Vimpeli

 1. JÄRVI-POHJANMAAN Vt. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti kertoo, että Alajärven kaupunki tulee vanhustenhoitoa koskevan kohun myötä tarkistamaan valvontamenetelmiensä riittävyyden asumisyksiköissä, joiden kanssa sillä on ostopalvelusopimus.

 2. TELAKESKUS OY palkittiin viime itsenäisyyspäivänä Vimpelin kunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Yrittäjä Marko Kirvesmäki todettiin palkinnon perusteluissa aikaansaavaksi uuden polven yrittäjäksi. Neljä henkilöä työllistävä Telakeskus myy kaivin-, metsä- ja puskukoneissa sekä telanostimissa käytettäviä telastoja, telaston varaosia ja hydrauliikan varaosia koko maahan ja myös ulkomaille.

 3. Yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin kanssa järjestettävässä tapahtumassa oli lähes 80 näytteilleasettajaa. Työnantajien takana oli yli 3 000 avointa työpaikkaa.

 4. Pyhälahdentien talvihoitoluokitus nousi

  Etelä-Pohjanmaan ely-keskus ilmoitti 21. tammikuuta Vimpelin kunnalle, että tien 7421 (Pyhälahdentie) hoitoluokitus on nostettu kunnan vaatimaan hoitoluokkaan Ib. Tiellä ongelmana ovat olleet kasvavat liikennemäärät, etenkin raskaan kaluston määrä. Kunnan päiväkoti sijaitsee tien varrella, samoin vilkas laskettelukeskus.

 5. SC Alajärven tavoitteena kuluvalla kaudella on palata kolmannesta divisioonasta kakkosdivariin. Nousua kärkkyy myös muutama muu joukkue, joten viimeisissä peleissä on todella paljon pelissä.

 6. Ystävätoimintaa kaiken ikäisille

  Vapaaehtoinen ystävä on usein lähellä eläkeikää tai sen yli. Myös nuoremmille on tarvetta, ja toiminnasta saa paitsi hyvän mielen auttamisesta, myös arvokasta kokemusta ja todistuksen siitä niin halutessaan.

 7. Teatterin lavalla kuntarajat unohtuvat

  Kun kortesjärveläinen Jarmo Kumpula oli kesällä Anteron aarteen jäljillä -elokuvan kuvauksissa, hän pani merkille, kuinka hyvin eri paikkakunnilta kotoisin oleva harrastajateatteriväki tuli toimeen keskenään.

 8. IHMISEN ELÄMÄSSÄ 101 vuotta on kunnioitettava saavutus, maailmanhistoriassa se taas on lyhyt aika, totesi prikaatikenraali e.v.p. Mauri Koskela Tammisunnuntain juhlassa Vimpelissä. –Ihmiselle ominaista on oppia virheistään ja olla toistamatta niitä. Valitettavasti maailmanhistorian osalta on todettava, että virheistä ei opita, vaan niitä toistetaan sukupolvesta toiseen.

 9. Kotitalouksien asuntolainakanta on kasvanut voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ikäryhmien välillä on suuria eroja lainakannan kehityksessä etenkin Uudellamaalla. Vanhemmilla ikäluokilla asuntolainojen määrä on jopa nelinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Ilmiölle on monia syitä, johtaja Timo Hulkko POP Pankki -ryhmästä kertoo.

 10. Viikonloppuna bongataan lintuja

  BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna la 26. ja su 27.1.