Lukijan mielipide

 1. Tervehdys vimpeliläiset!

  SAIN viettää lomaviikkoni Järviseudulla marjastaen ja sienestäen synnyinkotini metsissä… ja mukavasti tulikin saalista. Sain myös kokea perunannoston ilon ja melkeinpä haikeuden… edellisestä kerrasta lienee 20 vuotta. Peruna olikin kasvanut hurjiin mittoihin tänä kuumana kesänä.

 2. Kiitokset Jorma Mellerille!

  JÄRVISANOMISSA oli 7. syyskuuta Jorma Mellerin kertova kolumni otsikolla Liisa rauhanenkeli. Tämä samainen Liisa sattuu olemaan Jorma Mellerin täti, joka elokuussa täytti 91 vuotta.

 3. Hoitotyölle ansaitsemansa arvo

  HOITAJAPULA – siitä ollaan Suomessa puhuttu jo valitettavan pitkään, eikä asiaan olla saatu ratkaisua.

 4. Lähiruokaa koteihin ja keskuskeittiöihin – hankintalaki mahdollistaa laadun ja kokonaistaloudellisen kestävyyden painottamisen

  Suomalainen lähiruoka on puhdasta, turvallista ja korkealaatuista. Lähiruoan suosiminen on myös helposti toteutettava ilmasteko.

 5. Aluevaltuuston päätös valtuustoryhmien toiminnan tukemisesta

  Ilkka-Pohjalaisen 29.8. ilmestyneessä numerossa aluevaltuuston valtuustoryhmien tukemisesta tehdyn päätöksen päätösprosessia oli kuvattu puutteellisesti. Siinä ei sanallakaan mainittu minun Vasemmiston valtuustoryhmän nimissä tekemästä muutosesityksestä.

 6. Pitäkää kiinni omista ateria- ja puhtauspalveluista

  Tukipalvelujen hyvinvointialueelle siirtyminen lähestyy päivä päivältä. Nyt on noussut esiin monta huolen aihetta.

 7. In memoriam - "Siipirikko" on kuollut

  SE on nyt ohi. Markku Lumion viimeinen työtehtävä Kauhavan kaupunginjohtajana oli valtuuston kokous tänään maanantaina 20.6. klo 18.00 Härmän kuntokeskuksen Lakeussalissa. Hän katsoi silmästä silmään "harakkaparvea, joka teloitti lajitoverinsa". Näin tapahtui luonnossa meidän kotipihallamme 4–5 vuotta sitten, kun harakat tappoivat siipirikon lajitoverinsa.

 8. ”Helvetinkone” Inankylän lähettyvillä

  OLEN jo jonkin aikaa mökillä käydessäni Kaskentien varrella Evijärven Inankylän lähettyvillä ihmetellyt, mikä ”helvetinkone” lähes säännöllisesti rikkoo järvimaiseman luonnon rauhaa ja äänimaailmaa jatkuvalla mökällään.

 9. Järvisanomien 60-vuotisjuhlat!

  EN lähde enää kertaamaan mitä kaikkea oli kuultavaa ja nähtävää, kun tämä rakas Järvisanomat täytti 60 vuotta. Pääjuhlahan pidettiin Kivitipussa 3.5.22, joten ajan tässä ns. vähän myöhäistä hevosta. Mutta jotain kuitenkin näin jälkijättöisesti haluan lehdestä kertoa. Ja miten minä lehteen tutustuin vuosikymmeniä sitten.

 10. Itsestään selvät metsästysoikeudet

  JOSKUS tulee mietittyä, kuinka hyvin metsästys on organisoitu Suomessa. Maailmalla on kuitenkin tapana muuttua ja välillä on hyvä seurata, mitä Euroopan metsästysmailla tapahtuu.