Kauhava + Kortesjärvi

 1. Jamissa tarvitaan isoja päätöksiä

  JÄRVISEUDUN koulutuskuntayhtymä ylläpitää Järviseudun ammatti-instituuttia Jamia. Viime viikolla yhtymävaltuusto hyväksyi talousarvion ensi vuodelle ja taloussuunnitelman vuosille 2019–2021. Talouspäällikkö Leila Muukkonen huomautti, että ajanjaksolla vuodesta 2013 ensi vuoteen Jamin…

 2. Kuvataidepsykoterapian hyödyistä persoonallisuushäiriöiden hoidossa alettiin puhua viime vuosisadan puolivälissä.

 3. Kortesjärven oma musiikkifestivaali Sivuluisurock jyrähtää käyntiin 31. elokuuta.

 4. Kartingin MM-kisat Kauhavalle

  Kartingin maailmanmestaruus tullaan ratkomaan Kauhavan Alahärmässä PowerParkin radalla 5.-8. syyskuuta 2019.

 5. Jääkärimuseo ja Y-kino esittävät ilmaisnäytökset Jääkärin morsiamen kahdesta eri elokuvaversiosta.

 6. Jokaisella Järviseudun pitäjällä on pitkät perinteet joululehdistä. Nämä jokavuotiset julkaisut keräävät yhteen alueella asuvien ihmisten muistoja sekä valtavasti henkistä pääomaa, jota ei välttämättä muista julkaisuista löydy.

 7. Jarmo Kumpula oli teininä mukana Ylen kaksiosaisen Häjyt-tv-elokuvan (1978) kuvauksissa. Elokuvasta järjestetään juhlanäytös sunnuntaina.

 8. Järviseutulaiselle e-urheilulle tunnustusta

  ETELÄ-POHJANMAAN eSports ry:n kilpajoukkue RPEAT eSports on kutsuttu yhtenä neljästä suomalaisesta organisaatiosta mukaan Jyväskylän yliopiston järjestämään Seminar on eSports, Exergaming, and Fantasy Leagues -konferenssiin.

 9. Paikallistuntijat tunnelmoivat lopuksi

  VIIME viikon tiistaina oli Paikallistuntijat-hankkeen loppuseminaari Hotelli Kivitipussa Lappajärvellä. Osa-aikaisina hankekoordinaattoreina ovat runsaan vuoden ajan työskennelleet Marjo Vistiaho ja Katriina Kojola. He kirjoittavat parhaillaan hankkeen loppuraporttia, mutta esittivät…