Vimpeli

 1. Veto varmisti runkosarjan voiton

  Siilinjärven Pesiksestä ei ollut estämään Vedon runkosarjan voittoa. Saarikentällä sunnuntaina pelattu ottelu päättyi Vimpelille puhtaasti 2-0 lukemin.

 2. Hallitustenvälisen ilmastopaneeli IPCC:n tuoreen raportin mukaan ennennäkemättömän nopeasti lisääntynyt maankäyttö on kiihdyttänyt osaltaan ilmaston lämpenemistä, aavikoitumista ja maaperän köyhtymistä viime vuosikymmeninä.

 3. Hälytysajoneuvojen kohtaaminen on lähes kaikille tuttu tilanne liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että ennakoimalla ja valppaasti toimimalla jokainen voi auttaa auttajia ehtimään ajoissa määränpäähänsä. Esteettömän kulun hälytysajossa olevalle ajoneuvolle voi varmistaa muodostamalla ns. pelastuskujan.

 4. Sepelkyyhkyn metsästys alkaa 10.8. Sepelkyyhky on yleinen lähes koko maassa ja sen kanta kestää hyvin metsästystä. Samalla alkaa hanhien metsästys pelloilta: Merihanhen rannikolla ja kanadanhanhen koko maassa. Peltojen ulkopuolella meri- ja kanadanhanhen metsästys alkaa samaan aikaan muiden vesilintujen kanssa 20.8.2019 klo 12.

 5. Pintavedet ovat ajankohtaan nähden viileitä. Esimerkiksi Lappajärven Halkosaaren mittauspisteellä pintaveden lämpötila on noin 16 astetta, eli pari astetta tavanomaista alempi.

 6. Turvallinen koulutie

  Koulut alkavat taas joten teille ja kaduille ilmestyy erikokoisia ja -ikäisiä koululaisia. Autoilijoiden kannattaa muistaa, että lapset liikkuvat siellä jossain, vaikka ne eivät aina näy. Poliisi valvoo tuttuun tapaan liikennettä erityisesti koulujen läheisyydessä lähiviikkoina.

 7. Runkosarjan voitto on Vedolle välitavoite

  Vimpelin Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä myöntää, että ajatus siintää jo play off -peleihin: –Tässä on pelattu 27 ottelua, se on pitkä pätkä, ja odotamme jo tosipeleihin pääsemistä.

 8. Wälisaaren kosteikon toteuttamisen takana on Sääksjärven jakokunta, jonka puolesta asiaa hoitavat Tuomas Mäkelä, Riitta Koivukoski, Pekka Ojanperä ja Harri Hänninen talkootyönä. Ely-keskus antoi Pro Agrian asiantuntijan Jarkko Pyyluoman suunnitteleman kosteikon toteuttamiseen puolet kustannusarviosta, joka on 52 948 euroa. Vapo lahjoittaa hankkeeseen 3 000 euroa. Maanomistajat suhtautuivat asiaan myönteisesti ja kunta on antanut asiantuntija-apua.

 9. JÄRVISEUTULAISURHEILIJAT toivat viikonloppuna Lappeenrannassa käydyistä Kalevan kisoista kolme mitalia.

 10. Lauantain kilpailupäivän aikana nähdään Lappeenrannassa monta järviseutulaisurheilijaa taistelemassa SM-mitaleista.