Alajärvi

  1. PROFESSORI Ari Hynynen Tampereen yliopistosta veti Järvi-Pohjanmaan Asumista ja hyvinvointia -messuilla paneelikeskustelun, joka kartoitti puurakentamisen tulevaisuudennäkymiä. Ala on kovassa kasvussa, mihin vaikuttavaa puun brändi ympäristöystävällisenä ja sisäilmaltaan terveenä rakennusmateriaalina. Se on lisännyt massiivipuun käyttöä myös julkisessa ja kerrostalorakentamisessa. Ala on kohdannut ja kohtaa kuitenkin useita haasteita.

  2. LAUANTAINA Alajärven monitoimihallissa järjestetyt Järvi-Pohjanmaan Asumista ja hyvinvointia -messut keräsivät 1 500 kävijää.

  3. VIIKONLOPPUNA Alavudella käydyissä Boreal Hanmoodon SM-kilpailuissa Alajärven Moodo Kwanin neljähenkisen joukkueen sijoitukset olivat kaikki mitalin arvoisia.

  4. JÄRVI-POHJANMAAN psykiatrinen kotihoito sai vahvistusta maaliskuussa aloittaneesta Lappajärven psykiatrisen kotihoidon tiimistä ”Nissinpolku”. Aikaisemmin Alajärveltä käsin on hoidettu asiakaskontaktit Lappajärvelle kerran viikossa. Alajärvellä psykiatrisen kotihoidon tiimin toiminta on käynnistynyt vuonna 2010, kun taas Vimpelin vastaavanlainen toiminta ”Harjulanpirtti” on käynnistynyt jo vuodesta 1997.

  5. Härmän , Lapuan ja Järviseudun sydänyhdistyksiin hankittiin harjoitussydäniskurit ja Anne-elvytysnuket. Nyt näissä kolmessa yhdistyksessä on käynnistetty paikallinen sydäniskuritoiminnan opastajamalli. Harjoitusvälineiden avulla sydänyhdistysten väki opiskelee parhaillaan iskurin käyttöä ja elvytystaitoja, ja sen jälkeen he jalkautuvat erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin opastamaan muita kansalaisia ihmishengen pelastamisessa.

  6. KIRKKOHALLITUKSEN täysistunto 5/2022 pidetään 25. toukokuuta kello 9 alkaen. Sen esityslistan kuudessa pykälässä käsitellään seurakuntien yhdistymisiä. Järviseutua koskeva asia on pykälässä 94; Lappajärven ja Vimpelin seurakuntien lakkauttaminen ja liittäminen Alajärven seurakuntaan 1.1.2023 lukien.

  7. ALAJÄRVELLÄ kaavoittaminen on vireää; tekeillä tai suunnitteilla on lukuisia kaavahankkeita, kertoi kaavoituspäällikkö Kirsi Haapa-aho esitellessään kaupungin kaavoituskatsausta.

  8. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekon MM-kisat pelataan 6.-13. kesäkuuta USA:n Madisonissa. Joukkueeseen on valittu JPK:n ”juniorimyllyn” läpikäynyt Sofia Kari.

  9. LISTAUS kirjailija Antti Tuurin töistä on hengästyttävää luettavaa. Hän on kirjoittanut proosan ohella monessa tyylilajissa ja kuuluu kirjailijana maamme arvostetuimpiin. Toukokuun lopussa Tuuri vihitään Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi.

  10. Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä 16. toukokuuta pidetystä kokouksesta.