Soini

  1. JAMIN Lappajärven opetuskeittiöllä kävi viime viikon keskiviikkona ja torstaina innokas hyörinä Jamin Kurejoen yksikön kotitarveviljelyn kurssilaisten valmistaessa mehukkaita säilykkeitä lähiruuasta.

  2. PAIKALLISLEHTIEN johto on huolestunut eduskunnassa käsittelyssä olevan uuden postilain sekä Postin jo julkistamien uudistuksien yhteisvaikutuksesta. Uhkana on, että paikallislehtien toimintaedellytykset vaikeutuvat ja jakelun kustannukset nousevat kestämättömälle tasolle, todetaan…

  3. Villa Väinölässä on esillä perinteitä kunnioittavaa modernia puunveistotaidetta, kun eteläpohjalaiset taiteilijat Mikki Paajanen, Juha Järvinen sekä Hannu Kankaanpää pystyttivät näyttelysaliin näytteitä luovasta veistännästä. Näyttelyssä on mukana myös Tampereen työväenopiston Luovan puunveiston oppilaiden töitä. Näyttely Luovan veiston kukkiva kevät on esillä 21. lokakuuta saakka tiistaista perjantaihin kello 13–17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

  4. JÄRVISEUDULLA työttömien työnhakijoiden määrä on kuntatasolla vain kolmesta viiteen prosenttiin. Toisaalta TE-palvelujen kautta alueella on haettavissa tällä hetkellä yhteensä runsaat 80 avointa työpaikkaa. Onko vaikeasti työllistyvien kuntalaisten työllistämisessä vastaus työvoimapulaan?

  5. 100 vuotta pesistä – museossa -hankkeen syksyn toiminnot kohdistetaan pääasiassa lapsille ja nuorille. Tapahtumia ja toimintaa on tiedossa pesäpallomuseolla, Nuorisotalolla ja kylillä. Myös kotioloissa pääsee osallistumaan hankkeen toimintaan mukaan piirtäen tai kirjoittaen.

  6. LAPPAJÄRVELLÄ kuunvaihteessa järjestettäviin Lokakuun Loiskeisiin on tulossa noin 290 esiintyjää. Eri yhtyeitä ja kokoonpanoja on yli 40. Listalla on yksittäisiä pelimanneja, pelimanniyhtyeitä, kuoroja, tanssimusiikin soittajia ja puskasoittajia.

  7. JPK:N kausi jääkiekon kolmosdivarissa käynnistyy vieraspelillä Närpiössä, missä vastassa on paikallinen ylpeys Kraft. Ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 30. syyskuuta kello 19 alkaen Alajärven jäähallilla. Alajärven kaupunki tarjoaa Maalahtea vastaan pelattavaan otteluun vapaan pääsyn.

  8. SRK:N Suviseurat järjestetään 30.6.–3.7.2023 Kauhavalla, entisen lentosotakoulun alueella. –Kentänrakennustyöt käynnistyivät jo viime syksynä vesijohto-, viemäri- ja salaojitustöillä. Nyt kesällä 2022 salaojitettiin viisi hehtaaria maata seura-alueella. Syksyllä on tehty ravintolan pohjaviemärit, laitettu pumppukaivo ja tehty risusavottaa, kertoo Suviseurojen kenttätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Lamminmäki Alavudelta.

  9. JPYP toi Pohjois-Euroopan ehkä merkittävimmän bisnestapahtuman, Nordic Business Forumin Järviseudulle Helsingistä livelähetyksenä, kun NBF toteutettiin kahden vuoden tauon jälkeen. Paikaksi valikoitui Nelimarkka-museo, jonne oli luotu mahdollisimman autenttinen tunnelma.

  10. JÄRVISEUDUN ammatti-instituutin uusi vt. rehtori, kasvatustieteiden tohtori Anu Raudasoja aloitti tehtävässään syyskuun alussa.