Lappajärvi

 1. Tiedotusta, vuoropuhelua, palautetta ja toivomuksia. Niistä on tehty kansalaisillat, joita Järvi-Pohjanmaan perusturva järjestää kaikissa kunnissaan.

 2. Äänestä Special Luciaa

  Vuoden 2019 Special Lucia valitaan joulukuun 11. päivä. Äänestä suosikkiasi viidestä ehdokkaasta.

 3. Tiistaina Hotelli Kivitipussa riitti menoa ja meininkiä, kun Duudsonit saapuivat Lappajärvelle. Eteläpohjalaista rymyryhmää edustivat Hannu-Pekka ”HP” Parviainen ja Jarno ”Jarppi” Leppälä.

 4. VIMPELIN ja Alajärven kunnanhallitukset hyväksyivät omalta osaltaan Järviseudun Sähkövoiman kuntayhtymän liiketoiminnan siirtämisen 31.12.2019 JärviS-Energia Oy:lle. Yhtymävaltuuston kokous kutsutaan koolle 3.12.2019.

 5. Postin lakon vuoksi Järviseudun Sanomat jaetaan poikkeusjärjestelyin.

 6. Eläkeliiton liittohallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo otti puheessaan voimakkaasti kantaa vanhenemiseen liittyviin asenteisiin.

 7. Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri kokoontui lauantaina Vimpelin yhteiskoululla.

 8. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n hallinnoima, seitsemän kunnan yhteinen aluemarkkinointihanke on käynnistynyt. Marraskuun alussa sen projektipäällikkönä on aloittanut Maria Yli-Sikkilä.

 9. Tiistaina iltapäivällä Vimpelin seurakuntatalolla vierailivat Lappajärvellä saattoystävätoimintaa parin vuoden ajan tehneet. He lupasivat oman tukensa Vimpelissä aloittaville SPR:n vapaaehtoisille. Paikalla olleet saivat kysellä mieltä askarruttavia asioita. SPR:n laitosystävä-kurssilla Terttu Viita kuuli, että moni ihminen kuolee yksin. Ajatus kosketti häntä, ja ajatus saattoystävätoiminnan tärkeydestä heräsi. Keväällä Vimpelissä järjestettiin aihetta käsittelevä tilaisuus, joka keräsi lähes 50 toiminnasta kiinnostunutta.

 10. Vimpeli matkalla kohti Japania

  Suomi on Japanissa kiinnostava kohde monella tapaa. Vimpeli on alkanut rakentaa yhteyksiä sinne kunnanjohtaja Sami Gustafssonin johdolla. Hän matkustaa Tokioon ensi viikolla, ja ensi kesänä Etelä-Pohjanmaa esittäytyy siellä olympialaisten yhteydessä Business Finlandin Metsä-paviljongissa. Myös kansainvälinen taideyhteistyö on käynnistynyt.