Lappajärvi

 1. Rekrytointi kotihoidon ongelmana

  Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta käsitteli kokouksessaan 21. toukokuuta kotihoitoon esitettyä lisämäärärahaa.

 2. Kunnanjohtajan valintaa siirrettiin

  Lappajärvelle ei valittu uutta kunnanjohtajaa kunnanvaltuuston maanantain kokouksessa, vaikka asia oli jo esityslistalla. Kunnanvaltuutetut haastattelevat vielä soveltuvuustesteissä käyneitä kolmea hakijaa.

 3. Kuhalle annetaan kuturauhaa

  Lappajärven eteläpäässä sijaitsevan Pihlajasaaren ympäriltä kielletään kaikki kalastaminen kesä- ja heinäkuun ajaksi.

 4. Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaali ratkaistiin keskiviikkona 22.5. Espoossa järjestettävässä Piiri-tapahtumassa. Etelä-Pohjanmaa menestyi hienosti mittelöissä, sillä Soini sai kunniamaininnan ja Seinäjoki vei koko kilpailun mestaruuden.

 5. Menneinä vuosina Rantakirppu-nimellä toiminut rantaravintola on nyt terassiravintola Terrace Kirppu.

 6. Evijärven lukio oli Etelä-Pohjanmaan maakunnan paras ja koko maan 34. paras lukio, kun Yle laittoi lukiot järjestykseen ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella. Ylen kokoama lista näyttää keskiarvon siitä pistemäärästä, minkä kunkin koulun lukiolaiset ovat saavuttaneet.…

 7. Kaksineuvoisen johtaja Antti Perkkalainen jää vuodenvaihteessa eläkkeelle jo toisen kerran. Hän kertoo, että Kaksineuvoisessa on tehty isoja muutoksia, jotka ovat lisänneet tehokkuutta. Myös lääkärien keskittäminen Kauhavalle oli hänen mielestään potilaiden kannalta hyvä ratkaisu. Suurimmat haasteet Kaksineuvoiselle tänä päivänä ovat voimakkaasti vanheneva väestö ja erityisesti kotihoito.

 8. Sarjapisteet olivat niin lähellä

  Lauantaiset sarjapisteet matkasivat Etelä-Karjalaan, mutta kuinka käy keskviviikona, kun vastustajaksi saapuu Rauman Fera? Seuraavaan otteluun kuvioihin palaa viime vuosien luottopelaaja Kaisa Jaakkola.

 9. Rahkonen nopein Lappajärvellä

  Tänä vuonna Tulivuorijuoksussa nopeimmin Kärnänlenkin kiersi kauhavalainen Jukka Rahkonen. Juoksukilpailu ja kuntoilutapahtuma on osa JS-juoksenteluja.

 10. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta Viinamäentiellä Lappajärvellä tuli 18.5.2019 klo 11:05