Kauhava + Kortesjärvi

 1. Yli tuhat kylää avaa ovensa ja kutsuu tutustumaan toimintaansa ja palveluihinsa kesäkuun toisena lauantaina, jolloin vietetään kahta valtakunnallista tapahtumapäivää: Kyläkauppapäivää ja Avoimet kylät -päivää. Mukana päivässä on noin 1500 kohdetta: kyliä ja kauppoja sekä maaseudulla että kaupunkien kortteleissa. Tapahtumapäivät muistuttavat kylien mahdollisuuksista ja niissä tarjottavien lähipalveluiden merkityksestä.

 2. Alajärven toimipiste Liiketalouden perustutkinto, merkonomi (29.5.2019) Aasmäe Anzeliika                                                          Alajärvi Finnilä…

 3. Puukkofestivaaleilla on tänä vuonna mahdollista hypätä 1800-luvun lopun Kauhavalle teollisen puukonteon alkuvuosiin. Keisarin puukkoseppinäkin tunnettujen kauhavalaisten puukkoseppien Iisakki Järvenpään ja Juho Lammin vaimot Liisa Järvenpää ja Liisa Lammi toimivat draamaopastuksen…

 4. Eskarit valtuustosalissa

  Vanhalla kunnantalolla on parhaillaan käynnissä Kortesjärven esikoulun sekä aamu- ja iltapäivähoidon viimeinen viikko ennen kesälomia. 21 esikoululaisen sekä 16 hoidossa käyvän koululaisen ja eskarin käytössä on vain yksi iso huone, entinen valtuustosali yläkerrassa. "Kyllä me ollaan kohtuullisen hyvin pärjäilty", esikoulun opettaja Sirpa Saarijärvi kertoi. "Kevätjuhlassa saimme antaa vanhemmille kiitosta siitä, että he ovat suhtautuneet tähän asiaan todella hienosti. Se on varmasti myös vaikuttanut siihen, että lapsista ei ole ainakaan huomannut, että tämä järjestely olisi hankaloittanut heidän elämäänsä."

 5. Sivuluisurockin mainosvideota kuvattiin viime kuun lopussa ympäri Kortesjärveä sekä Ylihärmän Kiistolassa ja Ilveskivellä Kortesjärven ja Purmoon rajamaastossa. Tomi Saarijärven kuvaama video julkaistaan toukokuun aikana. –Taitaa tulla hyvin eeppinen ja perinteistä poikkeava…

 6. Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaali ratkaistiin keskiviikkona 22.5. Espoossa järjestettävässä Piiri-tapahtumassa. Etelä-Pohjanmaa menestyi hienosti mittelöissä, sillä Soini sai kunniamaininnan ja Seinäjoki vei koko kilpailun mestaruuden.

 7. Evijärven lukio oli Etelä-Pohjanmaan maakunnan paras ja koko maan 34. paras lukio, kun Yle laittoi lukiot järjestykseen ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella. Ylen kokoama lista näyttää keskiarvon siitä pistemäärästä, minkä kunkin koulun lukiolaiset ovat saavuttaneet.…

 8. Kaksineuvoisen johtaja Antti Perkkalainen jää vuodenvaihteessa eläkkeelle jo toisen kerran. Hän kertoo, että Kaksineuvoisessa on tehty isoja muutoksia, jotka ovat lisänneet tehokkuutta. Myös lääkärien keskittäminen Kauhavalle oli hänen mielestään potilaiden kannalta hyvä ratkaisu. Suurimmat haasteet Kaksineuvoiselle tänä päivänä ovat voimakkaasti vanheneva väestö ja erityisesti kotihoito.

 9. Kortesjärven ala- ja yläkoulu ovat olleet väistössä lentosotakoululla huhtikuun lopusta. Rehtori Anne Sankelo yrittää pysyä positiivisena.

 10. Tietyömerkit varoittavat liikkujia poikkeavien olosuhteiden alueen lähestymisestä. Liikenneturva muistuttaa, että työmaiden merkintöjä ja opasteita on syytä noudattaa sekä oman että työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi. Tietyömailla tilannenopeuden merkitys korostuu, ja niillä liikkuvien on syytä pysyä valppaana ja rauhallisena.