Uutiset

 1. Mainos

  Lainahakemuksen tekeminen siten, että se hyväksytään ja saat lainatarjouksen, saattaa joskus tuntua hieman hankalalta, etenkin jos asiasta ei ole paljoa kokemusta. Tässä muutamia vinkkejä joiden avulla teet onnistuneen lainahakemuksen LoanScouter lainavertailulla.

 2. ”Suomen nuorin yrittäjä”, 14-vuotias Arvi Martikainen, kävi torstaina puhumassa Evijärven kirkonkylän ja Särkikylän koululaisille hevosista, kiusaamisesta ja yrittäjyydestä.

 3. Hulinaa ja vilskettä

  Kuvia Evijärven helluntaiseurakunnan ala-asteella lauantaina järjestämästä Hulinapäivästä.

 4. VETOVOIMAA ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hanke jatkuu heinäkuuhun 2020 saakka, mutta projektipäällikön määräaikainen pesti päättyy marraskuun loppuun. Vimpelin Yrittäjien hallinnoima ja Leader Aisaparin rahoittama hanke, jossa myös kunta on mukana rahoitusosuudellaan, on saanut paljon aikaan sekä kyläkuvaa piristämällä, että keräämällä ihmisiltä ideoita ja toiveita kotikunnan kehittämiseen.

 5. Lapuanjoella kuoli runsaasti varsinkin pieniä kaloja viime viikon loppupuolella Lapuan ja Kauhavan välisellä suvantoalueella. Kalakuoleman syytä on pyritty selvittämään kartoittamalla viime viikon tapahtumia ja veden laatua. Ely-keskukselta kerrotaan, että keskiviikkona tehdyssä…

 6. Kolmannen Evijärvi-pyöräilyn tulokset.

 7. Sari Kujala ja Elina Järvinen toivat Evijärvelle viime keskiviikkona terveiset Rokualta. Se on Suomen ainoa Unesco Global Geopark -statuksen saanut paikka. Rokua-brändin alla ovat Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat. Pienet kunnat yhdistivät voimansa nähtyään, että matkailu voisi auttaa niitä selviytymään. Ne eivät käytä rahaa itsensä epätoivoiseen markkinointiin, vaan ainoastaan yhteiseen Rokua-brändiin.

 8. Kortesjärven pelimannien pitkäaikainen johtaja ja kunnan entinen liikunta-, raittius- ja nuorisosihteeri Tauno Koivunen täytti 90 vuotta Taunon nimipäivänä 28. elokuuta.

 9. Teatteri Lapuan näyttämöllä tulee lauantaina ensi-iltaan komediallinen monologi Kahvi mustana, kiitos! Näytelmän lavastus- ja pukusuunnittelussa ja tarpeistonvalmistajana työskentelee kortesjärveläislähtöinen Milla Uitto. Tampereella vaikuttavan rekvisitöörin kädenjälkeä voi nähdä myös television puolella, kuten viime vuonna päättyneessä Uudessa päivässä ja komediasarjoissa Pirjo ja Kellot soi.

 10. NUORUUDENYSTÄVYSTEN tarinointi sen aikaisessa kokoontumispaikassa, Unelan talossa Paalijärvellä, kasvoi elokuvaprojektiksi. Lähes kahden vuoden työ huipentuu, kun 45-minuuttinen Kipinöitä Unelan takasta saa ensi-iltansa 14. syyskuuta kello 16 Paalijärven tanssilavalla.