Vimpeli

  1. Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen Alajärven kaupungin johtoryhmä teki maanantaiaamuna 17.3.2020 päätöksen antaa tarvittaessa teknisen puolen osalta tukea Vimpelille ja Lappajärvelle.

  2. Poliisi valvoo kokoontumisrajoituksia muiden tehtäviensä ohessa, jokaisen on nyt syytä ymmärtää vastuu toimistaan.

  3. SOININ Luonto- ja erämessujen valmistelu jatkuu kevään ja kesän ajan. Viime keväänä ensi kertaa järjestetty tapahtuma saa jatkoa 8.-9. elokuuta.

  4. JOUKKO vimpeliläisiä yrittäjiä on aikeissa ostaa toimivia, menestyviä yrityksiä, jotka ovat myynnissä esimerkiksi yrittäjän halutessa eläköityä, ja siirtää niiden toiminta Vimpeliin. –Tässä Dim Sum Oy voisi olla apuna hankkimassa investointeja ja lisäsijoituksia Kiinasta ja Hong Kongista, mikäli paikallinen rahoitus jää vajaaksi, kertoi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

  5. Vimpelin kunnan johtoryhmä käsitteli toimintaohjeitaan koronaviruksen johdosta tiistaina päivällä. Mikäli tilanne muuttuu, lisäohjeistusta annetaan Vimpelin kunnan netti-sivuilla ja facebookissa.

  6. Alueellamme on otettu vakavasti Valtioneuvoston suositukset yhteisistä kokoontumisista ja tapahtumia on runsaasti peruttu.

  7. Vimpeliläislähtöinen Ulriikka Nuolikoski kokee, että pelisarjojen keskeyttäminen muiden maiden mallin mukaan oli oikea ratkaisu. Oma kausi EBT:ssä jäi lyhyeksi. Uransa jatkosta hän ei ole vielä varma.

  8. "Historian voidaan sanoa olevan sitä mitä kymmenen prosenttia ihmisistä sai aikaan sillä välin, kun kaikki muut uurastivat pellolla ja muissa töissä. Entisajan elämä oli erittäin kovaa ja kitkaista, ja vasta teollinen vallankumous muutti sen. Tämän hankkeen tuotokset antavat estradin sille menneiden sukupolvien arkiselle työlle, mikä harvoin nostetaan jalustalle", ohjaaja ja käsikirjoittaja Jussi Försti sanoo.

  9. Rahan puute, lain puutteellinen tuntemus ja asenneilmasto. Ne ovat syitä, miksi Järvi-Pohjanmaan vammaisasioissa monia lain edellyttämiä etuja ja palveluita joudutaan hakemaan valitusteitse, mikä rasittaa sekä perusturvan henkilöstöä ja luottamushenkilöitä että valittajia, joita usein edustaa Alajärvi-Vimpelin Kehitysvammaisten tuki ry.

  10. Tällä hetkellä alueellamme ei edelleenkään ole tiedossa todettuja koronavirustapauksia, tiedotti Alajärven kaupunki perjantaina iltapäivällä julkaisemassaan tiedonannossa. Vimpelissäkin on laadittu suunnitelmia viruksen ilmaantumisen varalle.