Vimpeli

 1. Puupellettejä tuotettiin Suomessa vuonna 2019 kaikkiaan 363 000 tonnia, ja määrä supistui edellisvuodesta kuusi prosenttia. Puupellettien tuonti Suomeen nousi suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin, kun taas vientimäärä oli tilastohistorian pienin.

 2. Luonnonvarakeskus (Luke) ennustaa koivulle heikohkoa kukintaa koko maahan. Kuusen käpysato on runsas Etelä-Suomessa, ja jalostetun siemenen varastot ovat karttuneet. Männyn siemensato jää tänä vuonna heikoksi, mutta vuoden kuluttua sille ennustetaan huippusatoa koko maahan.

 3. Muuttunut arki näkyy liikunta-alalla. Karoliina Joohs on monen muun tavoin uuden edessä: hän aloitti eilen liikunnan ohjaamisen facebookin livelähetyksissä. Hän kannustaa liikkumaan ja huolehtimaan itsestään: se nostaa omalta osaltaan myös mielialaa.

 4. Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta käsitteli kokouksessaan myös kahden varahenkilön toimen perustamista vammaispalveluihin sekä hammaslääkärien rekrytointia.

 5. KORONAVIRUS mullisti ruokakauppojen arkea jo ennen epidemian laajentumista. Hamstrausaallon laannuttua useat ruokakaupat ovat alkaneet tarjota ihan omaa asiointiaikaa koronaviruksen riskiryhmään kuuluville ja vastata tarpeisiin ostosten kotiin kuljetuksesta riskiryhmille sekä karanteenissa oleville.

 6. HALLITUKSEN linjauksen muutos pienten koululaisten lähiopetuksen osalta ei tehnyt Alajärven sivistystoimen toimialueella merkittävää muutosta oppilaiden määrään.

 7. Ihmiset ensin, talous sitten

  Kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo (kok.) kiteyttää tunnot Arkadiamäeltä yhteen lauseeseen: –Eduskunnassa istuu nyt puolue nimeltä Suomi, joka hakee ratkaisuja tilanteeseen, politikoinnille ei ole nyt tilaa.

 8. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,5 prosenttia.

 9. HALUAMME rauhoitella ihmisiä, mitään kamalaa tilannetta täällä ei ole. Jos jotakin tulee, tiedetään, kuinka hoidetaan ihmiset, kertoivs. terveyspalvelujohtaja Marita Ylilahti Järvi-Pohjanmaan perusturvasta. –Meillä on potilaspaikkoja ja henkilökuntaa. Hän haluaa lähestyä koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia yli 70-vuotiaita, jotka ehkä kokevat joutuneensa "kotiarestiin", että heidän omaisilleen.

 10. SUUN terveydenhuollon kiireetön toiminta tullaan keskeyttämään Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella maanantaista 30. maaliskuuta lähtien toistaiseksi, kertoi johtava hammaslääkäri Jaakko Anttila.