Vimpeli

 1. Kuuselan keihäs kaartaa kohti MM-kisoja

  Vimpelin Rantakylästä kotoisin oleva keihäänheittäjä Toni Kuusela, 25, kiskaisi mahtavan keihäskaaren Turun Paavo Nurmi Games -tapahtumassa. Tulos, 83,40 metriä, riitti kisassa kuudenteen sijaan, mutta ylittää MM-kisojen tulosrajan 40 sentillä. Toinen heitto kantoi lukemiin 82,25.

 2. Suunnitteletko perheen lemmikin ottamista mukaan mökkireissulle? Liikenneturva muistuttaa, että huolenpito ja turvallisuus ovat automatkalla tärkeitä sekä ihmisten että eläinten kannalta. Hyvin suunniteltu matka ja laadukas sekä hyvin kiinnitetty kuljetusväline mahdollistavat karvaisen ystävän turvallisen mukana kulkemisen.

 3. "Taiteen tekeminen on terapeuttista"

  ENTISEN Järviseudun sairaalan tiloissa Vimpelissä tehdään taidetta. On menossa kolmas päivä nelipäiväisestä kuvataiteen kesäkurssista, joka järjestettiin 3.-6. kesäkuuta. Kurssilla opettajana toimii Sirpa Kataja, joka ohjaa Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistossa esimerkiksi Päivämaalarit-ryhmää Vimpelissä. Kesäkurssin hän järjestää nyt ensimmäistä kertaa, mutta samanlainen on suunnitteilla myös ensi vuodelle. 

 4. Alajärven ja Vimpelin lukioiden toimipisteet sekä JAMI Alajärven yksikkö tarjoavat toisen asteen opiskelijoilleen mahdollisuuden esport-kurssien suorittamiseen yksiköstä riippumatta.

 5. Intervallin kustannusarvioksi 1,4 miljoonaa

  Vimpelin intervalliosaston peruskorjauksen ja laajennuksen suunnitteluasiakirjat ovat valmistuneet siten, että peruskorjauksen toteutusta päästään aloittamaan, ja hankkeen rakentamisen kilpailutus voidaan käynnistää, todettiin kunnanhallituksessa maanantaina.

 6. Sinileväseuranta on alkanut

  Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sinileväseuranta alkoi tällä viikolla alueellamme. Pysyviä havaintopaikkoja on 27 – uusina tänä vuonna ovat kaksi havaintopaikkaa Alajärvellä sekä Bergskäret. Vakiohavaintopisteistä 16 sijaitsee järvellä ja mukana ovat esimerkiksi Ähtärinjärvi, Lappajärvi, Evijärvi sekä Kuortaneenjärvi. Rannikkoalueella Kaskisista Kokkolaan pysyviä havaintopaikkoja on yhdeksän ja jokialueella kaksi.

 7. Edessä kolmen ottelun koitos

  Seuraavat kolme otteluaan Vedon Superpesis-miehet pelaavat päävastustajiaan vastaan. Perjantaina Veto suuntaa Sotkamoon, jossa vastassa on sarjan neljättä sijaa pitävä Jymy. Sunnuntaina Saarikentälle saadaan vieraita Seinäjoelta, kun 10 pelistä 11 pistettä kerännyt JymyJussit lähtee haastamaan Vetoa. Kolmannessa ottelussa vastaan saadaan vahvasti pelannut Kouvola.

 8. Tilitoimisto muuttuu maailman mukana

  TALENOM OYJ osti viime vuoden alkupuolella eteläpohjalaiset tilitoimistot Tuloslaskenta Oy:n sekä ATT yrityspalvelut. Näiden yrityskauppojen myötä Talenom laajeni Etelä-Pohjanmaalle, jossa se toimii tällä hetkellä neljällä paikkakunnalla: Vimpelissä, Lappajärvellä, Alajärvellä ja Seinäjoella. 

 9. MuoviSammolle jatkoa

  Soinissa toimiva, valtakunnallista huomiota saanut MuoviSampo jatkaa toimintaansa kesällä 4H-yrittäjän johdolla.

 10. Riemuylioppilaat tapasivat Vimpelissä

  Lauantai oli yhteiskoululla monien muistojen päivä.