Alajärvi

  1. KUNINKAALLISESTA taidekorkeakoulusta, Konsthögskolanista vuonna 2018 valmistunut Lisa Vipola (s. 1982) on viettänyt kuluneen kuukauden Villa Nelimarkassa Nelimarkkamuseon residenssitaiteilijana, Swedish Arts Grants Committeen avustuksella.

  2. ALAJÄRVI on yksi kolmesta eteläpohjalaisesta kaupungista, joihin sirkusryhmä Arctic Ensemble tuo kesän aikana katusirkuskarnevaalinsa. Väinöntiellä Villa Väinölää vastapäätä olevalla tyhjällä nurmikentällä vietetään sirkuspäiviä 16.–17. heinäkuuta.

  3. POHJALAISEN TAITEILIJALIITON vuosinäyttelyssä Alajärven Villa Väinölässä teemana on Mini-nimen mukaisesti teosten pieni koko. Sen sijaan teosten tekniikoissa ja aiheissa kirjo on valtaisa.

  4. KESÄLÄÄKÄRIT ovat terveyskeskuksissa tärkeä osa palveluiden toteutumista, vastaavasti työ vastaanotolla on lääketieteen opiskelijoille mahdollisuus kurkistaa terveyskeskuslääkärin työn arkeen.

  5. JÄRVISEUDUN SANOMAT painetaan Kokkolassa. Kun lehden sivut on saatu toimituksessa valmiiksi tiistaina iltapäivällä, se lähetetään pdf-muodossa Botnia Printille.

  6. VIMPELIN Saarikentällä tapahtuu monenlaisia asioita. Viime kesänä alajärveläislähtöiset sisarukset Ruut Niemi ja Rebekka Saukko päättivät pelin aikana katsomossa istuessaan lähteä interrailille.

  7. TAIDEMAALARI Sari Haapaniemen kesätaidenäyttely on avoinna jälleen heinäkuun ajan joka päivä kello 12–17 Lehtimäellä, Wanhalla Nevantakasella. Näyttelyssä on esillä taiteilijan uusimpia maalauksia ja veistoksia. Näyttelyn nimi on "Oodi kesälle".

  8. Lauantaina 9. heinäkuuta käynnistyvät Vimpelin Pesäpallofestivaalit tarjoaa kävijöille laajan ohjelmiston.

  9. KORONALÄÄKE Paxlovidin käyttö on aloitettu myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Lääke on tarkoitettu niille positiivisen terveydenhuollon pcr-koronatestituloksen saaneelle henkilöille, jotka kuuluvat Sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemiin Paxlovid-lääkehoidon…

  10. EVIJÄRVEN, Alajärven, Lapuan ja Kauhavan kunnat palkkasivat kesäkuussa kaksi kesätaiteilijaa, jotka kiertävät kesän ajan rikastuttamassa kuntien kulttuuritarjontaa järjestämällä erilaisia taideprojekteja ja osallistavaa taidetta. Heistä vaasalainen muusikko–kirjailija–runoilija…