Vimpeli

 1. 70 vuotta "Ameriikan paketeista"

  Vimpeli-seura sai joulukuussa yhteydenoton amerikansuomalaisten sydänmailta Hancockista, Ylä-Michiganista. Amerikansuomalaista perintöä vaalivan ja edistävän Finnish American Heritage Centerin arkistosta löydettiin Vinnin koululaisten vuonna 1948 tekemiä piirroksia ja kirjeitä, jotka postitettiin Vimpelistä Amerikkaan sen jälkeen, kun Help Finland Inc. -järjestön lähettämät ”Ameriikan paketit” olivat saapuneet perille ja niiden sisältö oli jaettu koululaisille.

 2. Vedon Minitytöille pronssia

  Vimpelin Vedon koripallon minitytöt taistelivat pronssille Keskisen alueen kevätsarjassa.

 3. Vedon C-tytöt hopealle

  Vimpelin Vedon koripallon C-tytöt voittivat Keskisen alueen sarjassa hopeaa kaudella 2017-18.

 4. Kouluterveyskysely kertoo, missä mennään

  Kouluterveyskyselyitä on tehty Vimpelissä 20 vuoden ajan. Tulokset kertovat laajasti lasten ja nuorten elintavoista. Paikkakuntakohtaisia lukuja voidaan verrata maakunnan ja maan keskiarvoihin. Viime keväänä tehdyissä kyselyissä vastasivat ensi kertaa myös 4.-5.-luokkalaiset sekä heidän vanhempansa.

 5. Hallapuron kirkkokivi ja monta muuta

  Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Vimpelin kädentaito- ja kuvataideryhmien kevätnäyttelyssä Metsätarhan päiväkodin liikuntasalissa pääsee tänään kello 10 ja 14 välisenä aikana tutustumaan talven aikana tehtyihin käsitöihin sekä taiteeseen.

 6. Vimpelissä nostetaan tapetille vanha käytäntö, jossa yksityiset urakoitsijat keräävät yritysten ja yksityisten pihoista sekä teiden varsilta lunta Savonjoen varteen. Kunnantalon ja yrityskiinteistön taakse Saarikentän kupeeseen kerättävät lumimassat valuttavat sulamisvedet suoraan jokeen.

 7. Aittamuseon taidekokoelma kasvoi

  Vimpelissä kantatien varrella sijaitsevan Anteron aittamuseon taidekokoelma on täydentynyt talven aikana lappajärveläisen Pentti Ala-Kojolan armeija-aiheisella taululla.

 8. Lappajärvellä järjestettiin alueellinen kirkkopäivä, johon oli kutsuttu Alajärveltä, Evijärveltä, Lappajärveltä ja Vimpelistä kehitysvammaisia sekä heidän avustajiaan ja läheisiään. Messussa liturgina toimi kehitysvammaistyön pastori, seinäjokelainen Tuire Wuorijärvi. Kyseessä…

 9. Korisnaiset jäivät tauolle

  Vimpelin Vedon korisnaisten pelikausi päättyi puolivälierissä tappioon Hyvinkään Pontevaa vastaan.

 10. LaVen peliä johtaa uusi Tuomela

  Puolentoista kuukauden kuluttua Lappajärven Veikkojen naisjoukkue pelaa avausottelunsa. Seuran toiselle Superpesis-kaudelle pelinjohtajaksi on vaihtunut alajärveläinen Tero Tuomela. Lue lisää Järviseudun Sanomista 12/2018.