Uutiset

 1. Kortesjärven vuoden ensimmäinen vauva

  Kortesjärven Lions Clubin Jukka Yli-Rintala ja Jarkko Mattila huomioivat jokavuotiseen tapaan vuoden ensimmäisen kortesjärveläisvauvan pienellä pesämunalla. Sari ja Sami Mattilan kolmas lapsi Oiva Erkki syntyi 31. tammikuuta.

 2. 4H-säätiön hallitus myönsi kokouksessaan joulukuussa vuoden 2018 stipendejä ansioituneille 4H:laisille.

 3. Allan Hjulfors haluaa, että julkisuudessa puhutaan Ähtävänjoesta.

 4. Sinitiainen on Alajärven nimikkolintu

  Alajärven kaupunki haki nimikkolintua yleisöäänestyksellä. Ylivoimaiseksi voittajaksi nousi sinitiainen.

 5. Vedon monenkirjava kausi päätökseen

  VEDON Korisliiga-naisten pääsylippu jatkosarjaan jäi vain yhden voiton päähän. Kuten EBT:n valmentaja Niko Hellman totesi lauantain pelin jälkeen, kausi oli paitsi tasaisempi, myös kovatasoisempi kuin koskaan aiemmin.

 6. Järviseutu sai oman triathlonseuran

  SEUTUKUNNAN triathlonharrastajien epävirallinen Ogoloma Triathlon -ryhmä on nyt rekisteröity viralliseksi Suomen Triathlonliiton alaiseksi seuraksi. –Kaikilla jäsenillämme on osallistumisoikeus liiton SM-kisoihin, vakuutukset ja lisenssit tulevat sitä kautta, kertoi Juho Savola.

 7. Auto paloi Pietarsaaressa

  Pietarsaaressa Kaikutiellä oli lauantai iltapäivällä tulipalo. Tulipalon oli aiheuttanut tallissa ollut henkilöauto, joka vaurioitui palossa pahoin. Henkilövahinkoja palosta ei aiheutunut ja aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi.

 8. Maakuntauudistuksen valmistelu sävytti vuoden 2018 toimintaa, mutta palvelujen ja osaamisen kehittämiseen panostettiin ELY-keskuksissa edelleen. Valtakunnallisen palvelutyytyväisyyskyselyn tulosten mukaan palveluiden ja asiakastyön laatu on onnistuttu ylläpitämään muutosvalmistelun aiheuttamasta kuormituksesta huolimatta.

 9. MAAILMANLAAJUINEN nuorten ilmastolakko, jolla pyritään kiinnittämään huomiota nuorten huoleen ilmastonmuutoksen vaikutuksista tulevaisuuteen, näkyi perjantain aamupäivällä myös Vimpelin keskustassa. –Ilmastolakko, nyt on pakko, muistuttivat nuoret mielenosoittajat kunnantalon edustalla.

 10. PÄÄKIRJOITUS: Kuin käärmettä pyssyyn

  Viime viikon perjantaina se sitten tapahtui: sote-uudistus kaatui. Aika moni tätä varmasti osasi odottaa, sillä niin viime tinkaan uudistuksesta äänestäminen oli jätetty. Sen sijaan kariutumista seurannut hallituksen eroaminen tuli yllätyksenä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti, että tämä oli tässä.