Vimpeli

  1. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvassa ikäihmisille on palveluita tarjolla laajalla skaalalla kuntouttavasta ja virkistävästä päivätoiminnasta kotihoitoon ja -kuntoutukseen sekä kotisairaalaan. Palveluita on kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan, totesi vs. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti. Haasteena on saada ympärivuorokautisen, tuetun asumispalvelun määrää alemmas kohti valtakunnallisia ja maakunnallisia suosituksia, mikä ei ole ihan helposti tehty seudun ikärakenteen vuoksi. Perusturvan alueen kunnista Lappajärvellä vanhusväestön määrä on asukkaista suurin, noin 25 prosenttia.

  2. VIMPELILÄINEN PL-Filter Oy on liittynyt niiden yritysten joukkoon, jotka voivat vastata koronaviruksen vuoksi kasvaneeseen suojavarusteiden kysyntään.

  3. VIMPELIN kunnan lähitulevaisuuden suurin investointi valmistuu lähes katseilta piilossa. Intervalliosaston työmaa keskustassa jää Venla ja Väinö -kodin, Toimelan ja vanhan paloaseman väliin. 524-neliöinen puurunkoinen rakennus on nostettu harjakorkeuteen talven aikana ja sen on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä. Hankkeen kustannusarvio on 1,15 miljoonaa euroa.

  4. Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti pääsiäisenajan tapahtumistaan maanantaina 13.04.2020 kello 10.12.

  5. Hankkeen tavoitteena on selvittää, millainen on hyvä ja toimiva vesihuolto vuonna 2050 ja millaisilla toimilla siihen päästään. Hanke on alkanut vuoden 2020 alussa ja valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

  6. Oman terveydentilan vaikutus ajamisen turvallisuuteen on huolettanut joka neljättä Liikenneturvan kyselyyn vastannutta kuljettajaa. Hetkellisesti ajokunto voi heikentyä flunssan, lääkkeiden, alkoholin, väsymyksen tai voimakkaiden tunnetilojen takia. Myös esimerkiksi koronan aiheuttama matala mieli ja stressi voivat vaikuttaa ajokuntoon. Liikenneturva muistuttaa, että autoa ei pidä lähteä ajamaan, jos olo tuntuu normaalista poikkeavalta, väsyneeltä tai tokkuraiselta. Ajokunnon tarkkailu on hyvä tapa jokaiselle kuljettajalle.

  7. Poikkeusolot muuttavat perinteistä pääsiäisen viettoa ja Pohjanmaan poliisi haluaa muistuttaa annetuista suosituksista ja hallituksen antamista ohjeista.

  8. ETELÄ-POHJANMAAN maakuntahallitus on avannut kehittämisapurahojen haun. Kulttuurilautakunta kohdistaa haun Covid-19:n vaikutuksista kärsineille kulttuuritoimijoille. Kulttuurin apurahoja voivat hakea Etelä-Pohjanmaan alueella toimivat kulttuuritoimintaa ammattimaisesti toteuttavat…

  9. Tällä hetkellä TE-toimistoon ilmoittautuu valtava määrä joko määräaikaisesti tai toistaiseksi lomautettuja henkilöitä, joiden joukosta voisi löytyä työvoimaa tilapäisesti. Suuri osa nuorista on myös jäänyt ilman kesätyöpaikkaa koska esim. palvelualoilla työvoiman tarve väheni dramaattisesti.

  10. Veneenlaskusesonki on alkamassa ja moni vesille aikova puurtaa jo paattinsa kimpussa. Ennen vesillelaskua pitää suunnitella ennakkoon veneen turvallinen kuljettaminen trailerilla. Poikkeustilan aikana huviveneilyä pyydetään välttämään. Mutta kun sen aika koittaa, on turvallisesti toimittava myös laiturista lähtiessä. Tästä muistuttaa suomalaisia jo 30 vuotta täyttävä Viisaasti vesillä -kampanja.