Uutiset

  1. Kolmekymmentä vuotta sitten, Vimpelin sinibaretit kokoontuivat Vimpelin sinibaretit kokoontuivat Vimpelissä 28.9.1991 Vimpelin Kantakrouvissa. Noihin aikoihin vimpeliläisiä miehiä oli ollut kaikkiaan 31 kappaletta turvaamassa rauhaa eri alueilla Lähi-idässä. Tuona lauantaina kolmekymmentä…

  2. Järviseudun jätelautakunta käsitteli kokouksessaan 5. lokakuuta 2021 kunnalliseen jätehuoltojärjestelmään liittymättömien tilannetta. Sen alueella on 790 taloutta, joita jätelautakunta on kahdella eri kirjeellä vuosina 2018 ja 2020 kehottanut siirtymään säännölliseen jätehuoltomääräysten ja jätelain mukaisen jätteenkuljetusjärjestelmän piiriin.

  3. TUORE, keskiviikkona julkistettu KMT 2021 kertoo, että 69 prosenttia suomalaisista lukee edelleen sanomalehteä päivittäin, joko painettuna tai digitaalisena.

  4. KOKOOMUKSEN kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo lähtee ehdolle tammikuun aluevaaleihin. Sankelo pitää vaaleja maakunnan kannalta merkittävinä. –Hyvinvointialuevaaleissa päätetään maakunnan asukkaiden kannalta tärkeistä asioista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi…

  5. JÄRVISEUDUN diabetesyhdistys purkautui ja sen jäsenistö liittyi Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n toiminta-alueeseen. Ensimmäinen kokoontuminen uuden organisaation alla tapahtui torstaina Alajärven Nuorisoseuralla, missä Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n puheenjohtaja Virpi Kanth oli illan vieraana kertomassa alueen kuulumisia.

  6. Soinin, Kuortaneen, Ähtärin ja Isojoen kunnat lähettivät alueen kansanedustajille kannanoton, jossa kyseenalaistavat sen, ettei kunta voi osallistua hyvinvointialueen ruokapalvelujen kilpailutukseen tulevan hyvinvointialueen palveluita järjestettäessä.

  7. Lappajärven Veikot on kenties Suomen paras yleisurheiluseura, jos vertaillaan vain pieniä kuntia. Luettelo Veikkojen saavutuksista kuluneelta kesältä on komeaa luettavaa. Kysyimme myös, millaiset edellytykset Elmo ja Tarmo Savolalla on päästä edustamaan Suomea Münchenin EM-kisoihin.

  8. Evijärven Urheilijoiden Aimo Järvelä ja Lappajärven Veikkojen Esko Hyyppä ovat jälleen niittäneet menestystä ikämiesten sisäsoutukilpailuissa. Tällä kertaa kultamitaleja tuli Isossa-Britanniassa virtuaalisesti järjestetyistä avoimista mestaruuskisoista, jotka kantoivat nimeä Asensei British Rowing Virtual Championships.

  9. LAHDEN suvun riihimuseo Koskelassa valottaa esineistöllään maaseudun elinkeinoja ja elämäntapaa 1800-luvulta alkaen.

  10. Kauhavalla syttyivät noin kello 12.30 iltapäivällä palamaan vielä rakenteilla olevan teollisuushallin kattorakenteet. Sisääntulotiellä kantatien 63:n varrella sijaitseva halli on Kauhavan yrityskiinteistöt oy:n rakennuttama teollisuushalli, jonne metallialan Steelcomp-yrityksen on…