Lappajärvi

 1. Kodeista ja teltoista entiseen pankkisaliin

  Lappajärven helluntaiseurakunta täyttää 70 vuotta. Lisäksi ensimmäisen rukoushuoneen hankkimisesta ja seurakunnan taustalla toimivan yhdistyksen perustamisesta on kulunut 40 vuotta.

 2. JPK:N edustusjoukkueen pelikausi pyörähtää käyntiin lauantaina vierasottelulla Muik Hockeytä vastaan ja sunnuntaina kotiottelussa vastaan asettuu APV II kello 16.30. Joukkuetta luotsaava Juha Huvila odottaa kauden aloitusta innolla. –Elokuun alusta on harjoiteltu kovaa. Pelit näyttävät, missä mennään, ja mitä pitää vielä treenata.

 3. SPR:n lipaskerääjät odottelevat Nälkäpäivä-lahjoituksia Lappajärven keskustassa ja Itäkylässä viiden eri yrityksen luona. Ne ovat Hotelli Kivitippu, K-marketti, Lappajärven Osuuspankki, M-marketti ja S-marketti.

 4. MAANANTAIN kokouksessaan Lappajärven valtuusto merkitsi tiedoksi, miten kunnan talousarvio on toteutunut. Tämän vuoden talousarviossa verotuloiksi arvioitiin 10 294 000 euroa, mutta veroennustekehikon mukaan niitä olisi tulossa 9 713 000 euroa, siis 581 000 euroa arvioitua vähemmän. Sen…

 5. Tällä kertaa tavallinen puolukkasyksy

  LAATIKOISSA näkyy tummanpunaisia puolukoita. –Alkavat olla monilla paikoilla kypsiä. Niitä kannattaa kerätä jo itselleenkin, sanoo Aleksi Rekonen. Hän toimii yrittäjänä lappajärveläisessä Alasen kukkakaupassa ja hautaustoimistossa, mutta sivutoimenaan välittää…

 6. Mainos

  Lainahakemuksen tekeminen siten, että se hyväksytään ja saat lainatarjouksen, saattaa joskus tuntua hieman hankalalta, etenkin jos asiasta ei ole paljoa kokemusta. Tässä muutamia vinkkejä joiden avulla teet onnistuneen lainahakemuksen LoanScouter lainavertailulla.

 7. JÄRVIPOHJANMAAN perusturvalautakunnan syyskuun kokouksessa todettiin, että talousarvion laskennallisen toteumaprosentin tulisi olla heinäkuun lopussa 58,3, että talousarvion ylittymä vuoden loppuun mennessä on mahdollinen. Se oli nyt 60 prosenttia. Se voi tämän hetkisten laskelmien mukaan tuoda 1,75 miljoonan euron ylityksen talousarvioon.

 8. Lokakuun Loiskeet palaa takaisin juhlimaan

  Eteläpohjalaiset Spelit Kansanmusiikkiyhdistys järjestää Lokakuun Loiskeet kahden viikon kuluttua Lappajärvellä. Kyseessä ovat juhlaloiskeet, sillä pelimannitapahtuma järjestetään 30. kerran.

 9. Veljeksille suomenmestaruudet

  Elokuun alussa järjestettiin Lappeenrannassa yleisurheilun suomenmestaruuskilpailut eli Kalevan kisat. Lappajärven Veikkoja edustava Elmo Savola voitti kultaa kymmenottelussa. Elokuun lopussa LaVen Tarmo Savola voitti pituushypyn suomenmestaruuden 19-vuotiaiden poikien sarjassa. Nuorten SM-kilpailut järjestettiin Porvoossa.

 10. –Pohjois-Pohjanmaalta on näyttöä siitä, miten kätköreitistöt ja eri tyyppiset kätköt vetävät kävijöitä kaukaakin, Hannu Österberg toteaa viitaten kotiseutuunsa. Hänen johtamaksa Geopolku ry on toteuttanut geokätköreittejä eri paikkakunnille yhteistyössä kuntien kanssa. –Nämä on otettu kunnissa vastaan myönteisesti. Mainosarvo menee matkailijan mukana minne hän meneekin, ja rahaa jää kuntaan. Harrastuksen ympärillä pyörivät isot rahat.