Kauhava + Kortesjärvi

 1. Pulahtaisitko hyiseen veteen?

  Veden lämpötila oli pudonnut alle kymmeneen asteeseen sunnuntaina, kun Ylikylässä käynnistyi talviuintikausi. Vuosia kylän avantouintiporukassa mukana ollut Pentti Autio kertoo, että mitä kovempi pakkanen, sen mukavammalta hyiseen veteen pulahtaminen tuntuu.

 2. Ensi-ilta lähestyy Ylikylässä

  Syksyn aikana ohjaaja Eija-Irmeli Lahti on pitänyt harjoituksia kolmesta viiteen kertaan viikossa. Kun Järviseudun Sanomat kävi seuraamassa niitä viime torstaina, ne kestivät yli kolme tuntia.

 3. KAKSINEUVOISEN hoitotyön johtajan määräaikaiseksi sijaiseksi esitetään terveystieteiden maisteria, sairaanhoitajaa (amk) Johanna Heinoa. Haastattelijat pitivät Heinoa parhaana vaihtoehtona, sillä hänellä on vaaditun pätevyyden lisäksi vahva kokemus vaativista terveydenhuollon…

 4. Kortesjärveläislasten vanhemmista osa kertoo koulukuljetusten parantuneen keväästä. Kyydit aiheuttavat silti yhä päänvaivaa monin tavoin.

 5. Jääkärimuseolla järjestetään lauantaina 28. syyskyuuta Jääkärit siirtolaisina -aiheinen seminaari.

 6. Geokätköily on mahtava harrastus

  SARI ÖSTERBERG pitää kätköilyn parhaana puolena sitä, että harrastus vie todella hienoihin paikkoihin sekä kotinurkilla, muualla Suomessa, että ulkomailla. Lajin parissa Österbergit arvelevat olevan Järviseudulla noin 100 kätköillä kävijää.

 7. Mainos

  Reippaan sadan keikan vuosivauhtia pitävä Taikakuu on kiinnittänyt itsensä vahvasti iskelmäkansan sydämiin.

 8. Harrastus toi Österbergit yhteen

  VIMPELISSÄ asuvat Sari ja Hannu Österberg tapasivat kätköilyn parissa pari vuotta sitten. Sari on kotoisin Itä-Suomesta ja muutti nelisen vuotta sitten Vimpeliin. Hannu on Haapajärveltä, mutta äiti on Itäkylän Mellereitä.

 9. Geokätköilyyn on mahdollista tutustua Kivitipussa 30. maaliskuuta, ja huhtikuussa kätköilijöitä kutsutaan Vimpeliin siivoustalkoisiin. Ensi vuonna Lappajärvelle suunnitellaan harrastuksen suurtapahtumaa.

 10. Mikä ihmeen geokätköily?

  Mitä se on ja miten siinä pääsee alkuun, jos kiinnostaa kokeilla vaikkapa 11 Aallon kaupunki- kätköjä tai kallaamista Lappajärvellä?