Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva uusi tieliikennelaki vaikuttaa myös tiemerkintöihin. Näkyvimmät tiemerkintöjen muutokset koskevat sulkuviivojen ja -alueiden värimuutosta. Myös pyörätienjatkeen merkinnät ja väistämisvelvollisuussääntö muuttuvat.

 2. Viimeisten viikkojen aikana on TE-toimistoihin tullut runsaasti uusia asiakkaita, myös monia sellaisia, joille TE-toimiston monipuoliset palvelut ovat kenties aivan uusia. Asiakkailla on toki huoli tulevaisuudestaan, mutta myös ehkä yllättäen lisääntynyttä vapaa-aikaa, jonka he voisivat käyttää hyödyksi kehittäen taitojaan tulevaa varten. Myös lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamistaan.

 3. Metsäteollisuusyritysten raakapuun käyttö kääntyi laskuun vuonna 2019. Kokonaiskäyttö väheni edellisvuodesta kolme prosenttia 71 miljoonaan kuutiometriin. Kotimaisen raakapuun käyttö supistui edellisvuoden ennätyslukemista viisi prosenttia, kun taas tuontipuun kulutus kasvoi. Lähes puolet raakapuusta meni sellun valmistukseen.

 4. Uusi tieliikennelaki astuu voimaan 1.6.2020. Pyöräilyä koskeviin sääntöihin tulee muutoksia, jotka tekevät liikenneympäristöstä turvallisemman pyöräilijöille. Uudet liikennemerkit ja säännöt vaativat tarkkaavaisuutta ja opettelua kaikilta tienkäyttäjiltä, jotta siirtymä sujuu turvallisesti.

 5. Pyöräilysesonki on kevään myötä alkanut, ja moni kuljettaa myös lapsia fillarin kyydissä. Silloin tärkeintä on pitää lapsen turvallisuus etusijalla kaikissa tilanteissa. Liikenneturvan tuore video kertaa tärkeimmät asiat lapsen turvallisessa kuljettamisessa pyörällä.

 6. Kaupunginhallitus päätti viimeviikkoisessa kokouksessaan yksimielisesti, että Kortesjärven yhtenäiskoulu jatkaa LSK Business Parkin tiloissa kesäkuuhun 2022 asti.

 7. Työllisyystilanteessa on tapahtunut nopea käänne heikompaan. Koronaviruksen leviämisen hidastamiseen tähtäävät toimet heijastuvat erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna.

 8. Koska ikäihmisiä on ohjeistettu olemaan covid-19-pandemian vuoksi karanteenissa kotonaan, kuntayhtymä Kaksineuvoisessa aloitettiin huhtikuussa ”Kuinka voit?” -puhelut yli 70-vuotiaille evijärveläisille ja kauhavalaisille.

 9. Järviseudulta alkavasta Isoviha-romaanisarjasta kaavaillaan miljoonabudjetin kansainvälistä draamasarjaa. Se perustuisi Kirsti Loukola-Ruskeeniemen esikoisromaaniin Kiljukotka (2017) sekä sarjan toiseen kirjaan, Buharan satakieleen, joka julkaistaan tänä syksynä. Tuotantoyhtiö kiinnostui tositapahtumiin pohjautuvasta tarinasta, jossa suomalaisia nuoria kaapattiin isovihan aikaan orjiksi. Heidät kuljetettiin Pohjanmaalta lopulta Keski-Aasian kaanikuntiin saakka.

 10. Tukihaku yksinyrittäjille

  EVIJÄRVEN ja Kauhavan kunnat avaavat tukihaun yksinyrittäjiä varten tällä viikolla. Kyseessä on 2 000 euron suuruinen kertakorvaus, jolla katetaan elinkeinon harjoittamisesta johtuvia menoja. Se haetaan kunnalta. Avustusta myönnetään päätoimisille yksinyrittäjille, joiden…