Vimpeli

 1. MUMMULAN Ressu, Ahvenanmaan punaiset rantakalliot ja Katy Perry: näkemys näistä kaikista on esillä Marjut Mässbackan Pöytälaatikkokuvia -näyttelyssä Vimpelin kirjastolla. –Nyt eivät ole esillä suuret teokset, vaan pienet tuokiokuvat, jotka ovat syntyneet taiteen opiskelun ja opettamisen sivutuotteena, kuin kasa kuvallisia muistiinpanoja tai kirjan marginaaliin kirjoitettuja sivuhuomautuksia. Kaikessa epätäydellisyydessään ja keskeneräisyydessään silti tärkeitä.

 2. VAIKKA sellaista ei haluaisi kokea, tai edes osaisi kuvitella omalle kohdalle, se voi sattua silti: onnettomuus tai kriisitilanne. Osaatko antaa ensiapua, jos kaverille sattuu jotain, tai toimia erilaisissa onnettomuus- tai vaaratilanteessa?

 3. Helsinkiläinen jalkaterapeutti Sasu Hyytiä kertoi Evijärvellä muun muassa vinkkejä jalkaterveyttä edistävän jalkineen ostoon.

 4. ”Järviseututalo on toinen kotimme”

  Pietarsaaren järviseutulaiset ry juhli viime viikolla 40-vuotista taivaltaan ja samalla Järviseututalon 30-vuotispäiviä.

 5. Vimpelin kunnanvaltuusto käsitteli maanantaina muun muassa perusturvan tulossa olevaa talousarvion ylitystä. Kokouksen aluksi Ira Kekarainen esitteli Millespakka Oy:n toimintaa.

 6. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää rahaa yksityisteiden parantamiseen ja korjaamiseen kolmen pohjalaismaakunnan alueella eli Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Avustushakemusten määrä on vähentynyt viime aikoina ja ELY-keskus haluaakin herätellä kuntien teknistä toimea ja yksityistiekuntia, jotta ne laittaisivat hakemuksia tulemaan.

 7. Pelimannimusiikki soi korvalla ja tunteella

  Vielä soi kansanmusiikki Vimpelissä Windalan pelimannien voimin.

 8. Mainos

  Monelle pienelle toimijalle vaatimus paperittomuudesta ja sähköisyydestä tuo haasteita. Helenan Tilipalvelu haluaa uida vastavirtaan ja olla myös heidän kumppaninsa.

 9. Useampi kuin kaksi kolmesta Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta kertoo kohdanneensa ilman ajovaloja ajavan autoilijan pimeään aikaan. Joka kolmas kertoo joutuneensa vaaratilanteeseen muiden valottomuuden takia. Liikenneturva kannustaakin autoilijoita huolehtimaan siitä, että ajoneuvossa palaa aina asianmukaiset valot.

 10. Mainos

  Maarit Peltoniemen ura ja nousu parrasvaloihin starttasi Haaveiden laiva -levystä.