Lukijan loola

 1. Lintukodin joulujuhla

  Oli hienoa seurata, kuinka tärkeää kaikille oli päästä kokemaan joulun odotusta, tunnelma oli herkkä ja lämmin. Joululaulut muistuivat jokaiselle mieleen, kaikuivat kauniisti.

 2. Palveluksia isänmaalle

  Painotuore Palveluksia isänmaalle on kronikka kahdesta arvostetun rintamakomentajasta Auno Kuirista ja Heikki Mikkolasta.

 3. Tieto on valtaa -periaate on kostautumassa

  Maatalousvallankumousta voi nimittää karkotukseksi Paratiisista (lähde: Alexander von Schönburg, Maailmanhistoria muutamassa minuutissa, 2017, sivu 41).

 4. Nuorten miesten luottamus tulevaisuuteen pitää palauttaa

  Parhaassa työiässä olevien miesten työllistymisessä Suomi on OECD-maiden neljänneksi huonoin.

 5. Baijerin osavaltiovaali hälytti taas

  Moderni teollinen yhteiskunta on jatkuvassa muutostilassa. Suuret puolueet hävisivät tuon uudistumisprosessin johdosta myös äskettäiset Saksan Baijerin osavaltiovaalit.

 6. Minun puuni

  Jokamiehen oikeudet ovat yksi hienoimmista asioista Suomessa. Tällä hetkellä keskustelu niiden saamisesta Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon käy kiivaana.

 7. Vimpeli valloitti Walon

  Vimpelin kunnan delegaatio vieraili Oulussa Etelä-Pohjalaiset ry:n vieraina 6. lokakuuta.

 8. Kauhavan herrat

  Tulee mieleen väkisinkin vanha työväenlaulu ”Voi siskot veljet meitä ammutaan”, kun lukee seurakunnan ja kaupungin tekemiä päätöksiä.

 9. Osuustoiminta turvaa maaseudun palvelut

  Ilkka kertoi parisen viikkoa sitten maakunnan harvenneesta pankkiverkosta, mutta osuuspankki oli jokaisessa pitäjässä. Samoihin aikoihin oli Lappajärvellä lyöty kuokka maahan uuden S-market Lappajärven rakentamiseksi.

 10. Haittaako SAK työllisyyttä?

  Tunnettu kolumnisti A–P Pietilä otti äskettäin voimakkaasti kantaa työministeri Jari Lindströmin (sin.) puolesta otsikolla: ”Jari on ainoa rohkea”. Asian ytimenä on Lindströmin ajama lakiesitys alle 20 työntekijän yritysten irtisanomisten helpottamisesta tilanteessa, jossa henkilö ei sovellu työtehtäviinsä.