Alajärvi

  1. LUONNOSVAIHEESSA oleva Alajärven keskustan ja lähiympäristön osayleiskaava on koko Alajärven osalta tärkeä kaava, koska keskustassa sijaitsevat kaupungin tärkeät palvelut ja järven ympäristö on tärkeä virkistyksellisesti, totesi kaavoitushankkeen projektipäällikkö Juha-Matti Märijärvi Rambollin Pohjanmaan maankäyttöyksiköstä.

  2. Järvi-Pohjanmaan peruspalvelujohtajan virkaa haki 10 henkilöä.Haastattelutyöryhmä kutsui haastatteluun 5 henkilöä, joista neljä etenee soveltuvuustesteihin.

  3. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan koronatilanne on muuta Suomea parempi, mutta pandemiajohtoryhmä suosittelee viettämään, samoin kuin alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki, talvilomaa laduilla, mäissä ja metsissä sellaisten paikkojen sijaan, joissa suuri määrä ihmisiä kohtaa sisätiloissa.

  4. Rokotetyöryhmä tiedotti tiistaina koronarokotusten edistymisestä. Riskiryhmien rokottamisesta on luvassa lisätietoja ja ohjeita ensi viikolla.

  5. JAMIN yksiköissä koettiin torstaina ja perjantaina hämmentyneitä, mutta iloisia hetkiä, kun niissä tutustumassa ollut äänekoskelainen Kerttu paljastuikin Ruusu Leppäseksi, tubettaja ruusukukkaseksi.

  6. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana 19.-21.2.2021 kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Kolme tartunnoista liittyy JIK-alueen tartuntaketjuun, joka on osoittautunut UK-variantin aiheuttamaksi. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on…

  7. Maailman suurimman jääkarusellin viereen sahataan pienempi jääkaruselli. Janne Käpylehto saapui Kivitippuun Lappajärvelle haastavissa olosuhteissa sunnuntaina.

  8. MITEN alueen asukkaiden palveluja parannetaan kuntien ja yhdistysten yhteistyöllä? Millainen on järjestöystävällinen kunta? Näitä asioita pohditaan helmi-maaliskuulla Etelä-Pohjanmaalla toteuttavissa kumppanuuspöydissä. Tällä kertaa ovat vuorossa Alajärven kaupunki, Lappajärven ja…

  9. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti torstaina, ettei alueen asukkailla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 136 koronatartuntaa.10.-16.2. koronanäytteitä otettiin 123 kappaletta.

  10. Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Etelä-Pohjanmaan liiton yhteistyössä toteuttama Maailma konttoriisi -kampanja haluaa edistää kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä alueen yrityksiin. Harjoittelu- ja työmahdollisuuksien löytämistä ulkomaisille opiskelijoille vaikeuttavat monet…