Uutiset

 1. Aisapari on myöntänyt Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseuralle rahoituksen näkötornin ja kuntoportaiden rakentamiseen Lakeaharjulle.

 2. Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueen maanteiden hoitourakoista Kokkola ja Seinäjoki on ollut kilpailutettavana. Molemmat urakat voitti Destia, joka toimii pääurakoitsijana myös nyt käynnissä olevissa alueurakoissa. Uudet urakkakaudet alkavat lokakuussa.

 3. Sähkölaitteesta tai -asennuksesta alkaneita tulipaloja oli vuonna 2018 yli 2500. Sähköpalojen suurin yksittäinen syy oli lieden valvomaton tai huolimaton käyttö. Sähköpaloissa menehtyi viime vuonna 11 ihmistä. Kuudessa kuolemantapauksessa palo alkoi sähköliedestä. Tiedot ovat peräisin Pelastustoimen PRONTO-rekisteristä. 

 4. Kotitalouksien jäteastioihin saa laittaa ainoastaan jätepusseja, jotka ovat tilavuudeltaan enintään 30 litraa. Väärinlajittelu johtaa käytännön ongelmiin biojätteen käsittelyssä.

 5. Kortesjärvellä järjestetään lauantaina 23. maaliskuuta moottorikelkkojen sprint-kilpailut.

 6. Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen vaatii eduskuntaryhmiä ja puolueita etsimään ratkaisua, jolla maakuntien valmistelutyötä voidaan hallituksen erosta huolimatta jatkaa. Sipilän hallituksen laajan valinnanvapauden sisältävän sotemaku-uudistuksen käsittely keskeytyi ja kyseinen sote-malli raukesi, kun hallitus pyysi ja sai eron perjantaina 8. maaliskuuta.

 7. UNTO PESSINEN kävelee Kyrönniemessä kohti vanhaa hirsirakennusta, jota kutsutaan kappalaisen pappilaksi. –Pikkupoikana kävin täällä kahtena kesänä seurakunnan leirillä. Taisi olla viisikymmentäluvun lopulla, Pessinen kertoo. –Nukuimme tuolla pappilassa. Oli vain viltti lattialla.…

 8. Nuorta voimaa Kraatterihiihdossa

  LAUANTAINA järjestettiin Lappajärvellä perinteinen Kraatterihiihto eli entinen Tulivuorihiihto. Reitti ei tänä vuonna kulkenut keskuskohouman Kärnänsaaren ympäri, vaan kraatterin pohjoisreunalla. Kun Hernesniemen kuntorata kierrettiin kolmesti, matkaa kertyi noin 14 kilometriä. Nopeimmin…

 9. Sampo Terho ja Reijo Hongisto pysähtyivät maanantaina Evijärvellä, Vimpelissä ja Alajärvellä osana pienimuotoista Etelä-Pohjanmaan-kiertuetta.

 10. Ylikylän nuorisoseuralla oli viime viikolla Sisko Istanmäen palkitun Liian paksu perhoseksi -näytelmän ensimmäinen tapaaminen. Syksyn näytelmän ensi-ilta on 12. lokakuuta.