Lappajärvi

 1. SUUN terveydenhuollon kiireetön toiminta tullaan keskeyttämään Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella maanantaista 30. maaliskuuta lähtien toistaiseksi, kertoi johtava hammaslääkäri Jaakko Anttila.

 2. JÄRVI-POHJANMAAN perusturva varautuu koronaepidemian laajenemiseen. Vaikka tilanne on toistaiseksi rauhallinen, suunnitelmia tehdään pidemmälle. Tiloja ja henkilökuntaa on reservissä pahemman varalle. Tiistaiaamuna käynnistää toimintansa terveyskeskuksen vanhassa osassa flunssapoliklinikka, jossa hoidetaan kaikki flunssaoireiset kiirevastaanoton potilaat.

 3. VM-Carpet panostaa nyt verkkoon

  Korona vaikuttaa myös mattokauppaan. Lappajärvellä toimiva VM-Carpet keskittyy tällä hetkellä verkkoon.

 4. Koronaviruksen vuoksi kaikki yli 70-vuotiaat velvoitetaan olemaan karanteeniin verrattavissa olosuhteissa. Esimerkiksi kaupassa ja apteekissa käyminen on tämän vuoksi vaikeaa. Ympäri Suomen on perustettu vapaaehtoisvoimin toimivia auttajarinkejä, nyt sellaista rakennetaan myös Lappajärvelle.

 5. Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa ja terveysasemilla on tehty koronatilanteen vuoksi muutoksia asiointikäytäntöihin.

 6. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus harventaa bussiliikenteen vuoroja koronaviruksen vuoksi ensi maanantaista 23.3.2020 alkaen (Pohjalaismaakunnat)

 7. Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen Alajärven kaupungin johtoryhmä teki maanantaiaamuna 17.3.2020 päätöksen antaa tarvittaessa teknisen puolen osalta tukea Vimpelille ja Lappajärvelle.

 8. Poliisi valvoo kokoontumisrajoituksia muiden tehtäviensä ohessa, jokaisen on nyt syytä ymmärtää vastuu toimistaan.

 9. Hälytys pienestä tieliikenneonnettomuudesta 17.03.2020 kello 23:31.

 10. Alueellamme on otettu vakavasti Valtioneuvoston suositukset yhteisistä kokoontumisista ja tapahtumia on runsaasti peruttu.