Uutiset

  1. Kaksineuvoisen yt-neuvottelut jäävät aiemmin ilmoitettua pienemmiksi. Aiemman 32 henkilötyövuoden sijaan tehdään noin 16–17 henkilötyövuotta vastaava vähennys.

  2. Evijärven rannoilla ikänsä asuneelle Kari Laukkoselle järven elinvoimaisuus on sydämen asia. Hän ja parikymmentä muuta aktiivia ovat olleet syvästi huolissaan järven säännöstelystä sen jälkeen, kun säännöstelykäytäntöä muutettiin vuosi sitten. Sen jälkeen entuudestaan matalan järven pinta on heidän mielestään ollut hälyttävän alhaalla. Nyt ely-keskus ja kunta yrittävät saada vedenpintaa nostettua.

  3. Kunnostustyö aloitetaan toukokuun puolivälissä ja se valmistunee marraskuun aikana. Kunnostuksella ei ole vaikutusta Evijärven ensi kesän ja syksyn säännöstelyyn.

  4. Poliisi muistuttaa taas polkupyöräilijöitä: Jos et tiedä pyöräsi valmistenumeroa tai muita yksilöiviä tunnisteita, nyt ne kannattaa ottaa talteen vaikkapa kännykällä kuvaamalla. Näitä tietoja tarvitaan pyöräsi tunnistamiseen, jos se joutuu varkaiden kynsiin.

  5. Vimpelin Vedon Minttu Isoranta ja Pihla Jaatinen (kasvattajaseura Lapuan Korikobrat) on valittu Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkueleiritykseen.

  6. Syksyllä 2017 Evijärven Kaarenhaaran padon kuntotarkastuksessa havaittiin rakennevaurioita. Tämän jälkeen sektoriluukun alapuoli kuivattiin ja pato tarkastettiin korjaussuunnitelman tekemiseksi. Pahiten vaurioituneita padon betoniosia korjattiin jo viime syksynä.

  7. KANSANEDUSTAJA Janne Sankelon (kok.) eduskunta-avustajan tehtävään on valittu Aku Autio. Autio on 24-vuotias tradenomi, kaupunginvaltuutettu ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jalasjärveltä. Autio on toiminut erilaisissa kunta-, puolue- ja opiskelijapolitiikan tehtävissä vuodesta…

  8. Sillankorvan nopein oli Vimpelin Hiihtoseuraa edustanut Simeon Hyyppä. Hän rynnisti maaliin kuin höyryjuna yli kolmen minuutin kaulalla seuraavaan.

  9. Kulttuuriympäristön kannalta arvokkaille kohteille myönnetään vuosittain loka-marraskuussa haettavia Museoviraston ennallistamisavustuksia sekä ely-keskusten rakennusperinnön hoitoavustuksia. Hoitoavustuksia voidaan myöntää rakennusten ennallistavien korjaustöiden lisäksi myös pihapiirin tai muun kulttuuriympäristön hoitoon ja vaalimiseen liittyviin töihin.