Uutiset

 1. MUMMULAN Ressu, Ahvenanmaan punaiset rantakalliot ja Katy Perry: näkemys näistä kaikista on esillä Marjut Mässbackan Pöytälaatikkokuvia -näyttelyssä Vimpelin kirjastolla. –Nyt eivät ole esillä suuret teokset, vaan pienet tuokiokuvat, jotka ovat syntyneet taiteen opiskelun ja opettamisen sivutuotteena, kuin kasa kuvallisia muistiinpanoja tai kirjan marginaaliin kirjoitettuja sivuhuomautuksia. Kaikessa epätäydellisyydessään ja keskeneräisyydessään silti tärkeitä.

 2. VAIKKA sellaista ei haluaisi kokea, tai edes osaisi kuvitella omalle kohdalle, se voi sattua silti: onnettomuus tai kriisitilanne. Osaatko antaa ensiapua, jos kaverille sattuu jotain, tai toimia erilaisissa onnettomuus- tai vaaratilanteessa?

 3. Kuntaportit kantateille

  EVIJÄRVELLE johtavien kantateiden varteen ilmestyi viime viikolla niin sanotut kuntaportit, joilla matkaajat toivotetaan tervetulleiksi itseään suurempaan kuntaan.

 4. Lietolainen kirjailija Roope Lipasti vieraili viime viikolla Evijärven kouluissa.

 5. Helsinkiläinen jalkaterapeutti Sasu Hyytiä kertoi Evijärvellä muun muassa vinkkejä jalkaterveyttä edistävän jalkineen ostoon.

 6. Ely-keskus on tilannut Maveplan Oy -nimiseltä konsultilta kuivatuspumppaamoiden yleissuunnitelman, jonka luonnosta esiteltiin torstain tilaisuudessa.

 7. ”Järviseututalo on toinen kotimme”

  Pietarsaaren järviseutulaiset ry juhli viime viikolla 40-vuotista taivaltaan ja samalla Järviseututalon 30-vuotispäiviä.

 8. Liian paksu perhoseksi veti tuvan täyteen

  Ylikylän nuorisoseuran lavalla sai lauantaina ensi-iltansa Liian paksu perhoseksi. Eija-Irmeli Lahden Ylikylään sovittamassa tekstissä henkisen perheväkivallan murjoma Erni (Tuomo Autio) ja monet tragediat kestänyt Kaisu (Annukka Lamminpää) löytävät toisensa. Lamminpää veti miestään henkisesti ja fyysisesti voimakkaamman naisen roolin suurella sydämellä, ja katsojat nauroivat ja itkivät hänen kanssaan.

 9. Vimpelin kunnanvaltuusto käsitteli maanantaina muun muassa perusturvan tulossa olevaa talousarvion ylitystä. Kokouksen aluksi Ira Kekarainen esitteli Millespakka Oy:n toimintaa.

 10. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää rahaa yksityisteiden parantamiseen ja korjaamiseen kolmen pohjalaismaakunnan alueella eli Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Avustushakemusten määrä on vähentynyt viime aikoina ja ELY-keskus haluaakin herätellä kuntien teknistä toimea ja yksityistiekuntia, jotta ne laittaisivat hakemuksia tulemaan.