Uutiset

 1. Kyläläiset maksavat 30 000 tieremontista

  Kontiaisen asukkaat laittoivat 30 000 euroa omia rahojaan kylätien perusparannukseen.

 2. Viime viikolla vietettiin Ehyt ry:n ja Punaisen ristin ehkäisevän päihdetyön viikkoa myös Järviseudun kouluissa. Tänä vuonna teemana oli nuorten nuuskankäyttö.

 3. PERJANTAI oli Nenäpäivä myös Evijärven alakoululla. Palloneniä näkyi harvalla, mutta oppilaat ja opettajat olivat pukeutuneet punaiseen. Oppilaiden itse suunnittelemat ja toteuttamat jutut, kuten suosittu nerf-sota, kasvomaalaus, kynsistudio ja rentoutushuone, maksoivat joko 10 tai 20…

 4. Kaavamuutoksilla tilaa kiertoliittymälle

  Vimpelin kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina pitkän listan asioista ja kokous venyi yli kahden tunnin mittaiseksi. Valtuuston keskustelukulttuurista on oltu huolissaan jopa valtuustoaloitteen muodossa, mutta kysymyksiä ja keskustelua nousi runsaasti sekä uusissa kunnanhallituksen kyselytunti ja valtuustoaloitteet-kohdissa että muut asiat-pykälässä. Ryhmäkeskusteluiden siirtäminen kokouksen yhteyteen ja kokouksen lähettäminen suorana netissä ovat lisänneet keskustelua.

 5. JOS ON liikkeellä arki-iltoina kuuden ja seitsemän välillä Vimpelin kirkonkylällä, voi tavata joukon huomioliiveihin pukeutuneita miehiä kävelylenkillä. Siinä menevät Tuohiperän Taapertajat, jotka ovat lenkkeilleet yhdessä yli kymmenen vuoden ajan.

 6. Vimpelissä laulettiin isille

  Torstaina seurakuntatalolla vietetty tilaisuus veti paikalle kuutisenkymmentä eri ikäistä kuulemaan, kuinka Maria Kangasaho ja lapset, Maritza ja Pinja Parkkinen sekä Riitta ja Ilona Turpela lauloivat isistä, kodista ja rakkaudesta.

 7. Kamera löytää valoa pimeydestä

  Soinilaisen Jani Ojalan valokuvanäyttely Älä pelkää pimeää on avoinna Alajärven kirjaston lukusalissa marraskuun ajan. Erityisen näyttelystä tekee sen, vaikka kaikki sen kuvat on otettu pimeällä, kuvissa on paljon erilaista valoa.

 8. Vaiettu aihe esille musiikin avulla

  Tällä hetkellä neljällä radiokanavalla soi Evelynin laulu Kokonainen, jossa kysytään ”eikö meidän taloon haikara pesää tee”. Lapsettomuuden kipeistä kokemuksista kertova kappale on vimpeliläisen Eveliina Lindbergin ensimmäinen levy-yhtiön julkaisema virallinen single.

 9. Vimpelin kunta pyysi, että Alajärven kaupunginhallitus käyttää otto-oikeutta Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunnan päätökseen palauttaa kotihoidon asiakasmaksut aikaisemmalle tasolle. Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan kumota päätöksen, koska sillä on taloudellisia vaikutuksia Alajärven ja Vimpelin talousarvioihin 2019.

 10. Alajärveläisen Pirjo Huhtakankaan vetämä alkeiskurssi Evijärven kunnantalon Tiira-taidetilassa täyttyi hetkessä.