Vimpeli

  1. JÄRVI-POHJANMAAN perusturva varautuu koronaepidemian laajenemiseen. Vaikka tilanne on toistaiseksi rauhallinen, suunnitelmia tehdään pidemmälle. Tiloja ja henkilökuntaa on reservissä pahemman varalle. Tiistaiaamuna käynnistää toimintansa terveyskeskuksen vanhassa osassa flunssapoliklinikka, jossa hoidetaan kaikki flunssaoireiset kiirevastaanoton potilaat.

  2. Vimpelin kunta valmistelee vuokran maksun joustosuunnitelmaa vuokralaisinaan oleville yksinyrittäjille. Asia käsitellään kunnanhallituksessa 30. maaliskuuta.

  3. Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa ja terveysasemilla on tehty koronatilanteen vuoksi muutoksia asiointikäytäntöihin.

  4. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus harventaa bussiliikenteen vuoroja koronaviruksen vuoksi ensi maanantaista 23.3.2020 alkaen (Pohjalaismaakunnat)

  5. Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen Alajärven kaupungin johtoryhmä teki maanantaiaamuna 17.3.2020 päätöksen antaa tarvittaessa teknisen puolen osalta tukea Vimpelille ja Lappajärvelle.

  6. Poliisi valvoo kokoontumisrajoituksia muiden tehtäviensä ohessa, jokaisen on nyt syytä ymmärtää vastuu toimistaan.

  7. SOININ Luonto- ja erämessujen valmistelu jatkuu kevään ja kesän ajan. Viime keväänä ensi kertaa järjestetty tapahtuma saa jatkoa 8.-9. elokuuta.

  8. JOUKKO vimpeliläisiä yrittäjiä on aikeissa ostaa toimivia, menestyviä yrityksiä, jotka ovat myynnissä esimerkiksi yrittäjän halutessa eläköityä, ja siirtää niiden toiminta Vimpeliin. –Tässä Dim Sum Oy voisi olla apuna hankkimassa investointeja ja lisäsijoituksia Kiinasta ja Hong Kongista, mikäli paikallinen rahoitus jää vajaaksi, kertoi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

  9. Vimpelin kunnan johtoryhmä käsitteli toimintaohjeitaan koronaviruksen johdosta tiistaina päivällä. Mikäli tilanne muuttuu, lisäohjeistusta annetaan Vimpelin kunnan netti-sivuilla ja facebookissa.

  10. Alueellamme on otettu vakavasti Valtioneuvoston suositukset yhteisistä kokoontumisista ja tapahtumia on runsaasti peruttu.