Uutiset

 1. Lentopalloliiton hallitus päätti myöntää vuoden 2021 Power Cupin Kauhavalle. Tapahtuma-alueena on PowerPark-huvipuisto ja nurmialueet sen ympärillä.

 2. Valtakunnallisen Pyöräilyviikon kunniaksi Liikenneturva jakaa vinkkejä turvalliseen fillarointiin lasten kanssa. Kun lasta kuljetetaan pyörällä, on huolehdittava, että lapsi on tukevasti ja turvallisesti kyydissä istuu hän sitten lastenistuimessa, peräkärryssä tai laatikkopyörässä. Kyydissä oleva lapsi voi vaikuttaa ajamiseen, tasapainoon ja jarrutukseen, joten ennakoiva ajotapa on erityisen tärkeää.

 3. Keiteleen saha kiinnosti 2 000 kävijää

  KEITELE Forestin Alajärven sahan avoimissa ovissa esiteltiin tehtaan 38 miljoonaa euroa maksaneita investointeja.

 4. Maalittamisessa henkilöistä julkaistaan vihapropagandaa, heidän tietojaan - esimerkiksi kotiosoitteita, kuvia asunnosta ja autosta - julkaistaan sosiaalisessa mediassa tai keskusteluforumeilla, mahdollisesti valheiden kera.

 5. Lajittelutietoutta lapsille

  Osana monialaista oppimiskokonaisuusviikkoa luonto- ja ympäristöalan opiskelija Eerika Saari kävi kertomassa Aapiskujan koululaisille jätehuoltoyhtiöstä ja jätteiden lajittelusta kotoa aina kaatopaikalle saakka. Hän on työharjoittelijana Millespakassa huhti-toukokuun ajan.

 6. Ekaluokkalaiset sammakoiden asialla

  AAPISKUJAN koulun Mok- eli monialaisen oppimiskokonaisuus-viikon teemana oli kierrätys. 1b-luokan ohjelmassa oli kierrätysopetusta ja uusiopaperin tekoa, mutta myös rauhoitettujen eläinten pelastusoperaatio! Odottamattomien käänteiden äärelle päädyttiin, kun opettaja Henna Hernesniemi vei luokkansa tutustumaan S-marketin ekopisteeseen.

 7. Järvilakeuden kansalaisopistossa käynnistyy syksyllä 2019 taiteen perusopetus teatteritaiteen yleisen oppimäärän mukaan. Se tarkoittaa, että jatkossa opiston kautta on mahdollista saada taiteen perusopetuksen teatteritaiteen päättötodistus, josta on monenlaista hyötyä muun muassa jatko-opintoihin hakeutuessa. Lukuvuonna 2019–2020 taiteen perusopetuksen ryhmiä aloittaa Järvilakeuden kansalaisopistossa yhteensä viisi: Kersa- ja Teiniteatterit Alahärmässä, Teatteriryhmä Tirlittan Evijärvellä, Helateatteri Kauhavalla sekä Meteoriittiteatteri Lappajärvellä.

 8. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa opiskelee parikymmentä evijärveläistä lasta ja nuorta ekaluokkalaisesta abiturienttiin. Heistä 13 pianistia ja viulistia esiintyi viime kuun lopussa koulun auditoriossa.

 9. Meijeri palaa normaaliin arkeen

  Remontoidussa osuusmeijerissä vietettiin virallisesti avajaisia perjantaina. Heli Kivikangas kertoi perjantai-iltapäivällä, että onnittelijoita oli parhaimmillaan ollut pitkäksi jonoksi asti.

 10. Aikamatka 50-luvun Evijärvelle

  Paula Lappinen kokosi Evijärven joulussa julkaistuista ja uusista kirjoituksistaan kirjan, joka kertoo entisajan elämästä, asumisesta ja työtavoista.