Kauhava + Kortesjärvi

  1. Muistoseurat-elokuvasarja on ehtinyt jo kolmanteen osaansa. Uusin, Haaveita ja harha-askelia -niminen elokuva saa ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa perjantaina 27. joulukuuta. Elokuvasta on joulukuun aikana alkanut tihkua tietoa sosiaaliseen mediaan joulukalenterin omaisesti. Myös traileri julkaistiin kuun alussa.

  2. Kraatterijärven toimijat ry palkitsi ensimmäisen kerran vuoden yrityksen. Tunnustuksen sai Punaisen Tuvan Viinitila Alajärveltä.

  3. Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio on ehdolla Rauman kaupunginjohtajaksi. Rauman kaupunginjohtajan virkaa hakee kymmenen henkilöä. Heidän joukostaan valitaan haastatteluun pääsevät tämän viikon torstaina.

  4. 9. JOULUKUUTA alkaen Etelä-Pohjanmaalla palvelee Päivystysapu 116 117 -puhelinpalvelunumero. Maksuttomaan numeroon voi soittaa ympäri vuorokauden, jos on kysyttävää sosiaali- ja terveyspalveluita koskevista asioista.

  5. Kortesjärven joulunavaus järjestettiin tänä vuonna Seolla.

  6. Elokuussa 2021 käyttöönotettava opetussuunnitelma muuttaa lukiokurssit opintopisteiksi ja antaa mahdollisuudet oppiaineiden väliselle aiempaa kiinteämmälle yhteistyölle.

  7. Liki 600-sivuinen tiiliskivi "Suomen jääkärit — Itsenäisyytemme kärkijoukko" kokoaa yksiin kansiin myös vähemmän tunnettua jääkärihistoriaa. Se kertoo muun muassa, kuinka jääkärien voidaan katsoa rakentaneen Suomen maanpuolustuksen eli puolustusvoimat, rajavartiolaitoksen ja suojeluskuntajärjestön.

  8. POHJANMAAN Vapepan Härmänmaan paikallistoimikunta järjestää Kortesjärven palvelutoimistolla maanantaina 9. joulukuuta kello 18 kaikille avoimen, vapaamuotoisen infotilaisuuden, jossa on tarkoitus kartoittaa alueen Vapepa-toiminnan nykytilaa ja kehityskohteita.

  9. Joukko yrityksiä ja yrittäjiä julkaisi marraskuussa keväästä asti kehittelemänsä facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu maakuntien reuna-alueiden pienten kuntien ja kaupunkien yritysten näyteikkunaksi. Sen syvempi tavoite on lisätä yhteistyötä yli kuntarajojen ja varmistaa palveluiden säilyminen sen sijaan että ne valuisivat maakuntakeskuksiin.

  10. "Ihana, rakas ja tunteellinen projekti on takana, ja saatiin päättää se loppuunmyydylle yleisölle", Liian paksu perhoseksi -näytelmän pääosan esittäjä Annukka Lamminpää huokaa. "Olo on tyhjä, sillä tämä on kuitenkin ollut niin suuri osa kulunutta vuotta, aina tammikuusta lähtien."