Vimpeli

 1. Haja-asutusalueiden jätevesien käsittely voi parantaa lähivesien kuntoa hämmästyttävän nopeasti. Kansainvälisessä VillageWaters-hankkeessa kehitetty verkkotyökalu auttaa kyläyhteisöjä valitsemaan sopivan jätevesien käsittelytavan.

 2. Seinäjoella valmisteltu jo vuoden ajan kokeilua, jossa tie- ja rakennushankkeista tuttua allianssi-toimintamallia testataan työllistymisen ja työllistämisen hyväksi. Kohderyhmänä pilotissa ovat Seinäjoella asuvat työmarkkinatukeen oikeutetut työnhakijat.

 3. Ehdotin, että lähdetään nyt käymään vielä reissu, muistelee Mikko Kärnä puhelua nopeuslaskun SE-mies Jukka Viitasaaren kanssa. Oli vuosi 2015 ja sen jälkeen on tapahtunut paljon. Kaksikko suuntaa perjantaina Ranskan Varsiin, jossa tavoitellaan omia ennätyksiä maailman kovimmassa seurassa.

 4. Hietojanlahden kunnostushanke toteutumassa

  ja muita Vimpelin kunnanhallituksen uutisia.

 5. Jäykäntuvalla 30 toiminnan vuotta

  JÄYKÄNTUPA on toiminut Vimpelin kotiseututalona jo 30 vuoden ajan. Sen katon alla on pidetty monet juhlat, päätetty yhteisistä asioista ja teatteriryhmä Selkkaus on esittänyt kesäteatteria pihapiirissä.

 6. Mainos

  Seinäjoella syntynyt hampurilaisravintola Rolls on ylpeästi pohjalainen, aina arvomaailmaa myöten. Reilu ja täysin kotimainen ravintolaketju täytti viime vuonna pyöreät 30 vuotta ja juhlavuonna rikottiin myös sadan ravintolan rajapyykki.

 7. JPK jatkaa semifinaaleihin

  JPK eteni jääkiekon III divisioonan kolmoslohkon neljän parhaan joukkoon kukistamalla ennalta hankalaksi tiedetyn vastustajan, Muik Hockey II:n, voitoin 2–1. Semifinaalissa vastaan on tulossa Seinäjoen Kiekko-Veljet.

 8. VETONAATTORIT-hyväntekeväisyystapahtuma sai väkeä liikkeelle aikaisesta ajankohdasta huolimatta. Lauantaina aamupäivällä liikuntahallilla järjestetty tapahtuma keräsi 1 930 euron potin Vedon junioritoiminnan hyväksi.

 9. Lumentulo hidasti hiihtelijöitä

  28. Viinilaaksohiihtely Vimpelissä sivakoitiin pikkupakkasessa, jota tuuli purevoitti tuoden samalla uutta lunta.

 10. Aisapari on myöntänyt Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseuralle rahoituksen näkötornin ja kuntoportaiden rakentamiseen Lakeaharjulle.