Lukijan mielipide

 1. Vähemmän hallintoa, enemmän hyvinvointia

  EP:N hyvinvointialueelta kuntayhtymät ja terveyslautakunnat poistuvat, ja sijaan tulee yksi hallinto. Riittääkö se? Ei riitä.

 2. Aluevaalit Järviseudun vinkkelistä katsottuna

  ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialueen vaaleista on eräät gallupit antaneet kuvan, että Järviseudun alueelta ei tule valituksi yhtään edustajaa aluevaltuustoon.

 3. Hyvinvointialueen toimivuus riippuu täysin lähipalvelujen toimivuudesta

  VUODET perusturvalautakunnassa ja sairaanhoitopiirin hallituksessa ovat vahvistaneet minulle kahta tosiasiaa. Ensinnäkin kuinka merkittäviä ovat joustavat palveluketjut ja toiseksi kuinka tärkeitä ovat lähipalvelupisteissä annetut palvelut.

 4. Hyvinvointialueen perusta

  SOTE-UUDISTUS on eduskunnassa päätetty ja hyväksytty lailla. Sen mukaan on nyt toimittava.

 5. JAAKKO Viinamäki jakelee jälleen syytöksiään Lappajärven tuulivoimaprojektista ja kunnan päätöksenteosta. Siinä saavat osansa kunta, tuulivoimayhtiö Abo Wind Oy ja kaavantekijä Ramboll Oy.

 6. Lienee vaaleilla osuutta asiaan

  JULKISTEN sosiaali- ja terveyspalvelujen puolustaminen on ollut viime vuosina yksinäistä puuhaa.

 7. Ajatuksia aluevaaleista

  ALUEVAALEISSA 23.1.2022 valittavat maakuntavaltuutetut eivät päätä Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä, eivät polttoaineiden hinnoista, eivätkä maahanmuuttopolitiikasta. Niissä asioissa päätösvalta on seuraavissa eduskuntavaaleissa valittavilla kansanedustajilla.

 8. HALLINTOLAIN mukaan valiokuntiin valitaan valtuutettuja ja varavaltuutettuja, joka minäkin olen.

 9. Asiakas on tärkein, käytä ääntäsi lähipalvelujen puolesta

  ALUEVAALIT ovat ensimmäiset Suomessa. Niissä valitaan aluevaltuutetut 21 hyvinvointialueelle. Etelä-Pohjamaan hyvinvointialueella, johon kaikki Järviseudun kunnat kuuluvat, valitaan 59 valtuutettua.

 10. Etelä-Pohjanmaan aluevaalit

  ETELÄ-POHJANMAAN äänioikeutetut ihmiset valitsevat 59 jäsenisen aluevaltuuston tammikuun vaaleissa. Uusi valtuusto järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen vuoden 2023 alusta. Kunnat vastaavat edelleen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Vaalikausi on neljä vuotta. Vuodesta 2025 vaalit toimitetaan kuntavaalien yhteydessä. Lähipalvelut tulee turvata sosiaali- ja terveysasemalla jokaisessa kunnassa.