Kauhava + Kortesjärvi

 1. KAUHAVAN kaupungin talousarvio vuodelle 2018 oli 0,4 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vuoden 2018 tilinpäätös on kuitenkin selvästi budjetoitua heikompi, 4,8 miljoonaa euroa alijäämäinen. Kaupungin taseen 31.12.2018 kumulatiivinen ylijäämä on 9,2 miljoonaa euroa, mutta alijäämä…

 2. Kaksineuvoisen potilasasiamies sai viime vuoden aikana yhteensä 58 yhteydenottoa, joista uusintayhteydenottoja oli 12.

 3. Kaksineuvoisen yhtymähallituksessa keskusteltiin helmikuussa sen toiminta-alueen työpajojen, kauhavalaisen Junkin ja evijärveläisen Kieppiksen, jatkosta. Vs. sosiaalipalvelujen johtaja Elisa Roimaa Kaksineuvoisesta kertoo kuitenkin, että suurin ponnin yhdistää työpajat on kadonnut, koska nykytilanteessa maakunta- ja kasvupalvelu-uudistukselle ei enää ole näköpiirissä selkeää sisältöä.

 4. Saaliit jäivät pieniksi Ylikylässä

  Ylikylässä järjestettiin sunnuntaina Läheltä lautaselle -hankkeen pilkkikilpailu.

 5. JS-hiihtelyt päätökseen

  Purmojärvi-hiihto kisattiin lauantaina parissa lämpöasteessa, ja vettäkin tihuutti koko kilpailun ajan.

 6. Treenattiin kuin Holmenkollenille

  Kitkalla kisailtiin torstaina maa- ja kotitalousseurojen välisessä leikkimielisessä viestihiihdossa.

 7. Kortesjärven vuoden ensimmäinen vauva

  Kortesjärven Lions Clubin Jukka Yli-Rintala ja Jarkko Mattila huomioivat jokavuotiseen tapaan vuoden ensimmäisen kortesjärveläisvauvan pienellä pesämunalla. Sari ja Sami Mattilan kolmas lapsi Oiva Erkki syntyi 31. tammikuuta.

 8. Allan Hjulfors haluaa, että julkisuudessa puhutaan Ähtävänjoesta.

 9. Järviseutu sai oman triathlonseuran

  SEUTUKUNNAN triathlonharrastajien epävirallinen Ogoloma Triathlon -ryhmä on nyt rekisteröity viralliseksi Suomen Triathlonliiton alaiseksi seuraksi. –Kaikilla jäsenillämme on osallistumisoikeus liiton SM-kisoihin, vakuutukset ja lisenssit tulevat sitä kautta, kertoi Juho Savola.

 10. Maakuntauudistuksen valmistelu sävytti vuoden 2018 toimintaa, mutta palvelujen ja osaamisen kehittämiseen panostettiin ELY-keskuksissa edelleen. Valtakunnallisen palvelutyytyväisyyskyselyn tulosten mukaan palveluiden ja asiakastyön laatu on onnistuttu ylläpitämään muutosvalmistelun aiheuttamasta kuormituksesta huolimatta.