Uutiset

 1. TELAKESKUS OY palkittiin viime itsenäisyyspäivänä Vimpelin kunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Yrittäjä Marko Kirvesmäki todettiin palkinnon perusteluissa aikaansaavaksi uuden polven yrittäjäksi. Neljä henkilöä työllistävä Telakeskus myy kaivin-, metsä- ja puskukoneissa sekä telanostimissa käytettäviä telastoja, telaston varaosia ja hydrauliikan varaosia koko maahan ja myös ulkomaille.

 2. Alajärven kaupungin hallinnoima Liikunnasta yhteistyöllä Iloa ja elinvoimaa -pilottihanke käynnistyi tammikuussa. Kuluvan vuoden aikana sen puitteissa on tarkoitus panostaa liikuntamatkailun kehittämiseen Alajärven palveluita ja vetovoimatekijöitä hyödyntäen. Mukaan haastetaan niin paikkakunnan yrityksiä kuin yhdistyksiäkin.

 3. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 4.2.2019 myöntänyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle poikkeamisluvan Lappajärven minimijuoksutusmäärän alittamiseen vuoden 2019 helmi-maaliskuun ajan.

 4. Yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin kanssa järjestettävässä tapahtumassa oli lähes 80 näytteilleasettajaa. Työnantajien takana oli yli 3 000 avointa työpaikkaa.

 5. Palju pöllittiin pihasta

  Lappajärven keskustan Liikemaneesin pihasta varastettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kylpytynnyrillä varustettu peräkärry, jonka rekisterinumero on DHA-805.

 6. Ylikylän nuorisoseuran seuraavaksi voimanponnistukseksi on noussut Sisko Istanmäen kirjoittama, Finlandia-ehdokkaanakin noteerattu näytelmä Liian paksu perhoseksi.

 7. Pohjanmaan poliisilaitos: Lappajärven keskustasta on liikkeen pihasta anastettu todennäköisesti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ns paljukärry, eli peräkärry, johon on rakennettu kylpypalju. Rekisteritunnus on DHA-805. Asiaan liittyvistä havainnoista toivotaan ilmoitettavan…

 8. Pyhälahdentien talvihoitoluokitus nousi

  Etelä-Pohjanmaan ely-keskus ilmoitti 21. tammikuuta Vimpelin kunnalle, että tien 7421 (Pyhälahdentie) hoitoluokitus on nostettu kunnan vaatimaan hoitoluokkaan Ib. Tiellä ongelmana ovat olleet kasvavat liikennemäärät, etenkin raskaan kaluston määrä. Kunnan päiväkoti sijaitsee tien varrella, samoin vilkas laskettelukeskus.

 9. Tulipalo Lehtimäellä

  Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta Lehtimäen Keskustielle tuli 31.1.2019 kello 00:58.

 10. Kuntalaisaloitteen alullepanija Esa Puronvarsi ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Sankelo kertovat mielipiteensä aloitteesta.