Lukijan mielipide

 1. Meidän huonokuuloisten ongelma on kuuleminen

  Olen huonokuuloinen ja siksi tiedän, mistä kirjoitan, ja minulla on tälle kirjoitukselle myös osoite. Tämä kirjoitus ei ole vertaistukikirjoitus, tämä kirjoitus on tarkoitettu luettavaksi teille kuuleville ihmisille.

 2. Välijoen kanava tuo vesistölle ja sen käyttäjille useita positiivisia hyötyjä. Ensinnäkin kanavan rakentaminen on ensiarvoisen tärkeää kalojen liikkuvuutta ajatellen, koska näin elinympäristöt laajenevat ja monipuolistuvat.

 3. Järviseudun on pidettävä yhtä

  Lappajärven siirtyminen Järvi-Pohjanmaan perusturvaan on mahdollisuus syventää alueen yhteistyötä. Olisi mielestä symbolisesti tärkeää, että alueen nimi olisi Järviseudun perusturva. Olemmehan järviseutulaisia, emme järvipohjalaisia.

 4. Sairauteni on kaupungin alijäämän syy

  Näin Kauhavan kaupunginvaltuusto linjasi tilikokouksessaan. Sairastaminen on henkilökohtainen asia, ja siksi otan itseni esimerkiksi, sillä itsestään on lupa kirjoittaa.

 5. EVIJÄRVEN Lions Club on yhdistys, joka kerää varoja omilla tempauksillaan jaettavaksi lapsille, nuorille, vanhuksille ja sotaveteraaneille. Lisäksi jonkin verran jaetaan stipendeinä opiskelijoille ja muuten toimintaamme avustaneille.

 6. Takuueläkkeen varassa elävien tilanne on vaikein

  Näin vaalien alla ehdokkaiden ja puolueiden helppo luvata yhtä ja toista hyvää eri ryhmille. On syytä muistaa, että Suomen talous ei ole vielä kestävällä tasolla. Kun haluamme muuttaa jotakin, on katsottava, kenen tilanne oikeasti on vaikein.

 7. Me ihmiset pelkäämme ihmisiä

  Näin on täällä Kortesjärvelläkin. Väitteeni todentaa sekä eläkeyhdistys että kappeliseurakunta, tai paremminkin niissä toimijat. Ensiksi eläkeyhdistys. Mikä on eläkeyhdistyksen tärkein tehtävä? Se on ihmisten yksinäisyyden torjunta.

 8. Tuulivoimalan haitat leviävät laajalle

  Teollisen tuulivoima-alueen rakentuminen Lappajärvelle uhkaa asukkaiden hyvinvointia Lappajärvellä ja naapurikunnissa. Maailman terveysjärjestö WHO nosti viime syksynä tuulivoimamelun ympäristömelun lähteeksi ja mahdollisten terveyshaittojen aiheuttajaksi. Ympäristömelu voi aiheuttaa kuulon alenemista, tinnitusta, korkeaa verenpainetta, sydän- ja verisuonitauteja sekä keskenmenoja. Kaikista näistä kärsitään Kortesjärvellä ja kaikissa tuulivoimakunnissa.

 9. Hyvinvointi rakentuu perusarvoille

  Olen ryhtynyt vihreäksi sen vuoksi, että miellän vihreän puolueen perusarvojen olevan minulle tärkeiden asioiden kanssa samat. Otetaan kaikki yhteiskunnan jäsenet huomioon, pyritään tasa-arvoiseen ihmisoikeudet turvaavaan kohteluun ja huolehditaan ympäristönsuojelulla siitä, että…

 10. Juuret Hyytiälässä

  Vaarini Verner Alanen on syntynyt Lappajärven Hyytiälän kylässä 1905, sukunimensä oli Hyytinen aina vuoteen 1912 asti, kun koko kylä oli Hyytisiä. Koska vaarin kotitalo oli nimeltään Alatupa, kirkkoherra ehdotti vaarin isälle Oskarille, että ottaisivat sukunimekseen Alanen ja näin…