Uutiset

 1. Sosiaalipalveluista miljoonan lisälasku

  Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta totesi kokouksessaan 6. marraskuuta, että syyskuun toteutuman perusteella sosiaalipalveluissa joudutaan anomaan talousarviomäärärahoja lisää 1 000 000 euroa.

 2. Taiteilija Ritva Lindbergin Kesän ja syksyn värit -taideteos kiertää Järviseudun kirjastoja Vimpelistä alkaen. Siellä osallistavaa taidetta edustava installaatio on esillä marraskuun ajan.

 3. Tuulimylly odottelee talven tuloa

  Kunta jakoi syksyllä 16 000 euroa kylien kehittämisrahaa erilaisiin hankkeisiin. Haapajärvenkylän kyläyhdistys on saanut 1 500 euroa tuulimyllyn korjaukseen ja siirtoon.

 4. Härkiksessä käytetyt pavut tulevat pääasiassa Kauhavan ”lähiseudulta.” Kauhavalla niitä viljellään vähän.

 5. Kortesjärveläislähtöisen Marjo Viitalan ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama indie-lyhytelokuva Varma merkki (2018) on päässyt tänä vuonna paitsi yksille espoolaisille, myös kaksille saksalaisille elokuvapäiville.

 6. Kyläläiset maksavat 30 000 tieremontista

  Kontiaisen asukkaat laittoivat 30 000 euroa omia rahojaan kylätien perusparannukseen.

 7. Viime viikolla vietettiin Ehyt ry:n ja Punaisen ristin ehkäisevän päihdetyön viikkoa myös Järviseudun kouluissa. Tänä vuonna teemana oli nuorten nuuskankäyttö.

 8. PERJANTAI oli Nenäpäivä myös Evijärven alakoululla. Palloneniä näkyi harvalla, mutta oppilaat ja opettajat olivat pukeutuneet punaiseen. Oppilaiden itse suunnittelemat ja toteuttamat jutut, kuten suosittu nerf-sota, kasvomaalaus, kynsistudio ja rentoutushuone, maksoivat joko 10 tai 20…

 9. Kaavamuutoksilla tilaa kiertoliittymälle

  Vimpelin kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina pitkän listan asioista ja kokous venyi yli kahden tunnin mittaiseksi. Valtuuston keskustelukulttuurista on oltu huolissaan jopa valtuustoaloitteen muodossa, mutta kysymyksiä ja keskustelua nousi runsaasti sekä uusissa kunnanhallituksen kyselytunti ja valtuustoaloitteet-kohdissa että muut asiat-pykälässä. Ryhmäkeskusteluiden siirtäminen kokouksen yhteyteen ja kokouksen lähettäminen suorana netissä ovat lisänneet keskustelua.

 10. JOS ON liikkeellä arki-iltoina kuuden ja seitsemän välillä Vimpelin kirkonkylällä, voi tavata joukon huomioliiveihin pukeutuneita miehiä kävelylenkillä. Siinä menevät Tuohiperän Taapertajat, jotka ovat lenkkeilleet yhdessä yli kymmenen vuoden ajan.