Vimpeli

 1. Kuhalle annetaan kuturauhaa

  Lappajärven eteläpäässä sijaitsevan Pihlajasaaren ympäriltä kielletään kaikki kalastaminen kesä- ja heinäkuun ajaksi.

 2. Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaali ratkaistiin keskiviikkona 22.5. Espoossa järjestettävässä Piiri-tapahtumassa. Etelä-Pohjanmaa menestyi hienosti mittelöissä, sillä Soini sai kunniamaininnan ja Seinäjoki vei koko kilpailun mestaruuden.

 3. Evijärven lukio oli Etelä-Pohjanmaan maakunnan paras ja koko maan 34. paras lukio, kun Yle laittoi lukiot järjestykseen ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella. Ylen kokoama lista näyttää keskiarvon siitä pistemäärästä, minkä kunkin koulun lukiolaiset ovat saavuttaneet.…

 4. Latvalasta kunnanvaltuuston puheenjohtaja

  Vimpelin kunnanvaltuusto valitsi toimikautensa jälkimmäiselle puolikkaalle uuden puheenjohtajiston sekä kunnanhallituksen sekä käsitteli muun muassa katetun jääradan rakentamista, intervalliosaston tilannetta sekä lapsiperheiden Vimpeli-pakettia.

 5. Vimpelin esikoulu väistöön Aapiskujalle

  Rantakylän koululla neljä vuotta toiminut esikoulu muuttaa uuden lukuvuoden alkaessa takaisin Aapiskujan koulun tiloihin.

 6. Kuvataidekoulu Eeron kevätnäyttelyn avajaiset perjantaina olivat samalla sen kauden päätöstilaisuus.

 7. Kesä tulee lintujen ja laulujen myötä

  Vimpelin Toimelassa vietettiin jo toista kertaa kevätjuhlaa, jossa toivotettiin kesä tervetulleeksi Venla ja Väinö -kodin väen, torstain päivätoimintaryhmän sekä asukkaiden omaisten voimin.

 8. Tietyömerkit varoittavat liikkujia poikkeavien olosuhteiden alueen lähestymisestä. Liikenneturva muistuttaa, että työmaiden merkintöjä ja opasteita on syytä noudattaa sekä oman että työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi. Tietyömailla tilannenopeuden merkitys korostuu, ja niillä liikkuvien on syytä pysyä valppaana ja rauhallisena.

 9. Poliisi muistuttaa koirakurista

  Järjestyslain mukaan koiran omistajan tai haltijan on pidettävä koira taajamassa kytkettynä. Koirat voivat olla irti vapaasti vain suljetulla pihalla, koirien harjoituspaikalla ja koirapuistoissa.

 10. Tehostettua valvontaa tehtiin keskiviikkoaamusta lähtien 24 tunnin aikana kaikkien poliisilaitosten alueella lukuun ottamatta Helsingin poliisilaitosta.