Lukijan loola

 1. Baijerin osavaltiovaali hälytti taas

  Moderni teollinen yhteiskunta on jatkuvassa muutostilassa. Suuret puolueet hävisivät tuon uudistumisprosessin johdosta myös äskettäiset Saksan Baijerin osavaltiovaalit.

 2. Minun puuni

  Jokamiehen oikeudet ovat yksi hienoimmista asioista Suomessa. Tällä hetkellä keskustelu niiden saamisesta Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon käy kiivaana.

 3. Vimpeli valloitti Walon

  Vimpelin kunnan delegaatio vieraili Oulussa Etelä-Pohjalaiset ry:n vieraina 6. lokakuuta.

 4. Kauhavan herrat

  Tulee mieleen väkisinkin vanha työväenlaulu ”Voi siskot veljet meitä ammutaan”, kun lukee seurakunnan ja kaupungin tekemiä päätöksiä.

 5. Osuustoiminta turvaa maaseudun palvelut

  Ilkka kertoi parisen viikkoa sitten maakunnan harvenneesta pankkiverkosta, mutta osuuspankki oli jokaisessa pitäjässä. Samoihin aikoihin oli Lappajärvellä lyöty kuokka maahan uuden S-market Lappajärven rakentamiseksi.

 6. Haittaako SAK työllisyyttä?

  Tunnettu kolumnisti A–P Pietilä otti äskettäin voimakkaasti kantaa työministeri Jari Lindströmin (sin.) puolesta otsikolla: ”Jari on ainoa rohkea”. Asian ytimenä on Lindströmin ajama lakiesitys alle 20 työntekijän yritysten irtisanomisten helpottamisesta tilanteessa, jossa henkilö ei sovellu työtehtäviinsä.

 7. Jeesus-taulun tarina

  Taulussa on jotakin erikoista. Oven ulkopuolella ei ole ripaa, ja ovi on lukossa. ulkopuolelta ei voi ovea avata. Vain sisäpuolella oleva voi avata oven.

 8. Avoin kirje Lappajärven kunnan päättäjille

  Vetoamme teihin, jotta tekisitte parhaanne uuden koulun rakentamiseksi. Tarvitsemme nyt tahtoa kääriä ripeästi yhdessä hihat ja ryhtyä tuumasta toimeen tulevaisuuden Lappajärven hyväksi!

 9. Lappajärveläiset eivät viihdy koulussa

  Kauniit sanat eivät riitä, vaan asia on sen verran huolestuttava, että on syytä tarkemmin selvitellä asiaan johtaneet syyt.

 10. Totuus oikeusasiamiehen päätöksestä Evijärven koulukuljetusasiassa

  Järviseudun Sanomat 22. elokuuta kirjoitti otsikolla “Saivatko sukulaislapset ilmaiskyytejä perusteetta?”