Uutiset

 1. 6-VUOTIAS Janne Mattila on järjestyksessä toinen Pro Vimpeli -mitalin saaja. Hän pelasti isänsä Juhan hengen tämän jäätyä autoremonttia tehdessään auton alle tunkin pettäessä.

 2. Moni kesätapahtuma on joko siirretty tai kokonaan peruttu tältä kesältä, mutta koronan keskeltä nousee myös uusia yrittäjiä. Eemeli Jokelainen ja Risto Vuorinen järjestävät Kauhavan entisellä lentosotakoululla 27. kesäkuuta Kauhava Pop -nimisen uuden musiikkitapahtuman.

 3. Miesten Superpesiksen 2010-luvun kestomenestyjät Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy kohtaavat kesäkuussa neljä kertaa ennen varsinaisen sarjakauden alkua.

 4. IRTISANOUTUMINEN vakituisesta työpaikasta mietitytti vähän, koska kotihoito on ollut unelmatyöni. Kuitenkin koen, että jatkossa saan tehdä sitä työtä juuri niin hyvin kuin haluan, ja juuri sillä tavalla kuin sitä aina pitäisikin tehdä, kertoo kotihoitoyrittäjäksi siirtyvä Anni Puumala.

 5. Lomakouheron lavatanssipaikan siirtäminen Karstulasta Vimpelin Lakeaharjulle etenee. Kyseessä on Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti-seuran ponnistus. Kesän aikana rakennus on tarkoitus saada vesikattoon asti valmiiksi.

 6. Tasapainottamisohjelma käynnistyy

  Vimpelin kunnanhallituksen päätöksiä 25. toukokuuta pidetystä kokouksesta.

 7. Lappajärven kunnanvaltuuston eilisessä kokouksessa puitiin Rantakankaan koulun tulevaisuutta. Kunnanhallitus esitti valtuustolle, että Rantakankaan koulu jatkaa toimintaansa liikuntasalissa siihen saakka, kunnes oppilaat mahtuvat uuden yhteiskoulun osastojen 0.–2. ja 3.–6. opetustiloiksi tarkoitettuihin tiloihin.

 8. TYÖ etsii tekijäänsä –hankkeen projektipäällikön, Maria Yli-Sikkilän ideoiman ja luotsaaman Tervetuloa Super-Suomeen podcastin avausjakso on julkaistu Soundcloud-palvelussa.

 9. MIESTEN Superpesiksen mestaruudesta pelataan tällä kaudella 14 joukkueen voimin neljässä lohkossa. Päätös sarjan käynnistymisestä saatiin aikaan seurojen ja Pesäpalloliiton tiiviiden neuvotteluiden jälkeen. Pelit käynnistyvät 2. heinäkuuta. Otteluohjelmat valmistuvat tällä viikolla.

 10. Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä 25. toukokuuta pidetystä kokouksesta.