Vimpeli

 1. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu juhli 25 toimintavuottaan aamiaistilaisuuden merkeissä Alvariinissa keskiviikkona. Kolmen kunnan ja 21 yrityksen nykyään omistama yhtiö kehittää seutua parantamalla yritysten toimintaympäristöä sekä järjestämällä yritysneuvontaa ja kehityshankkeita.

 2. Maija Kyrönlahden ja Tuomo Latvalan omistamalla Hietakorven tilalla oli torstaina vilinää, kun noin 600 kävijää tutustui avoimien ovien päivässä Suomen toiseen Demecan Metaenergia Kiintomädätys® -biokaasulaitokseen. Kolmas samanlainen on valmistumassa Toholammille.

 3. Tukea nuorille hoivaajille

  Lain mukaan alle 18-vuotias ei voi olla omaishoitaja. Kuitenkin jopa 20 000 suomalaista nuorta on tilanteessa, jossa joutuu huolehtimaan jollakin tavalla läheisestään, esimerkiksi vanhemmastaan tai isovanhemmastaan. -Arvio on kuitenkin vain jäävuoren huippu, uskoo syyskuussa Järviseudun Omaishoitajat ja läheiset-yhdistyksen työntekijänä aloittanut Riikka Jaakonaho.

 4. Ohjaamon ovet aukesivat

  Alajärvi-Vimpelin Ohjaamo avasi ovensa torstaina Alajärvellä Kirkkotie ykkösessä sijaitsevissa tiloissa.

 5. Lämpimiä muistoja Koskelasta

  Keminmaalla asuva laulaja Arja Havakka esiintyi viime perjantaina Vimpeli-Seuran järjestämässä konsertissa. Samalla hän palasi pariksi päiväksi entisille kotikulmilleen Koskelaan viipyen Vimpeli-Seuran puheenjohtajan, Jari Takalan, vieraana.

 6. Yhä asiakaslähtöisempää kuntoutusta

  Kun Juha ja Katariina Latvala ostivat Vimpelin fysioterapian vuonna 1988, oli kuntoutustoiminta hyvin erilaista kuin nykyään. Potilaita hoidettiin lähes samalla muotilla ja hoito tapahtui paljon erilaisilla koneilla.

 7. Veto-fanit yhteisöllisyyttä lisäämässä

  -Onko kolmosta? Veto-fanit ilahduttivat perjantaina Venlan ja Väinön asukkaita bingon merkeissä.

 8. Taksvärkin tuotto löytökissojen hyväksi

  Vimpelin yhteiskoulun oppilaiden taksvärkkipäivä tuotti tänä syksynä 945 euroa. Se lahjoitettiin oppilaskunnan hallituksen päätöksellä Alajärven Tassutiimille, joka toimii nyt myös Vimpelin alueella.

 9. Vimpelin Venla ja Väinö -kodissa aletaan toteuttaa suunnitelmallista vapaaehtoisten järjestämää viriketoimintaa. Sairaanhoitaja Maija Riihimäki toteuttaa sitä koskevan suunnitelman ylemmän ammattikorkeakoulututkintonsa opinnäytetyönä.

 10. ”Kuin olisi kotiin tullut”

  Mari Humppi palasi viime viikolla Vimpelin S-Marketin marketpäälliköksi. –Kuin olisi kotiin tullut, kuvailee Karstulassa asuva ja viisi vuotta Ähtärissä työskennellyt Humppi.