Soini

 1. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä 65 positiivistakoronatartuntaa 14.–27.11. välisenä aikana. Luku kasvoi eilisestä kahdella uudella tartunnalla. Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät Lehtimäen tartuntaryppääseen ja kyseiset henkilöt…

 2. JÄRVISEUTU-SÄÄTIÖ jakoi tämän vuoden apurahansa poikkeuksellisesti ilman juhlakokoontumista 26. marraskuuta. Apurahat olivat haettavina syksyllä. Hakemuksia saapui 12. Musiikkia varten apurahaa saivat Soinin soittokunta soitinten huoltamiseen sekä niin ikään soinilainen Timpurin…

 3. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti, että keskiviikkona 25.11.2020 maakunnassa todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 286. Valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa, ja tartunnan liittyvät pääosin Järvi-Pohjanmaan tartuntaryppääseen. Sairaalahoidon tarve on selvästi lisääntynyt. Keskussairaalassa ja alueen terveyskeskusten vuodeosastoilla on hoidettavana yhteensä kahdeksan koronapotilasta.

 4. Soinin kunta tiedotti keskiviikkona iltapäivällä, että Soinissa on todettu 24.11.2020 koronavirustartunta kahdella yhtenäiskoulun oppilaalla. Tapaukseen liittyy Soinissa noin 40 altistunutta, jotka kaikki on tavoitettu ja asetettu karanteeniin eilisillan aikana. Altistuneiden joukossa on koulun oppilaita ja henkilökuntaa.

 5. Tiistaina 15 uutta koronatartuntaa

  Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti, että tiistaina sen alueella todettiin viisitoista uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 281.

 6. SUOMEN Kotiseutuliiton kahdeksan Kotiseututyön ansiomitalin saaneen joukossa on soinilainen Lasse Autio. Kyseinen mitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustus. Sen myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

 7. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin maanantaina 23.11.2020 kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Kaikki sairastuneet olivat jo karanteenissa olevia ja yhtä lukuun ottamatta tartunnat liittyvät tartunnat liittyvät Alajärven tartuntaketjuun.

 8. Viikonlopun aikana ei ole Soinissa todettu uusia koronatartuntoja. Viimeisin tartunta on perjantailta 20.11 jo valmiiksi karanteenissa olleelta henkilöltä. Soinin kokonaistartuntamäärä on 8, tiedotti kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi.

 9. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina 22.11.2020 kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnat liittyvät tartuntaketjuun Järvi-Pohjanmaan alueella.

 10. Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella pahentuneen koronatilanteen vuoksi Jami siirtyy kaikissa toimipisteissään etäopetukseen 20.11. alkaen 4.12. saakka.