Alajärvi

 1. Raudasojasta JAMIn rehtori

  Järviseudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston asialistalla oli 28.6.2022 rehtorin valinta.

 2. TÄRKEINTÄ on katsoa ja nähdä. Näkemänsä ymmärtäminen on edellytys taiteen luomiselle, opettavat Elina Försti ja Leena Valkeus. –Jokaisesta voi tulla piirtäjä, jos oppii katsomaan.

 3. STRANGIN ja Spangarin sukuseura ry kokoontuu yhdeksättä kertaa, kun kaksipäiväisiä sukujuhlia vietetään Perhossa 8.–9.7.2022.

 4. LÄHIHOITAJAKSI juuri valmistunut, Luoma-aholla asuva Nina Luoma-aho, 38, kertoo että ammattiin opiskelussa aikuisena on paljon hyviä puolia.

 5. KIKKILIIVIKRIISI lienee jokaiselle naiselle tuttu. Puristava tai löysä ympärys, tippuvat olkaimet. Tyhjää kupeissa, tai sitten liikaa. Kutittaa.

 6. Lomituspalveluiden muutos on tapahtunut syystä, eikä myöskään ole lopussa - alalla reagoidaan maatalouden "trendeihin". Niin kauan kun on maaseutuyrittäjiä, tarvitaan lomittajia. Uusia tekijöitä tarvittaisiin alalle nyt.

 7. Sedusta valmistui kesäkuussa joukko järviseutulaisia.

 8. KOMIAT ovat valmiina laittamaan pakan sekaisin uudellaan singlellään. Pakka Sekaisin sopii mitä parhaiten suomalaiseen sielunmaisemaan viljapelloilta tanssilavojen yöttömiin öihin.

 9. Järvi-Pohjanmaan alueen koronatilanne on pysynyt rauhallisena. Koronatapauksia todetaan kuitenkin jatkuvasti, muistuttaa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä. Etelä-Suomessa uusi koronaviruksen alavariantti BA5 on jo syrjäyttämässä aikaisempia koronaviruksen variantteja. Vaikka olisi rokotettu ja jo sairastanut koronaviruksen aikaisemmin, voi henkilö saada silti uuden BA5-alavariantin aiheuttaman uuden tartunnan.

 10. ALAJÄRVEN Puhelinosuuskunnan eräs pitkän iän salaisuus piilee siinä, että yleistilanteen kehitystä maassa on seurattu tarkasti ja vastattu nopeasti ajan haasteisiin tarvittaessa.