Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kortesjärven ala- ja yläkoulu ovat olleet väistössä lentosotakoululla huhtikuun lopusta. Rehtori Anne Sankelo yrittää pysyä positiivisena.

 2. Tietyömerkit varoittavat liikkujia poikkeavien olosuhteiden alueen lähestymisestä. Liikenneturva muistuttaa, että työmaiden merkintöjä ja opasteita on syytä noudattaa sekä oman että työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi. Tietyömailla tilannenopeuden merkitys korostuu, ja niillä liikkuvien on syytä pysyä valppaana ja rauhallisena.

 3. Poliisi muistuttaa koirakurista

  Järjestyslain mukaan koiran omistajan tai haltijan on pidettävä koira taajamassa kytkettynä. Koirat voivat olla irti vapaasti vain suljetulla pihalla, koirien harjoituspaikalla ja koirapuistoissa.

 4. Tehostettua valvontaa tehtiin keskiviikkoaamusta lähtien 24 tunnin aikana kaikkien poliisilaitosten alueella lukuun ottamatta Helsingin poliisilaitosta.

 5. Moni kortesjärveläinen on jo tutustunut Pirttiseen remontoituun navettakahvilaan, jossa on marraskuusta lähtien järjestetty jos jonkinlaista juhlaa ja kokousta.

 6. Kauhavan lukion uudet ylioppilaat keväällä 2019 ja muista lukioista valmistuneita kauhavalaisia

 7. Härmän lukion uudet ylioppilaat keväällä 2019

 8. Raskaan liikenteen valvonnassa tavaraliikenteen osalta valvonta kohdistuu erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman varmistamiseen, joissa puutteita on edelleen eniten.

 9. JÄRVI-POHJANMAAN Yrityspalveluiden hallinnoima, lokakuussa 2017 käynnistynyt Elinvoimaa kuntiin -hanke päättyi huhtikuun loppuun. Hanke järjesti ja oli mukana järjestämässä useita tapahtumia, työpajoja ja kokeiluja, jotka virkistivät alueen elinvoimaa sekä toivat uutta tietoa ja oppia eri tahoille. Hankkeen omissa tilaisuuksissa kävi lähes 1 000 henkilöä.

 10. KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisessa on vapautumassa kuntayhtymän johtajan virka. Se on tarkoitus täyttää 1. tammikuuta 2020 alkaen. Määräaikaisena viran voi ottaa vastaan jo 1.11.2019 tai sopimuksen mukaan.   –Nykyinen johtaja Antti Perkkalainen jää eläkkeelle 1.1.2020 alkaen, ja siksi…