Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kortesjärveläistaustainen Aleksi Laukkonen on luonut musiikit tänä vuonna Nokian kesäteatterille Vuoksen laulu nimiseen näytelmään. Sävellykset ovat saaneet Pirkanmaalla erinomaisen vastaanoton. Musiikkiprojekti käsitti yhteensä yhdeksän kappaletta.

 2. Kortesjärvellä Ylikylän kyläyhdistys on toiminut jo kaksikymmentä vuotta Ylikylän alueellisen viihtyvyyden ja toimivuuden edistämisen puolesta. Uusimpana projektina yhdistyksellä on ollut Kortesjärven rannan rakennusten kunnostaminen, kohentaminen ja ylläpitäminen. Tänä kesänä yhdistys on myös sijoittanut Palojärventien varrella sijaitsevalle laavulle vihon. Laavulle pyöräilleiden ja siihen nimensä ikuistaneiden kesken arvotaan palkinto elokuun lopussa.

 3. Suvipäivät Kortesjärvellä loppusuoralle

  Kortesjärveläisessä kesässä vahvasti vuosittain esillä olevat Suvipäivät löysivät tapahtumiinsa runsaasti osanottajia tänäkin vuonna. Tempauksia järjestettiin moneen erilaiseen makuun ja toimintaa oli tarjolla aina aktiivisemmasta tekemisestä taidenäyttelyihin. Tapahtumissa vieraillessa sekä osallistujista että järjestäjistä heijastui hyvä yhteishenki sekä tekemisen meininki.

 4. Kaksineuvoisen nykyinen hoitotyön johtaja Piia Kujala aloittaa marraskuussa kuntayhtymän uutena johtajana. Kaksineuvoisessa pitkään mukana ollut Kujala osaa odottaa, että suurimmat haasteet kuntayhtymän johtajan työssä tulevat liittymään palvelutarpeen kasvuun, rahojen riittämättömyyteen ja osaavan henkilökunnan saatavuuteen.

 5. Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkaat "voivat päätyä Rovaniemelle tai Turkuun tai mihin tahansa", kertoo SPR:n Pekka Annala. "Maahanmuuttovirasto päättää niistä, eikä me tiedetä sen jälkeen niistä mitään."

 6. Polkujuoksu liikuttaa luonnossa

  Järviseudulla kulkee hyväkuntoinen polkujuoksureitti Kortesjärveltä Pedersören rajalta Saarijärven kautta aina Lappajärvelle Kivitippuun asti. Ylläpidetyt laadukkaat polkuverkostot houkuttelevat niin paikallisia kuin myös kauempaakin tulevia harrastamaan liikuntaa luonnon upeasti hallitsemassa ympäristössä.

 7. KJV/Kanun kausi Vaasan piirin kuudennessa divisoonassa alkaa lähestymään puoliväliään. Kevätkierroksen päättymisen jälkeen divisioonan joukkueet sijoitetaan alkukauden menestyksensä perusteella ala- ja yläloppusarjaan. Viimeisimpänä kurikkalaisia vastaan kotikentällä hankkimansa voiton myötä joukkue pääsee alkusarjan viimeiselle kierrokselle sarjataulukon kannalta herkullisista asetelmista.

 8. Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkaat siirtyvät muihin vastaanottokeskuksiin viimeistään vastaanottokeskuksen lakkauttamispäivämäärään mennessä.

 9. Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen ilmoitti tiistaina Facebook-sivuillaan, ettei hän lähde mukaan puolueensa puheenjohtajakisaan. –Keskustan puheenjohtajuus on yksi Suomen politiikan vaikeimmista ja haastavimmista tehtävistä. Samalla se on myös yksi mahtavimmista ja…

 10. Keskusrekisteriin liittymistä pohditaan

  Kauhavan kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunta liittyy Lapuan hiippakunnan keskusrekisteriin eli siirtää kirkonkirjansa alueellisen keskusrekisterin hoidettaviksi.