Uutiset

 1. Vimpelin Vipinämarkkinat

  VIMPELIN perinteinen kesätapahtuma oli markkinapäivän sijaan tänä vuonna laajempi, puolitoista viikkoa kestävät Vipinäviikot, jotka huipentuivat lauantaina 13. heinäkuuta järjestettyihin Vipinämarkkinoihin. Markkinoilla oli ohjelmassa esimerkiksi rivitanssia ja kantrimusiikkia, minkä lisäksi tapahtumapäivänä järjestettiin myös kaikkien aikojen ensimmäinen Amazing Race Vimpeli. Tässä kuvareportaasissa ikuistettuna hetkiä Vipinämarkkinoilta.

 2. VIMPELILÄISEN Antero Mattilan perustama Anteron aittamuseo on toiminut Vimpelissä vuodesta 2002 alkaen. Suurin osa museon esineistöstä on talon omia, Mattilan isän isoisälle Matille kuuluneita esineitä, jotka ovat peräisin aina 1800-luvulta asti. Museossa on esillä myös vanhempaa tarpeistoa, esimerkkinä 1600-luvulla valmistettu sarvihöylä. Viime vuosina museoon on tullut esineitä paljon myös lahjoituksina.

 3. VIMPELISTÄ kotoisin olevan Erkki Luoma-ahon uusimman kirjan Missä hongat huokailevat, missä huojuu palmupuu julkaisutilaisuus oli Vimpelin kirjastolla perjantaina 12. heinäkuuta. Tapahtuma oli osa Vimpelin Vipinäviikkojen ohjelmaa.

 4. KEITELE Groupin Alajärven sahalla toteutettiin viime vuonna 40 miljoonan euron investointi, jonka myötä tuotanto kasvoi 2,5-kertaiseksi ja toi sahalle samalla paljon uutta tekniikkaa. Investointiin kuuluivat esimerkiksi sahalinjan modernisointi sekä uuden tuorelajittelulaitoksen ja valmiin sahatavaran lajittelu- ja paketointilaitoksen rakentaminen. 

 5. ”Sitä tulee, mitä tarvitaan”

  –Takana on aika vauhdikas viikko, Toivo Rajala huokaa hymyillen. Hänelle on myönnetty Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla Mestaripelimannin arvo.

 6. Mainos

  Kivitipussa tapahtuu markkinapäivänä monenlaista.

 7. Poliisin tiedote Etelä-Pohjanmaalta 16.07.2019 klo 10.06

 8. Evijärven urheilukalastajien järjestämät viikoittaiset onkikilpailut alkoivat tavalliseen tapaan heti koulujen päätyttyä. Tällä viikolla paikaksi vaihtuu Jokisilta.

 9. Vasikka-ahon markkinat järjestetään sunnuntaina 36. kerran.

 10. Evijärven seurakuntatalolla huutokaupataan lauantaina kosteusvaurioisen, purkutuomion saaneen rakennuksen irtaimistoa. Susanna Kultalahti kritisoi viime viikolla Järviseudun Sanomien mielipideosastolla homeisten tavaroiden myymistä vastuuttomaksi, vaaralliseksi ja vastenmieliseksi. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Paula Puotinen ihmettelee mielipidekirjoitusta.