Kauhava + Kortesjärvi

 1. Sivuluisu laajentaa

  Kortesjärveläinen Pub Sivuluisu laajentaa tänä vuonna sekä toimintaansa että fyysisiä tilojaan.

 2. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vieraili perjantaina Sarka-messujen yhteydessä Ylihärmässä kuulemassa eteläpohjalaisten turkistarhaajien tuntemuksia.

 3. Evijärven kunnantalolla kuultiin viime viikolla tietoutta kotiseutuperinteen tallentamisesta. Sitä oli jakamassa arkiston- ja museonhoitaja Maria-Elisa Marjusaari. Hänen työpaikkansa on Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa toimiva Kansanmusiikki-instituutti. Vuonna 1974 Kaustiselle perustettu Kansanmusiikki-instituutti on suomalaisen kansanmusiikin ja -tanssin tietopankki ja maamme suurin kansanmusiikin julkaisija.

 4. Kortesjärven entisen kunnantalon valtuustosalissa puitiin perjantaina kuntalaisten ja kaupungin edustajien voimin rakennuksen jatkokäyttöä. Illan tavoitteena oli selvittää, ketkä kortesjärveläiset yhdistykset olisivat kiinnostuneita neuvottelemaan kaupungin kanssa rakennuksen ostamisesta. Kiinnostuneet on tarkoitus koota yhteen helmikuun aikana.

 5. KAUHAVAN kaupunginhallitus hyväksyi 27. tammikuuta Kortesjärven koulukeskuksen hankesuunnitelman. Tähän asti ajatuksena on ollut, että alakoulu toteutetaan pysyvänä kivijalkarakennuksena ja yläkoulu vuokrattavina ja siirrettävinä moduuleina. Kaupunginhallitus esitti kuitenkin, että…

 6. Kulttuuri-ihmisille rahaa jaossa

  Evijärven koulun auditoriossa esiteltiin maanantai-iltana Etelä-Pohjanmaan päivitettyä kulttuuristrategiaa vuosille 2019–25. Samalla kerrottiin rahoitusmahdollisuuksista, joilla kuka tahansa voi lähteä toteuttamaan kulttuuristrategian tavoitteita.

 7. Kauhavan maanantaina kokoustanut kaupunginhallitus haluaa, että kaupunginjohtaja Markku Lumio jatkaa tehtävässään. Valtuusto päättää hänen jatkostaan tämän vuoden aikana. Raumalle Lumio ei tullut valituksi.

 8. Kortesjärvellä järjestettiin torstaina luento otsikolla ”Median toiminta — kenen ääni mediassa kuuluu?”. Se oli osa Järvilakeuden kansalaisopiston kolmeosaista, medialukutaitoa käsittelevää luentosarjaa. Marita Mattila käsitteli Kortesjärvellä muun muassa sitä, miten valeuutisia voi oppia tunnistamaan ja miten tietoa arvioidaan kriittisesti.

 9. Kirjaston ja elämänlaatupalveluiden uusi pelitapahtuma KauhaValhalla osoittautui suosituksi. Se keräsi yhteensä sata pelaajaa ja peleistä kiinnostunutta vierailijaa. Lisää konepaikkoja kirjastoon ei olisi mahtunutkaan. Pelaajia tuli Kauhavan lisäksi myös Lapualta, Evijärveltä ja Lappajärveltä.

 10. POP Pankki Pohjanmaa, POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki ovat julkistaneet sulautumisaikeensa. Jos aikomukset toteutuvat, POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki sulautuisivat POP Pankki Pohjanmaahan, josta puolestaan kasvaisi kymmenen konttorin kokoinen, taseeltaan lähes 700 miljoonan…