Vimpeli

 1. Torstaina iltapäivällä Lappeenrannassa käynnistyvissä Kalevan kisoissa yleisurheilun SM-mitaleita tavoittelee moni järviseutulainen urheilija.

 2. Mönkijää hankkimassa olevan kannattaa ennen ostopäätöstä tehdä taustatyö huolellisesti. Mönkijän turvallinen käyttö vaatii kuskilta tietoa ja taitoa ajoneuvon ominaisuuksista ja sitä koskevista säännöistä. Tutustuminen kannattaa aloittaa perusasioiden kertaamisella.

 3. Vimpelissä kärysi lämpökeskus

  Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta 30.7.2019 klo 6:42

 4. Metsästäjät saivat viime vuonna enemmän pienriistasaalista kuin muutamana edellisvuonna. Etenkin metsäkanalintuja saatiin saaliiksi runsaammin. Vesilintusaalis jäi kuitenkin hieman pienemmäksi kuin aiempina vuosina.

 5. LAKEAHARJUN kuntoportaat vihittiin käyttöön perjantaina runsaslukuisen yleisön todistaessa tapahtumaa helteisessä illassa.

 6. Vertailtaessa tämän vuoden ensimmäisiä kuutta kuukautta viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon huomataan, että rikosten määrät ovat nousseet useissa rikoslajeissa. Merkille pantavaa on, että viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla ilmoitettiin paljon vähemmän rikoksia kuin vuoden toisella puoliskolla.

 7. Sinilevää Lappajärvessä

  Lämmin ja tyyni sää luo sinileville suotuisat olosuhteet, ja sitä onkin viikolla 30 havaittu monin paikoin Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella.

 8. Puolukkasadosta on tulossa raakilehavaintojen perusteella vähintään kohtuullinen. Pääsato kypsynee poimittavaksi Etelä- ja Keski-Suomessa elo-syyskuun vaihteessa. Mustikkaa poimitaan nyt Oulun eteläpuoleisilla alueilla, sato on jäämässä suuressa osassa maata enimmäkseen heikoksi.

 9. VIMPELISTÄ kotoisin oleva, 10 vuotta sitten Helsinkiin muuttanut Ari Korpela kuvaa harrastuksenaan luontoa. Korpela kertoo aloittaneensa luontokuvaamisen noin 16-vuotiaana. Järjestelmällisemmin hän alkoi harrastaa kuvaamista 30-vuotiaana, jolloin hän alkoi kuvata lähes päivittäin. Nykyään hän valokuvaa joka päivä, aina sen verran, minkä töiden jälkeen ehtii.

 10. VUONNA 2008 konkurssiin menneen, Karstulassa sijaitsevan Lomakouheron tanssilava tuodaan Vimpelin Lakeaharjulle. Tanssilava puretaan ensin Karstulassa osiin, kuljetetaan Vimpeliin ja kootaan siellä uudelleen. Lava sijoitetaan Vimpeliin laskettelukeskus Lakikselle rinneravintola Välilaskun viereen. Karstulasta Vimpeliin siirretään myös huoltorakennus ja lipunmyyntikoppi.