Uutiset

 1. Ensi kesänä Lakaniemen, Lypsinmaan ja Rinteen uimarannoilla viihtyvyyttä lisäävät uudet uimakopit sekä kompostoivat käymälät. Uimakopit ovat valmistuneet lokakuun aikana Lions Club Vimpelin toimesta Jari Lakaniemen hallissa.

 2. Järviseudun Sanomat kysyi joiltakin Kauhavan seurakuntavaaliehdokkailta, mitä mieltä he ovat pitäjien seurakuntatoimistojen sulkemisesta ja muista ajankohtaisista asioista. Ennakkoäänestys alkaa tänään ja päättyy lauantaina.

 3. Hyönteisiä on viime vuosina yritetty markkinoida yhdeksi maailman ruoantuotannon pelastajista.

 4. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu juhli 25 toimintavuottaan aamiaistilaisuuden merkeissä Alvariinissa keskiviikkona. Kolmen kunnan ja 21 yrityksen nykyään omistama yhtiö kehittää seutua parantamalla yritysten toimintaympäristöä sekä järjestämällä yritysneuvontaa ja kehityshankkeita.

 5. Maija Kyrönlahden ja Tuomo Latvalan omistamalla Hietakorven tilalla oli torstaina vilinää, kun noin 600 kävijää tutustui avoimien ovien päivässä Suomen toiseen Demecan Metaenergia Kiintomädätys® -biokaasulaitokseen. Kolmas samanlainen on valmistumassa Toholammille.

 6. Sairaalapastori on keskustelukumppani vakavasti sairaille potilaille ja omaisille vaikeina hetkinä. Ei lääketieteen vaan sielunhoidon ammattilainen.

 7. Takaisin järven rannalle

  JÄRVEN ylle laskeutuu syksyisen illan harmaus. Rannalle kävelee harmaaseen pukeutunut nainen. Vaan mitäpä harmaudesta, sillä sen keskellä näkyy kultaa ja Petra Olli. Hän palasi Lappajärvelle kultamitalin ja mestaruusvyön kanssa. Olli voitti Unkarissa painin maailmanmestaruuden naisten…

 8. Nuorisovaltuutettuja valitaan lisää

  ENSI keskiviikkona 7. marraskuuta Lappajärvellä järjestetään nuorisovaltuustovaalit. Nykyisten viiden nuorisovaltuutetun toimikausi jatkuu vielä vuoden. Vaaleissa on tarkoitus valita saman verran lisää, jolloin valtuusto täydentyisi kymmenjäseniseksi. Jos vaalikelpoisia ehdokkaita…

 9. Kirkon remontti oli suurin päätös

  MARRASKUUN seurakuntavaaleissa Ville Ala-aho ja Kirsi Hakalahti eivät ole ehdokkaina, joten taakse on jäämässä kahdeksan vuoden jakso Lappajärven seurakunnan luottamuselimissä. Molemmat äänestettiin kirkkovaltuustoon kausille 2011–2014 ja 2015–2018. Saman ajan he ovat kuuluneet…

 10. Sivistyslautakunta päätti tiistaina yksimielisesti ehdottaa kunnanhallitukselle, että Lahdenkylän koulukiinteistö poistetaan käytöstä. Sitä ei lautakunnan mukaan enää voida käyttää, eikä sen saneeraaminen olisi kannattavaa.