Lukijan loola

 1. Liikenneturvallisuus unohtui

  Kantatie 63:n peruskorjaus ja levennys välillä Evijärvi–Ina on viimeinkin toteutunut. Suurkiitos kaikille, jotka ovat edesauttaneet tien kuntoon saattamisessa. Vilkasliikenteinen tie on nyt arvoisessaan kunnossa, vai onko?

 2. Pieni toive

  Kun nyt vielä se valtava Vonkamies-nimi häipyisi tien varresta, niin kehtaisi viedä sukulaisiakin uittomieskämpälle.

 3. Lappajärveläinen Taavetti Kärnä (1658–1738) kävi ulkomaankauppaa omilla laivoillaan, piti lappajärveläisten puolta kalastusoikeuksista ja vastusti isonvihan venäläismiehitystä. Taavettia ruvettiin kutsumaan Lappajärven kuninkaaksi. Lappajärveläisjuurisen tietokirjailija Timo…

 4. Maaseudusta ja kaupungeista

  Järviseudun sanomien päätoimittaja ottaa pääkirjoituksissaan kantaa asioihin. Se on hyvä asia.

 5. Muistakaamme entisiä kuntalaisiamme

  Tämän lehden aktiivilukijana olen viime kuukausina seurannut, miten ainakin pari alueelta pois muuttanutta kirjoittelee ahkerasti lehden Lukijan loola -palstalle. Välijoen tuntumassa poikasena asuneena minua on kiinnostanut suuresti Turussa asuvan Leevi Sulkakosken uittoaiheiset tekstit. Ne…

 6. Suojaako korkea värähtely syövältä?

  Syövästä on syntynyt ihmiskunnalle todellinen vitsaus. Lähes joka kolmas suomalaisista sairastuu jossain elämänsä vaiheessa syöpään. On ilmeistä, että tulevaisuudessa syöpään sairastuneiden määrä kasvaa yhä suuremmaksi.

 7. Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin kevätkokous vaatii pankkipalveluiden ja käteisen rahan saatavuuden turvaamista koko Suomessa. Käteinen raha on monille ikäihmisille tärkeä maksutapa vielä pitkään tulevaisuudessakin.

 8. Nuorilla on liikaa ulkonäköpaineita

  Pienenä jokainen käyttää juuri niitä vaatteita, joita haluaa. Murrosiässä asenne muuttuu. Täytyy alkaa miettiä, mitä muut ajattelevat.

 9. Mitä lukijat ovat mieltä JS:n tulevasta lehtikoosta?

  Päätoimittaja Juho Kuorikoski kertoi, että tätä kotoista ja läheistä kotiseutulehden ulkoista kokoa ollaan muuttamassa pienemmäksi tabloid-formaattiin. Kuorikoski näyttää olevan hyvä lobbaaja, koska hän hienovaraisesti kertoi asiasta jo muutama kuukausi sitten.

 10. Tuomarit jokeen

  Pesäpallo kuuluu vimpeliläisten elämänmuotoon kuin osamaksukauppa jouluun. Olemme eri mieltä yleensä kaikissa muissa asioissa paitsi pesäpallossa. Pesäpallossa löydämme ihmeteltävän nopeasti toisemme, siinä vedämme samaa köyttä ja vieläpä samaan suuntaan.