Uutiset

  1. Alajärven sivistystoimi valmistelee yhteistyössä Alajärven ja Vimpelin ravitsemuspalveluiden kanssa etäopetuksessa olevien esi- ja perusopetuksen sekä lukion opiskelijoiden lounaan tarjoamista tarvitseville 6.4.2020 alkaen.

  2. Teollisuusyrityksen roskalava kärähti maanantaina iltapäivällä.

  3. Vimpelin kunnanhallitus kokoontui maanantaina isojen asioiden äärellä.

  4. ALAJÄRVEN kaupunki teki toisen alijäämäisen tuloksen peräkkäin. Viime vuoden tulos jäi 1 963 382,21 euroa alijäämäiseksi. Vuonna 2018 alijäämää kertyi 912 858,25 euroa. Kaupungin taseessa on ylijäämää tämän vuoden tilinpäätöksen jälkeen 5,8 miljoonaa euroa (603 euroa per asukas). Talouden tasapainottamistoimenpiteitä listataan parhaillaan.

  5. KAUHAVAN kaupungin yt-neuvottelut alkoivat viime viikolla. Niiden tavoitteena on säästää tämän vuoden henkilöstömenoista 300 000 euroa. Yt-neuvottelut koskevat kaupungin kaikkia toimialoja ja alustavan arvion mukaan noin 65–75 henkilötyövuotta. Säästötavoitteen saavuttaminen…

  6. Kortesjärven S-marketissa ei omia kotiinkuljetus- tai muita palveluita pystytä tarjoamaan, marketpäällikkö Niko Kinnunen pahoittelee. Kaupungin aloittama kauppakassipalvelu toimii kuitenkin hänen mukaansa hänen kaupassaankin, koska kaupunki huolehtii keräilystä ja kuljetuksesta.

  7. Myös Kauhavan kaupunki otti viime viikolla käyttöön oman kauppakassipalvelunsa ikäihmisiä varten. Käytännössä kyseessä on palvelunumero, jossa ikäihmisiä neuvotaan kotiinkuljetus- ja asiointipalveluita tarjoavien yrityksien palveluiden äärelle. Samalla heitä opastetaan tilauksien teossa. Jos yksityisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, asiointiapua on mahdollista saada myös kaupungin työntekijöiltä.

  8. 17-VUOTIAS Maria Koivukoski perusti tammikuussa Vimpelin ensimmäisen 4H-yrityksen. Maikin Maukkaat tarjoaa makeita leivonnaisia vaikkapa kodin juhliin. –Olin miettinyt jo kauan 4H-yrityksen perustamista. Leipominen on ollut harrastukseni jo ala-asteelta asti, ekan kerran taisin leipoa kääretorttuja joskus noin 10-vuotiaana.

  9. Kuntayhtymän johtaja Piia Kujala kertoo, että sivuterveysasemilta on siirretty sairaanhoitajia kotihoidon avuksi.

  10. Evijärven apteekkari Susanna Kohtanen kertoo, että ainakaan hänen apteekissaan ei ole ollut koronaepidemiaan liittyviä lääkkeiden saatavuusongelmia. Lääkkeitä on saanut koko ajan ”ihan hyvin”.