Lappajärvi

 1. Koronaviruksen vuoksi kaikki yli 70-vuotiaat velvoitetaan olemaan karanteeniin verrattavissa olosuhteissa. Esimerkiksi kaupassa ja apteekissa käyminen on tämän vuoksi vaikeaa. Ympäri Suomen on perustettu vapaaehtoisvoimin toimivia auttajarinkejä, nyt sellaista rakennetaan myös Lappajärvelle.

 2. Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa ja terveysasemilla on tehty koronatilanteen vuoksi muutoksia asiointikäytäntöihin.

 3. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus harventaa bussiliikenteen vuoroja koronaviruksen vuoksi ensi maanantaista 23.3.2020 alkaen (Pohjalaismaakunnat)

 4. Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen Alajärven kaupungin johtoryhmä teki maanantaiaamuna 17.3.2020 päätöksen antaa tarvittaessa teknisen puolen osalta tukea Vimpelille ja Lappajärvelle.

 5. Poliisi valvoo kokoontumisrajoituksia muiden tehtäviensä ohessa, jokaisen on nyt syytä ymmärtää vastuu toimistaan.

 6. Hälytys pienestä tieliikenneonnettomuudesta 17.03.2020 kello 23:31.

 7. Alueellamme on otettu vakavasti Valtioneuvoston suositukset yhteisistä kokoontumisista ja tapahtumia on runsaasti peruttu.

 8. Lappajärven kunta tiedottaa

  Valtioneuvosto on päätöksellään 16.3.2020 antanut 19 kohtaisen tiedotteen toiminnasta koronaviruksen pysäyttämiseksi. Toimenpiteet ovat voimassa ajalla 18.3-13.4.2020.

 9. "Historian voidaan sanoa olevan sitä mitä kymmenen prosenttia ihmisistä sai aikaan sillä välin, kun kaikki muut uurastivat pellolla ja muissa töissä. Entisajan elämä oli erittäin kovaa ja kitkaista, ja vasta teollinen vallankumous muutti sen. Tämän hankkeen tuotokset antavat estradin sille menneiden sukupolvien arkiselle työlle, mikä harvoin nostetaan jalustalle", ohjaaja ja käsikirjoittaja Jussi Försti sanoo.

 10. Rahan puute, lain puutteellinen tuntemus ja asenneilmasto. Ne ovat syitä, miksi Järvi-Pohjanmaan vammaisasioissa monia lain edellyttämiä etuja ja palveluita joudutaan hakemaan valitusteitse, mikä rasittaa sekä perusturvan henkilöstöä ja luottamushenkilöitä että valittajia, joita usein edustaa Alajärvi-Vimpelin Kehitysvammaisten tuki ry.