Kauhava + Kortesjärvi

 1. Sähköpotkulautailun ABC

  Onnettomuusuutisoinnit meiltä ja maailmalta ovat herättäneet huolta sähköpotkulaudoilla kulkemisen turvallisuudesta. Liikenneturva kertaa pelisääntöjä: laitteilla kuljetaan samoilla liikennesäännöillä kuin pyörällä.

 2. Kortesjärveläisen Kukkolan kylän maamiesseura on rakennuttanut uuden viljakuivurin kyläänsä. Kapasiteettinsa myötä viljakuivurissa on mahdollista toteuttaa tulevana sadonkorjuuaikana myös rahtikuivausta.

 3. Moottoripyörät valtasivat Rantamajan

  Maanantaina 15.7. Pietarsaaren seudun moottoripyöräkerho Nostalgiknuttarna ry saapui ajoretkellään Kortesjärven Saarijärvellä sijaitsevalle Rantamajalle. Yhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki moottoripyöristä kiinnostuneet kotipaikkakunnasta riippumatta.

 4. Alajärvellä sinilevää

  Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa levätilannetta 27 virallisella havaintopaikalla Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa leväseurantapuhelimen numeroon 0295 027 990. Havaintoja voi myös tallentaa itse Järvi-Meriwikiin www.jarviwiki.fi.

 5. 20-vuotisjuhlavuotenaan Aisaparin erityispainopisteenä ovat nuoret. Aisaparin toimialueella nuorisojaosto aloitti toimintansa kesäkuussa. Kauhavalla järjestäytymiskokouksessa jaosto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi vimpeliläisen Katariina Arpalan. Somevastaavaksi valittiin lapualainen…

 6. Lomailuun virikkeitä museovierailuilla

  Kesä on otollista aikaa käydä vierailemassa museoissa niin kotiseudulla kuin myös kauempanakin. Kortesjärvellä museot houkuttelevat näyttelyillään lomailevia ohikulkijoita pysähtymään pitäjään ja tutustumaan alueen paikallishistoriaan.

 7. Alahärmässä sijaitsevassa Onnelan kesäteatterissa nähtiin tänä kesänä kaksi erilaista kesäteatterinäytelmää. Kauhavan kaupunginosien harrastelijanäyttelijöiden yhteisessä ponnistuksessa mukana oli tänä vuonna kokeneempien konkarien lisäksi myös useampia ensikertalaisia.

 8. Viinikassa mansikka pian parhaimmillaan

  Kesän edetessä mansikkasadon kypsyminen alkaa lähestymään myös Pohjanmaan leveyspiireillä. Kauhavalaisella Annin Marjatarhalla ollaan valmiina tuleviin huippuviikkoihin.

 9. Heinäkuussa Salon turvenevalla traktorit kulkevat ahkerasti suolla pitkiä päiviä. Kortesjärveläinen Mantelan turve tarjoaa tänäkin kesänä kesätyöpaikan kahdellekymmenelle työntekijälle.

 10. Seuraavat herättäjäjuhlat järjestetään Kauhavan lentokentän alueella ensi vuonna, 3.–5. heinäkuuta 2020. Kyseessä on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suurimmista hengellisistä kesäjuhlista. Niitä on järjestetty jo vuodesta 1893, joka vuosi eri paikkakunnalla. Juhlat…