Lukijan mielipide

 1. Hyviä pääkirjoituksia

  JOKAISESTA käteeni osuvasta lehdestä luen ensimmäisenä pääkirjoituksen. Monet niistä ovat mitäänsanomattomia hutaisten kirjoitettu, mutta poikkeuksiakin on.

 2. Matti Salomäki Lapuan hiippakunnan piispaksi

  ME allekirjoittaneet pidämme tuomiorovasti, Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Matti Salomäkeä erinomaisena piispakandidaattina Lapuan hiippakunnan piispanvaalissa. Piispanviran hoitamisessa on eduksi, että viranhaltija tuntee laaja-alaisesti ja moniulotteisesti seurakuntatyön kysymykset. Salomäelle on muodostunut monikerroksinen kokemus seurakuntapapin tehtävistä, yhteensä 27 vuotta.

 3. Ala-Prinkkilä sillanrakentajaksi Lapuan hiippakuntaan

  LAPUAN hiippakunta tarvitsee piispakseen sillanrakentajan, koska sekä kirkossa että yhteiskunnassa ajaudutaan helposti vastakkaisille rannoille. Mielestämme teologian tohtori, lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä sopii hyvin piispaksi monien herätysliikkeiden ja maakuntien hiippakuntaan. Hän on tottunut rakentamaan yhteistyötä niin kirkollisten kuin yhteiskunnallistenkin toimijoiden kanssa.

 4. Kylätarina

  JÄRVISEUDUN SANOMAT näyttää todelliset haukankyntensä kotiseutulehtenä 28.7. ilmestyneessä numerossa. Siinä Evijärven yksi kylä, Inankylä, on otettu tarkastelun kohteeksi. Puuhamiehinä ovat olleet professori Olavi Koivukangas sekä muutama hänen serkkunsa. Toisaalla antoisan…

 5. Tuulivoimaloiden haitat tulisi tunnistaa ja tunnustaa

  HEINÄKUUSSA julkaistiin Hämeen ely-keskuksen tuulivoimaselvitys ”Tuulivoimaa Hämeeseen?”. Johtopäätöksenä esitettiin, että syy tuulivoimaloiden vähäiseen rakentamiseen on asukkaiden vastustus, ja ratkaiseva tekijä on tuulivoiman ”sosiaalinen hyväksyttävyys”. Asennoitumisen…

 6. Vimpelin joululehden teko alkaa

  OLEMME aloittamassa Vimpelin joulu 2021 -lehden tekoa. Voit osallistua lehden tekoon kirjoituksin, kuvin ja runoin.  Perinteisesti julkaisemme vuoden aikana syntyneiden ja poisnukkuneiden kuvat. Syntyneistä lapsen nimi, syntymäaika ja vanhempien nimet. Poisnukkuneista nimi, syntymä- ja…

 7. Pohjanmaan Kokoomuksen kevätpiirikokouksen julkilausuma ilmaisee piirin huolen sote-suunnitelman kustannuksista. Kokous pidettiin eilen torstaina 17.6. Alajärvellä. Kokoukseen osallistui 51 osallistujaa.

 8. Käteisen rahan saatavuus on Suomessa vähentynyt dramaattisesti. Käteinen on kuitenkin enitenkäytetty maksuväline euroalueella ja tärkeä palvelu myös Suomessa tuhansille ikääntyneille.

 9. KUN luin Matti Latvalan vastinetta Matti Lehdon kirjoitukseen (JS 27.5), tuli ensimmäiseksi mieleeni vanha suomalainen sanonta, miten se nyt menikään niin että joku älähtää kun kolahtaa.

 10. Mietteitä Vimpelin valtuustosta

  KESKUSTAN valtuustoryhmä haluaa kiittää kaikkia äänestäjiään kuluneesta neljästä vuodesta. Kulunut nelivuotiskausi on ollut värikäs ja haasteellinen.