Vimpeli

 1. Kuka hyvänsä voi ideoida mitä tahansa

  Monesta paikallisesta hankkeesta tuttu Leader Aisapari ry täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

 2. Poliisin viime viikolla suorittamassa raskaan liikenteen valvonnassa todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 246 kappaletta, epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 14 tapauksessa ja seuraamuksia epäkuntoisuuksista kirjattiin 53 kappaletta.

 3. Kasvu, uudistuminen ja kansainvälistyminen kiinnostivat viime vuonna eteläpohjalaisia yrityksiä. Näiden tavoitteiden vauhdittamiseksi ELY-keskus myönsi rahoitusta 10 miljoonaa euroa alueen yrityksille. 

 4. Kuntalaiset visioivat viihtyisyyttä

  MIELIKUVITUSTA ja villiä visiointia, kannusti Teija Uitto-Kohonen paikallaolijoita yrittäjäyhdistyksen Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen ensimmäisessä työpajaillassa Nuorisotalolla. Pöydille jaettiin paperia, tusseja, karttoja ja jouluvaloesitteitä, kun tarkoituksena oli ideoida uusia kausivaloja keskustaajamaa komistamaan. Hankkeessa kannustetaan kuntalaisia lähtemään mukaan tekemään kotikunnasta viihtyisämpää monilla keinoilla.

 5. Suomalaiset johtavat kokit ja keittiömestarit vaativat Ruokavirastoa sallimaan kaikkien kotimaisten eläinten ruhonosien käytön ruoanvalmistuksessa. Tällä hetkellä Suomen omat viranomaismääräykset käytännössä estävät ammattikeittiöissä monien maukkaiden ja perinteisten osien käytön, vaikka ne ovat tilattavissa muista EU-maista.

 6. Toimitilat-palvelussa voit ilmoittaa nyt myös kokous-ja juhlatilat sekä etätyöpisteet.

 7. POHJANMAAN NÄKÖVAMMAISET RY julkaisee cd-tallenteena ääneen luettuja sanoma- ja paikallislehtiä näkövammaisille. Yksi näistä lehdistä on Järviseudun Sanomat. Nyt Järviseudun Sanomat lahjoittaa äänitallenteensa viikoittain seitsemään vanhusten asumispalveluyksikköön päälevikkialueensa kunnissa.

 8. 4H:lle suurin avustuspotti

  Vimpelin kunnanhallitus päätti maanantaina muun muassa kunnan yleisavustuksista sekä nuorten kesätyötuesta.

 9. Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti muun muassa sukkahousuja kauppaavasta varkaasta tiistaina 19. helmikuuta.

 10. Tärkeintä on palo tekemiseen

  26 näytelmäroolia ja lukematon määrä runoesityksiä; esiintymisiä näyttämöillä, juhlissa ja erilaisissa tapahtumissa. Loistavana äänenkäyttäjänä tunnettu harrastajanäyttelijä ja lausuja Esa Rentola täyttää 70 vuotta.