Vimpeli

  1. Irrallaan oleva tavara tai muu kuorma voi aiheuttaa mittavia vahinkoja onnettomuustilanteessa, mutta myös jo tavallista voimakkaammassa jarrutuksessa. Liikenneturva muistuttaa, että kuorman sidontaan kannattaa kiinnittää huomiota, kuljetti sitten raskaampaa kalustoa tai ihan tavallista henkilöautoa.

  2. KUNTALAIN vuonna 2013 voimaan tullut muutos velvoittaa kunnat yhtiöittämään kilpailuilla markkinoilla tapahtuvan toimintansa. Työterveyshuollon yhtiöittämisvelvoite astui voimaan viime vuoden alussa. Osa Järviseudun kunnista oli jo luopunut omasta työterveystoiminnasta. Vimpeli ostaa palvelut Terveystalolta, Evijärven ja Kauhavan palvelun tuottaa Härmämedi Oy. Alajärvi ja Lappajärvi ovat lähdössä Työterveys Botnian osakkaiksi. Alajärven osalta päätös on herättänyt myös kritiikkiä.

  3. JOS mitään odottamatonta ei tapahdu, nähdään Vimpelin liikuntahallin parketilla lauantaina Catzin paidassa vimpeliläisille erittäin tuttu hahmo. Tuulia Timo pelaa toista kertaa Vetoa vastaan entisellä kotikentällään.

  4. ALAJÄRVEN kaupunki päivitti maanantaina ohjeistuksensa koronavirukseen liittyen.

  5. ALAJÄRVEN monitoimihallissa 5. maaliskuuta pidetyssä seminaarissa perehdyttiin Euroopan komission ilmastonmuutosta ehkäisevien toimien tulevaisuuteen sekä esiteltiin EU-rahoituksella maakunnassa toteutettuja hankkeita. Samalla käynnistyi kolmiosainen EU Etelä-Pohjanmaalla -tapahtumasarja.

  6. Vimpelin kunnanhallituksen päätöksiä 9. maaliskuuta pidetystä kokouksesta.

  7. SC Alajärven kausi kolmosdivarissa päättyi kotiturnaukseen ja kuudenteen tilaan sarjassa. Joukkue keräsi 18 pelaamastaan ottelusta 15 pistettä. Lohkon voittaneet Valaat Seinäjoelta nousevat II divisioonaan ensi kaudella.

  8. VATPAKAN maastoissa kuhisee 7.-8. maaliskuuta, kun Järviseudun Rasti järjestää Alun Talvirastit. Avoimissa kansallisissa hiihtosuunnistuskisoissa ratkotaan KP:n, ÖID:n ja E-P:n aluemestaruudet sekä FSO:n Suomen mestaruudet. Ensimmäisenä päivänä hiihdetään keski- eli pikamatkat ja sunnuntaina pitkät matkat.

  9. Olisihan rahan voinut toisinkin käyttää, mutta en minä sen onnellisempi olisi, tuumii pitkän linjan keräilijä Olli Valtola. Hänen ykkösprioriteettinsa keräilyssä ovat erilaiset kolikot.

  10. Vimpelin kunnanvaltuusto kokoontui maanantai-iltana. Vaikka varsinainen kokous kesti 10 minuuttia ansiomerkin luovutuksen kera, oli valtuutettujen ilta pidempi ajankohtaisten asioiden äärellä.