Kauhava + Kortesjärvi

 1. Mainos

  Tule mukaan jännittävään tarinailtaan! Voit kuunnella ja kertoa itsekin omia tarinoita. Isäntänä toimii Martti Joutsen.

 2. Sivuluisurockissa juhlivat tuhannet ihmiset

  Kaikkien aikojen ensimmäinen Sivuluisurock juhlittiin Kortesjärvellä elokuun viimeisenä lauantaina. Festivaaleilla pääesiintyjänä toimi lappeenrantalainen Kotiteollisuus.

 3. Johan oli markkinat

  Kortesjärvellä järjestettiin elokuun viimeisenä viikonloppuna perinteiset Finsumäen markkinat. Päivän ohjelmaan sisältyi torimyynnin lisäksi arpajaisia, karaoketelttaa, pomppulinnaa ja paljon muuta monenlaista aktiviteettia.

 4. Liput nousevat salkoon tämän viikon lauantaina Suomen luonnon päivän kunniaksi. Vuodesta 2013 asti vietetty juhlapäivä on tuonut luonnon juhlan osaksi vuodenkiertoa! Tänäkin vuonna Suomen luonnon päivä täyttyy tapahtumista ja retkeilevistä ihmisistä, joiden eväsreput pullistelevat mustikkapiirakoita.

 5. Lähes 30 ihmistä loukkaantuu vuosittain Kauhavan liikenteessä.

 6. Kolmella kauhavalaistilalla on todettu salmonellaa. Maaseudun Tulevaisuus kertoo, että tilat sijaitsevat lähellä toisiaan. Kaksi niistä on maitotiloja, yksi lihakarjatila. Asiantuntijaeläinlääkäri Olli Ruoho Eläinten terveys ETT ry:stä epäilee, että nautatiloille salmonellaa ovat…

 7. lotulitteet ovat monella osa mökkeily- ja veneilykauden päättävien venetsialaisten juhlintaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että suojalasit suojaavat tehokkaasti silmävammoilta myös elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävissä venetsialaisissa. Ilotulitteiden mahdolliset käyttörajoitukset kannattaa varmistaa alueellisilta pelastuslaitoksilta.

 8. Kauhavan kaupunginhallitukselle on jätetty oikaisuvaatimus, jossa kaupunginhallitusta pyydetään muuttamaan sen kesäkuussa tekemää päätöstä. Kiistanalaisessa päätöksessä kaupungin vammaisneuvoston puheenjohtajaksi valittiin kuntayhtymä Kaksineuvoisen vammaissosiaalityöntekijä Piia Liinamaa. Oikaisuvaatimuksen tekijöiden mukaan vammaispalveluissa työskentelevän henkilön valinta vammaisneuvoston puheenjohtajaksi heikentää vammaisten henkilöiden oikeuksia, sillä vammaisneuvostossa ei uskalleta ottaa asioita esille, jos siellä pelätään, että lausumat vaikuttavat vastaisuudessa vammaispalvelupäätöksiin. Kaupunki ei kuitenkaan kritiikkiä kuunnellut.

 9. Valtiovarainministeri Mika Lintilä vierailee Kauhavan kaupunginkirjastossa perjantaina 30. elokuuta. Ministeri esittelee hallitusohjelmaa ja vastaa yleisön kysymyksiin kello 16–17. Pääministeri Antti Rinteen hallitus kiertää eri puolilla maata keskustelemassa hallitusohjelmasta. Avoimet…

 10. Vuoden 2020 KIILA-kuntoutukset uudistuvat. Muutosten tavoitteena on selkeyttää ja keventää KIILA-kuntoutuksen hakuprosessia.