Kauhava + Kortesjärvi

  1. Lapuan hiippakunta tiedotti tuomiokapitulin 22.9. tekemästä aloitteesta seurakuntarakenteen uudistamisesta Järvi-Pohjanmaan rovastikuntaan kuuluvien Kauhavan, Alajärven, Lappajärven, Evijärven ja Vimpelin seurakuntien osalta.

  2. KAUHAVAN kaupunki on käynnistänyt Kortesjärven taajaman yleiskaavan laatimisen. Suunnittelun tavoitevuosi on 2040. Suunniteltava kaava on niin sanottu oikeusvaikutteinen osayleiskaava, jolla ohjataan tulevaa asemakaavoitusta ja muuta maankäyttöä. Yksittäisiä rakennuspaikkoja tällä osayleiskaavalla ei suunnitella.

  3. VUODEN takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Pohjanmaalla laski 1745 henkilöllä, eli 23,9 prosentilla. Suhteellisesti enemmän laskua oli vain Ahvenanmaalla (-46,4 %) ja Pohjanmaalla (-29,6 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 14,8 prosentilla. Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,6 %), Kuortaneella (4,6 %), Vimpelissä (4,7 %) ja Ilmajoella (4,9 %).

  4. Kuntayhtymän alueen asukkaille aletaan antamaan kolmansia koronarokotteita.

  5. Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 20.9.2021 Etelä-Pohjanmaan jatkavan kiihtymisvaiheessa. Kiihtymisvaiheessa pysymistä perusteltiin perusterveydenhuollon kovalla kuormituksella, ilmaantuvuuden perusteella, yli 1 prosentin koronatestipositiivisuudella ja Suomen alhaisimmalla rokotuskattavuudella.

  6. Kortesjärven keskuskentän työt ovat edenneet siihen pisteeseen, että tekonurmea alettiin asentaa viime viikon tiistaina. KJV:n Jouni Mattila kertoo, että hyvää kenttää on odotettu Kortesjärvellä jo 90-luvulta saakka. Silloin Kortesjärven naiset pelasivat SM-sarjaa mutavellissä.

  7. Järviseudulle saapui viikonloppuna vieraita Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. He olivat Outdoor Leader -hankkeen hankekumppaneita, ja he olivat tulleet geomatkailemaan ja tutustumaan Aisaparin alueen kiinnostaviin kulttuurikohteisiin.

  8. KORTESJÄRVEN Joulu -lehdestä kootaan taas mukavaa lukupaketti kiinnostavista aiheista; juttuja tämän päivän mielenkiintoisista tapahtumista sekä mukavia muistoja menneiltä vuosilta.

  9. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella elokuussa tartuntoja todettiin 37, ja tässä vaiheessa syyskuuta niitä on todettu jo 13. Karanteeniin on alkukuun aikana asetettu 82 henkilöä, kertoo tiedottaja Jonna Hautamäki.

  10. ANTAISITKO aikaasi hyvään tarkoitukseen, jos siihen löytyisi keinoja? Nyt on mahdollista osallistua Tekemisen iloa -kurssille kuulemaan vapaaehtoistoiminnasta. Muutaman illan mittaisella kurssilla jaetaan kattavasti tietoa erilaisista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista Alahärmän, Kauhavan,…