Vimpeli

 1. Kouluterveyskysely kertoo, missä mennään

  Kouluterveyskyselyitä on tehty Vimpelissä 20 vuoden ajan. Tulokset kertovat laajasti lasten ja nuorten elintavoista. Paikkakuntakohtaisia lukuja voidaan verrata maakunnan ja maan keskiarvoihin. Viime keväänä tehdyissä kyselyissä vastasivat ensi kertaa myös 4.-5.-luokkalaiset sekä heidän vanhempansa.

 2. Hallapuron kirkkokivi ja monta muuta

  Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Vimpelin kädentaito- ja kuvataideryhmien kevätnäyttelyssä Metsätarhan päiväkodin liikuntasalissa pääsee tänään kello 10 ja 14 välisenä aikana tutustumaan talven aikana tehtyihin käsitöihin sekä taiteeseen.

 3. Vimpelissä nostetaan tapetille vanha käytäntö, jossa yksityiset urakoitsijat keräävät yritysten ja yksityisten pihoista sekä teiden varsilta lunta Savonjoen varteen. Kunnantalon ja yrityskiinteistön taakse Saarikentän kupeeseen kerättävät lumimassat valuttavat sulamisvedet suoraan jokeen.

 4. Aittamuseon taidekokoelma kasvoi

  Vimpelissä kantatien varrella sijaitsevan Anteron aittamuseon taidekokoelma on täydentynyt talven aikana lappajärveläisen Pentti Ala-Kojolan armeija-aiheisella taululla.

 5. Lappajärvellä järjestettiin alueellinen kirkkopäivä, johon oli kutsuttu Alajärveltä, Evijärveltä, Lappajärveltä ja Vimpelistä kehitysvammaisia sekä heidän avustajiaan ja läheisiään. Messussa liturgina toimi kehitysvammaistyön pastori, seinäjokelainen Tuire Wuorijärvi. Kyseessä…

 6. Korisnaiset jäivät tauolle

  Vimpelin Vedon korisnaisten pelikausi päättyi puolivälierissä tappioon Hyvinkään Pontevaa vastaan.

 7. LaVen peliä johtaa uusi Tuomela

  Puolentoista kuukauden kuluttua Lappajärven Veikkojen naisjoukkue pelaa avausottelunsa. Seuran toiselle Superpesis-kaudelle pelinjohtajaksi on vaihtunut alajärveläinen Tero Tuomela. Lue lisää Järviseudun Sanomista 12/2018.

 8. Veto aloittaa lauantaina alusta

  Hyvinkään Pontevan koripallonaiset saapuivat Vimpelin vierailulle itsevarmoina ja voitontahtoisina. He veivät voiton Vedosta koriluvuin 100-51 (13-21, 14-33, 12-24, 12-20). Ottelusarja on katkolla lauantaina Hyvinkäällä, jolloin Veto päävalmentaja Jarkko Havun mukaan lähtee alusta uudella energialla.

 9. Lappajärven jäälle Katajalahden kohdalle tehdyillä jääradoilla on pitkät perinteet. Lauri Kivipellon mukaan Katajalahdessa on pidetty jäärataa 1970-luvulta alkaen. –Sitä on hoitanut, kuka on kerennyt, talkooperiaatteella. Härmästä ja Kauhavalta asti on käyty täällä kokeilemassa kilpa-autoja.

 10. Ponteva aloitti pelisarjan voitolla

  Vedon korisnaiset eivät ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan saaneet nujerrettua Hyvinkään Pontevaa. Tiistain ottelussa HyPo oli vahvempi luvuin 72 - 61 (19- 16, 17 – 8, 20 – 15, 16 – 22).