Vimpeli

 1. 17-VUOTIAS Maria Koivukoski perusti tammikuussa Vimpelin ensimmäisen 4H-yrityksen. Maikin Maukkaat tarjoaa makeita leivonnaisia vaikkapa kodin juhliin. –Olin miettinyt jo kauan 4H-yrityksen perustamista. Leipominen on ollut harrastukseni jo ala-asteelta asti, ekan kerran taisin leipoa kääretorttuja joskus noin 10-vuotiaana.

 2. Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

 3. Puupellettejä tuotettiin Suomessa vuonna 2019 kaikkiaan 363 000 tonnia, ja määrä supistui edellisvuodesta kuusi prosenttia. Puupellettien tuonti Suomeen nousi suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin, kun taas vientimäärä oli tilastohistorian pienin.

 4. Luonnonvarakeskus (Luke) ennustaa koivulle heikohkoa kukintaa koko maahan. Kuusen käpysato on runsas Etelä-Suomessa, ja jalostetun siemenen varastot ovat karttuneet. Männyn siemensato jää tänä vuonna heikoksi, mutta vuoden kuluttua sille ennustetaan huippusatoa koko maahan.

 5. Muuttunut arki näkyy liikunta-alalla. Karoliina Joohs on monen muun tavoin uuden edessä: hän aloitti eilen liikunnan ohjaamisen facebookin livelähetyksissä. Hän kannustaa liikkumaan ja huolehtimaan itsestään: se nostaa omalta osaltaan myös mielialaa.

 6. Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta käsitteli kokouksessaan myös kahden varahenkilön toimen perustamista vammaispalveluihin sekä hammaslääkärien rekrytointia.

 7. KORONAVIRUS mullisti ruokakauppojen arkea jo ennen epidemian laajentumista. Hamstrausaallon laannuttua useat ruokakaupat ovat alkaneet tarjota ihan omaa asiointiaikaa koronaviruksen riskiryhmään kuuluville ja vastata tarpeisiin ostosten kotiin kuljetuksesta riskiryhmille sekä karanteenissa oleville.

 8. HALLITUKSEN linjauksen muutos pienten koululaisten lähiopetuksen osalta ei tehnyt Alajärven sivistystoimen toimialueella merkittävää muutosta oppilaiden määrään.

 9. Ihmiset ensin, talous sitten

  Kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo (kok.) kiteyttää tunnot Arkadiamäeltä yhteen lauseeseen: –Eduskunnassa istuu nyt puolue nimeltä Suomi, joka hakee ratkaisuja tilanteeseen, politikoinnille ei ole nyt tilaa.

 10. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,5 prosenttia.