Kauhava + Kortesjärvi

 1. Muistoseurat 2 ensi-iltaan jouluna

  MUUN muassa Jarmo Kumpulan tähdittämä Muistoseurat-jatko-osa saa ensi-iltansa 28. joulukuuta Y-Kinossa. –Raakaversio on katsottu, ja kovasti olen toiveikas. Se on ykkösosaa mukaansatempaavampi, ja mukana on herkullisempia kohtauksia. Uskoisin, että porukka poistuu elokuvasta vielä enemmän…

 2. Uusiakin nimiä Kauhavalle

  KAUHAVAN seurakuntavaaleissa valittiin 27 edustajaa, joista 12 oli uusia. Uusina valittiin Aarno Heinonen, Jorma Kari, Tapio Karjanlahti, Marita Kunnari, Eeva-Maria Laakso, Oona-Mari Marsch, Aira Mäkinen, Päivi Mäkinen, Tarja Pellinen, Esa Puronvarsi, Suvi Rantala ja Mari Rintanen. Parhaiten…

 3. Vuotuinen Kortesjärven MLL:n perhepäivä järjestettiin lauantaina liikuntatalolla.

 4. Taiteilija Ritva Lindbergin Kesän ja syksyn värit -taideteos kiertää Järviseudun kirjastoja Vimpelistä alkaen. Siellä osallistavaa taidetta edustava installaatio on esillä marraskuun ajan.

 5. Härkiksessä käytetyt pavut tulevat pääasiassa Kauhavan ”lähiseudulta.” Kauhavalla niitä viljellään vähän.

 6. Kortesjärveläislähtöisen Marjo Viitalan ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama indie-lyhytelokuva Varma merkki (2018) on päässyt tänä vuonna paitsi yksille espoolaisille, myös kaksille saksalaisille elokuvapäiville.

 7. Kyläläiset maksavat 30 000 tieremontista

  Kontiaisen asukkaat laittoivat 30 000 euroa omia rahojaan kylätien perusparannukseen.

 8. Koko Suomessa yhteisöverokertymä kasvoi jälleen, eli Järviseudulla mentiin päinvastaiseen suuntaan.

 9. Järviseudun Sanomat kysyi joiltakin Kauhavan seurakuntavaaliehdokkailta, mitä mieltä he ovat pitäjien seurakuntatoimistojen sulkemisesta ja muista ajankohtaisista asioista. Ennakkoäänestys alkaa tänään ja päättyy lauantaina.

 10. Hyönteisiä on viime vuosina yritetty markkinoida yhdeksi maailman ruoantuotannon pelastajista.