Lappajärvi

 1. Avilta 100 000 euron uhkasakko Attendolle

  Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.7.2019 velvoittanut Attendo Hoivakoti Misteli Oy:n 100 000 euron sakon uhalla huolehtimaan 19.7.2019 mennessä siitä, että Attendo Joelinkodin toimintayksikössä on asiakkaiden palvelutarpeeseen nähden riittävä määrä henkilöstöä.

 2. Toivo Rajalasta mestaripelimanni

  Lappajärveläiselle Toivo Rajalalle on myönnetty mestaripelimannin arvo Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

 3. Lintukotia vetää uusi johtaja

  Attendo Lintukodin johtajana on aloittanut Jenna-Mari Laine.

 4. Uusi seurakuntatalo kirkon viereen

  Lappajärven seurakunnan kirkkovaltuusto päätti, että uusi seurakuntatalo rakennetaan kirkon lähelle rantaan.

 5. Mirka Lampi kirjoitti ylioppilaaksi Lappajärven lukiosta keväällä 2006 ja väitteli viime kuussa filosofian tohtoriksi Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa.

 6. Kunta ostaa Nissintien markettikiinteistön

  Lappajärven kunnanhallitus päätti, että kunta ostaa Osuuskauppa KPO:lta vanhan S-marketin kiinteistön Nissintien varrelta.

 7. Veikoille kylmää kyytiä

  LaVe–Kirittäret 0–2(0–8,1–20)

 8. Maneesintie on poikki markkinoiden ajan

  Maneesintie katkaistaan liikenteeltä Lappajärven markkinoiden ajaksi

 9. Kantorahatulot nousivat 2,66 miljardiin euroon vuonna 2018. Edellisvuoteen nähden tulot nousivat reaalisesti 12 prosenttia ja olivat lähes neljäsosan suuremmat kuin viiden edeltäneen vuoden keskiarvo, kertoo Luonnonvarakeskuksen (Luke) kantorahatilasto.

 10. Pakkaa auto oikein mökkireissulle

  Mökille voi olla tarvetta viedä kesää varten kaikenlaista tavaraa grillitarpeista työkaluihin. Liikenneturva ohjeistaa aloittamaan juhannuksen sujuvasti käyttämällä hetken auton pakkaamisen suunnitteluun. Painavimmat tavarat on syytä laittaa tavaratilassa alimmaisiksi ja irtaimen pysyminen paikallaan varmistaa kunnon kiinnityksin.