Uutiset

 1. Poliisi suorittaa ylinopeusvalvontaa aamun työmatkaliikenteessä, koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

 2. Vedon kärki valmiina urakkaan

  Vedon Superpesis-joukkueella on mahdollisuus katkaista puolivälieräsarja tänään Saarikentällä. Alla on kaksi voittoa. Ottelu Kiteen Palloa vastaan käynnistyy kello 17.30.

 3. Maanantaina kokoontunut Alajärven kaupunginhallitus päätti palauttaa Uusikylän koulun lakkauttamista koskevan asian sivistyslautakunnalle uudelleen valmisteluun. 15. syyskuuta mennessä tehdään koulukohtainen lapsivaikutusten arviointi, koulukuljetusreittien mahdollinen lisäoptimointi ja tarkistetaan Uusikylän koulun kokonaiskorjausastetta.

 4. RUOTSIN Karlskronassa voitettu kivääripracticalin standard-sarjan MM-kulta on ampuja Sami Hautamäelle ehdottomasti uran kohokohta. Moskovan kisojen hopea vuodelta 2017 kirkastui vahvalla ampumisella kullaksi viisipäiväisessä kisassa, jossa kunakin päivänä ammuttiin kuusi rastia. –Aiemmissa kisoissa on aina joku päivä ollut huonompi. Nyt ammuin neljä ensimmäistä päivää aika kovaa koko ajan ja viidentenä varmistelin, ettei tule virheitä.

 5. Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019. 90-vuotiasta juhlitaan eri puolilla Suomea laajasti maalaustaidetta esiin tuovalla ohjelmistolla.

 6. Viime vuosina koulutukseen on osallistunut keskimäärin 30.000 reserviläistä, josta noin kolmannes on sijoitettuna Puolustusvoimien sodan ajan joukkoihin.

 7. Malttia vesilintumetsästykseen

  Vesilintujen metsästyskauden alkaessa BirdLife Suomi ja Metsästäjäliitto muistuttavat yhdessä lajintunnistuksen tärkeydestä ja kehottavat välttämään taantuvien lajien metsästystä.

 8. Kesän 2019 sisävesien vesilintulaskentojen perusteella Suomen neljän tärkeimmän riistasorsalajin sinisorsan, tavin, telkän ja haapanan poikastuotto oli heikko. Pesimäkannoissa ei tapahtunut oleellisia muutoksia viime vuoteen verrattuna.

 9. Vielä syttyy kalkkiuuni Hallapurolla

  ESKO ja Anja Mäkelän tiluksilla Mustapurontien varrella sytytetään 60 tonnin kalkkiuuni lauantaina 24. elokuuta noin kello 11. –Paitsi jos tulee kovasti vettä, joudutaan sytytystä siirtämään, Esko Mäkelä toteaa. Edellisen kerran kalkkiuunia on Hallapuron kylällä poltettu 1992. Nyt poltto työvaiheineen ja perinnetieto siitä pyritään kirjaamaan ylös mahdollisimman tarkkaan.

 10. Pohjanmaan poliisi tiedotti evijärveläisnuorten kotibileissä tapahtuneesta kahakoinnista 17.8.2019