Kauhava + Kortesjärvi

 1. Jokaisella suomalaisella on oikeus olla elinluovuttaja ja pelastaa kuuden ihmisen henki. Elinsiirto pelastaa satoja ihmishenkiä. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula.

 2. Sähkö- ja hybridiautojen keräys- ja kierrätysjärjestelmä on ollut jo pitkään olemassa, mutta nyt uutena on perustettu kierrätysjärjestelmä myös näiden sisältämille ajovoima-akuille.

 3. Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan siirtymällä ilmajohdoista maakaapelointiin, jolloin myrskyt eivät enää katkaise sähkönjakelua. Työhön käytetään lähes miljardi euroa vuodessa, mikä tekee sähkötoimialasta suurimman investoijan Suomessa.

 4. MuoviSampo päätyi hyviin tuloksiin

  Soinin 4H-yhdistyksen hallinnoima MuoviSampo-kokeilu testasi palkkiojärjestelmää muovinkierrätyksen tehostamiseen hyvin tuloksin. Hankkeen tuloksista ja jatkosta kerrottiin eilen Soinissa MuoviSammosta mallia kiertotalouteen? -seminaarissa.

 5. Kauhavan lukiossa opiskeleva Neea Rintala on myös kahden eri nuorisovaltuuston jäsen.

 6. Neea Rintala sijoittui kolmanneksi Opinlakeus-messujen puhetaitokilpailussa.

 7. 10-vuotias Kauhava juhli näyttävästi lauantaina.

 8. Kortesjärven kirjastossa on tammikuun ajan näytillä valokuvaaja Annica Hölsömäen mustavalkoisia luonto- ja ulkokuvia.

 9. Varsinainen pohjalaiselokuvan merkkitapaus, alajärveläislähtöisen Eerik Kantokosken ohjaama ja tähdittämä kung fu -mittelö Loukasmäen taistelu saa ensi-iltansa 25. tammikuuta.

 10. Kortesjärven kappeliseurakunta etsii vaihtoehtoisia tiloja, sillä se joutuu sisäilmaongelmien vuoksi hankkiutumaan eroon Kortesjärven seurakuntatalosta ja Pysäkistä.