Uutiset

 1. Lumenluonnin Sibelius

  –Olen sanonut, että kun yhdenkin kaatumisen saisi estettyä, ei talven hiekoitus maksaisi mitään, sanoo Matti Viitala, 71, joka on aurannut ja hiekoittanut Kortesjärven katuja viidenkymmenen vuoden ajan.

 2. –Lauteilla istuminenhan on sama kuin menisi Mäntyhovin parlamenttipöytään istumaan: Jos et tiedä jotain asiaa, niin siellä saat tietää. Sinut pudotetaan maan pinnalle.

 3. Partiolaisten yöretki Kitkalla

  Kitkalla oli helmikuussa Markki-partion, Härmän tähystäjien ja Ylihärmän partiolaisten yhteinen HIMA19-yöretki.

 4. LAPPAJÄRVEN Veikkoja edustava Selma Saarinen voitti sunnuntaina 19-vuotiaiden pituuden suomenmestaruuden. Hänen toiseksi viimeinen hyppynsä ylsi henkilökohtaiseen ennätykseen 589. Yleisurheilun alle U17–U22 SM-hallikisat pidettiin Joensuussa 22.–24. helmikuuta.

 5. KAUHAVAN kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna kauhavalaisille yrityksille ja yhdistyksille tukea nuorten työllistämiseen kesällä 2019. Tuki on tarkoitettu Kauhavalla toimiville yksityisille työnantajille, yhdistyksille ja alle 50 henkilöä työllistäville yrityksille nuorten työnsaannin…

 6. Määräaikaan mennessä luonnoksia kaupungin uudeksi markkinointilogoksi saatiin 17 kappaletta. Kaikki työt olivat laadukkaita, ja toisaalta ne erosivat toisistaan aika paljon. Tämä teki vaikeaksi voittajatyön valinnan.

 7. Kasvu, uudistuminen ja kansainvälistyminen kiinnostivat viime vuonna eteläpohjalaisia yrityksiä. Näiden tavoitteiden vauhdittamiseksi ELY-keskus myönsi rahoitusta 10 miljoonaa euroa alueen yrityksille. 

 8. Kuntalaiset visioivat viihtyisyyttä

  MIELIKUVITUSTA ja villiä visiointia, kannusti Teija Uitto-Kohonen paikallaolijoita yrittäjäyhdistyksen Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen ensimmäisessä työpajaillassa Nuorisotalolla. Pöydille jaettiin paperia, tusseja, karttoja ja jouluvaloesitteitä, kun tarkoituksena oli ideoida uusia kausivaloja keskustaajamaa komistamaan. Hankkeessa kannustetaan kuntalaisia lähtemään mukaan tekemään kotikunnasta viihtyisämpää monilla keinoilla.

 9. Tietokoneen ruudulta näkyy, että Kola päätti mennä lypsettäväksi. Jussi Mäki katselee lehmää valvomon ikkunan läpi, mutta puhelimensa kautta hän pystyisi seuraamaan lypsämistä vaikka toiselta puolelta maapalloa.

 10. LAPPAJÄRVELLÄ ystävänpäivään ajoittuu monia perinteisiä tapahtumia. Niinpä viime torstaina Suomen Punaisen Ristin Lappajärven osasto ja Palvelukoti Maijala tarjosivat kaikille avoimen ystävänpäivälounaan. Maksutonta soppaa syötiin jo kuudetta kertaa. Sitä ennen SPR järjesti…