Vimpeli

 1. JÄRVIPOHJANMAAN perusturvalautakunnan syyskuun kokouksessa todettiin, että talousarvion laskennallisen toteumaprosentin tulisi olla heinäkuun lopussa 58,3, että talousarvion ylittymä vuoden loppuun mennessä on mahdollinen. Se oli nyt 60 prosenttia. Se voi tämän hetkisten laskelmien mukaan tuoda 1,75 miljoonan euron ylityksen talousarvioon.

 2. KUNTALAISALOITE viikoittaisesta kasvisruokapäivästä kouluilla on käynnistynyt kokeiluna, jota toteutetaan määrärahojen puitteissa. Syksyn kokeilusta tehdään käyttäjä tutkimus, jonka tulosten perusteella arvioidaan hankkeen jatkoa, linjasi tekninen lautakunta. Nuorisovaltuutettu Elina Arpala totesi aloitteessaan joka aterialla nautittavan lihan tulevan kalliiksi sekä kunnalle että ympäristölle.

 3. Vedon pojille SM-pronssia

  150 hengen yleisö riemuitsi menestyksestä Saarikentällä, kun Vimpelin Veto otti pronssia poikien Superpesiksessä. Vimpeli kaatoi Kankaanpään Mailan kotiottelussaan tiistaina alkuillasta lukemin 2–0 (5–0, 5–1).

 4. VEDON esports-joukkue, joka pelaa tällä hetkellä CS:GOta ESEA:n ja Telian liigassa, saa akatemiajoukkueen. Urheiluseuran ja Jamin yhteistyössä perustaman kilpapelijoukkueen taival käynnistyy virallisesti tammikuussa. Joukkueessa pelaa lukuvuoden alussa käynnistyneen Jamin esports-linjan opiskelijoita.

 5. Mitaliputki katkesi Kouvolassa

  Vimpelin Vedon 10 vuotta kestänyt mitaliputki Superpesiksessä meni poikki lauantaina KSS Energia Areenalla, kun Kouvolan Pallonlyöjät kukisti Vedon toisessa pronssikamppailussa 1–0 (4–0, 2–2) ja vei mitalit voitoin 2–0.

 6. Vedon korisnaisille voitot Pyrinnöstä

  Naisten Korisliiga käynnistyy 28. syyskuuta, jolloin Veto kohtaa Forssan. Kauteen valmistaudutaan harjoitusotteluilla, joista kahdesta ensimmäisestä Veto otti voitot.

 7. Investoinnit valtuuston huolenaiheena

  Valtuusto kokoontui eilen poikkeuksellisesti kello 17. Tarkoituksena on kokeilla eri alkamisajankohtia ja aikaistaa valtuuston kokousten ajankohtaa, joka on ollut pitkään kello 19.

 8. Geokätköilyyn on mahdollista tutustua Kivitipussa 30. maaliskuuta, ja huhtikuussa kätköilijöitä kutsutaan Vimpeliin siivoustalkoisiin. Ensi vuonna Lappajärvelle suunnitellaan harrastuksen suurtapahtumaa.

 9. Mikä ihmeen geokätköily?

  Mitä se on ja miten siinä pääsee alkuun, jos kiinnostaa kokeilla vaikkapa 11 Aallon kaupunki- kätköjä tai kallaamista Lappajärvellä?

 10. Mainos

  Reippaan sadan keikan vuosivauhtia pitävä Taikakuu on kiinnittänyt itsensä vahvasti iskelmäkansan sydämiin.