Uutiset

 1. Tulipalo Soinissa

  Soinin Hautakyläntiellä paloi varastokäytössä ollut korjaamorakennus.

 2. SC Alajärven tavoitteena kuluvalla kaudella on palata kolmannesta divisioonasta kakkosdivariin. Nousua kärkkyy myös muutama muu joukkue, joten viimeisissä peleissä on todella paljon pelissä.

 3. Kauhavalla vieraili alkuviikosta joukko pääosin eri Välimeren maista tulleita opiskelijoita ja opettajia. Kyse oli Kauhavan lukion ja viiden muun eurooppalaisen koulun yhteisestä Erasmus+-projektista, Drops of Life’sta.

 4. Ystävätoimintaa kaiken ikäisille

  Vapaaehtoinen ystävä on usein lähellä eläkeikää tai sen yli. Myös nuoremmille on tarvetta, ja toiminnasta saa paitsi hyvän mielen auttamisesta, myös arvokasta kokemusta ja todistuksen siitä niin halutessaan.

 5. Teatterin lavalla kuntarajat unohtuvat

  Kun kortesjärveläinen Jarmo Kumpula oli kesällä Anteron aarteen jäljillä -elokuvan kuvauksissa, hän pani merkille, kuinka hyvin eri paikkakunnilta kotoisin oleva harrastajateatteriväki tuli toimeen keskenään.

 6. ENNEN sunnuntain naisten kakkossarjan lentopallo-ottelua KJV toivotti onnea matkaan kolmelle pelaajalleen. KJV:n Oona Rasinperä, Eerika Koivuniemi ja Iida Pöllänen ovat pelanneet ja leireilleet tämän kauden alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Tammikuun alussa maajoukkue voitti Färsaarilla…

 7. IHMISEN ELÄMÄSSÄ 101 vuotta on kunnioitettava saavutus, maailmanhistoriassa se taas on lyhyt aika, totesi prikaatikenraali e.v.p. Mauri Koskela Tammisunnuntain juhlassa Vimpelissä. –Ihmiselle ominaista on oppia virheistään ja olla toistamatta niitä. Valitettavasti maailmanhistorian osalta on todettava, että virheistä ei opita, vaan niitä toistetaan sukupolvesta toiseen.

 8. Kotitalouksien asuntolainakanta on kasvanut voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ikäryhmien välillä on suuria eroja lainakannan kehityksessä etenkin Uudellamaalla. Vanhemmilla ikäluokilla asuntolainojen määrä on jopa nelinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Ilmiölle on monia syitä, johtaja Timo Hulkko POP Pankki -ryhmästä kertoo.

 9. Viikonloppuna bongataan lintuja

  BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna la 26. ja su 27.1.

 10. Maakunnan alueella järjestetään toukokuussa kaikkiaan kahdeksan pop-up -tyyppistä järjestöjen esittelytapahtumaa. Alajärvellä tapahtuma järjestetään 6. toukokuuta, Kauhavalla 7. toukokuuta.