Vimpeli

 1. Vimpelin Vipinämarkkinat

  VIMPELIN perinteinen kesätapahtuma oli markkinapäivän sijaan tänä vuonna laajempi, puolitoista viikkoa kestävät Vipinäviikot, jotka huipentuivat lauantaina 13. heinäkuuta järjestettyihin Vipinämarkkinoihin. Markkinoilla oli ohjelmassa esimerkiksi rivitanssia ja kantrimusiikkia, minkä lisäksi tapahtumapäivänä järjestettiin myös kaikkien aikojen ensimmäinen Amazing Race Vimpeli. Tässä kuvareportaasissa ikuistettuna hetkiä Vipinämarkkinoilta.

 2. VIMPELILÄISEN Antero Mattilan perustama Anteron aittamuseo on toiminut Vimpelissä vuodesta 2002 alkaen. Suurin osa museon esineistöstä on talon omia, Mattilan isän isoisälle Matille kuuluneita esineitä, jotka ovat peräisin aina 1800-luvulta asti. Museossa on esillä myös vanhempaa tarpeistoa, esimerkkinä 1600-luvulla valmistettu sarvihöylä. Viime vuosina museoon on tullut esineitä paljon myös lahjoituksina.

 3. VIMPELISTÄ kotoisin olevan Erkki Luoma-ahon uusimman kirjan Missä hongat huokailevat, missä huojuu palmupuu julkaisutilaisuus oli Vimpelin kirjastolla perjantaina 12. heinäkuuta. Tapahtuma oli osa Vimpelin Vipinäviikkojen ohjelmaa.

 4. Mainos

  Kivitipussa tapahtuu markkinapäivänä monenlaista.

 5. 20-vuotisjuhlavuotenaan Aisaparin erityispainopisteenä ovat nuoret. Aisaparin toimialueella nuorisojaosto aloitti toimintansa kesäkuussa. Kauhavalla järjestäytymiskokouksessa jaosto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi vimpeliläisen Katariina Arpalan. Somevastaavaksi valittiin lapualainen…

 6. Vedon ja Jymyn väliset kohtaamiset ovat nousseet vuosien saatossa yhdeksi runkosarjan odotetuimmista kohtaamisista. Japanin suurlähettilään vierailun tähdittämässä ottelussa nähtiin laadukasta pesäpalloa upeilla yksilösuorituksilla.

 7. Arja Havakka esiintyi Vimpelissä

  ASUMISPALVELUYKSIKKÖ Venla & Väinö -kodin aula täyttyi innokkaista musiikin ystävistä. He olivat tulleet kuuntelemaan Arja Havakkaa. Paikalle oli saapunut yhteensä noin 50 henkilöä Venlasta & Väinöstä, Hemilänrannasta, Tuulikellosta ja Puronmutkasta. Venlassa & Väinössä pidetyn keikan jälkeen Havakka esiintyi vielä Vimpelin palvelukodilla ja intervalliosastolla sekä seuraavana päivänä Museolla soi -tapahtumassa. Konsertit järjestettiin Arja Havakan ja Vimpeli-Seuran yhteistyönä. 

 8. HIILENHARMAA pilvipeite saa pikkuhiljaa väistyä kirkkaansinisen taivaan tieltä. Koko aamun on tihuttanut vettä ja ukkostanutkin, mutta nyt ilma selkenee kuin tilauksesta. Aapiskujan koulun pihamaalla Vimpelissä on alkamassa toiminnallinen päivätreeni, jossa muun muassa käsipainojen, kahvakuulien, kuminauhojen ja köysien avulla tehdään lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua ulkosalla.

 9. Museolla soi nyt kolmannentoista kerran

  VIMPELI-SEURAN Museolla Soi järjestettiin Vimpelin Suksitehdasmuseossa nyt kolmattatoista kertaa. Illan aikana saatiin nauttia niin musiikista kuin muustakin taiteesta eikä huumoria tai yllättäviä käänteitä puuttunut.

 10. Pesäpallon maailman pääkaupungiksi julistautunut Vimpelin kunta ja Vimpelin Veto ovat kutsuneet Japanin Suomen suurlähettilään Takashi Muratan vieraaksi Vimpelin Vedon 85-vuotisjuhlaotteluun.