Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kauhavan kaupunki luopuu kortesjärveläisen Toivo Loukolan olympiamitalista. 3 000 metrin esteissä Amsterdamissa vuonna 1928 olympiakultaa voittaneen Loukolan mitali ja muu muistoaineisto palautetaan hänen perillisilleen.

 2. Postin lakon vuoksi Järviseudun Sanomat jaetaan poikkeusjärjestelyin.

 3. Eläkeliiton liittohallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo otti puheessaan voimakkaasti kantaa vanhenemiseen liittyviin asenteisiin.

 4. Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri kokoontui lauantaina Vimpelin yhteiskoululla.

 5. Hevostallista autotalli

  Entisestä hevostallista tuli autotalli Kortesjärven Ollinkankaalla, kun linja-auto- ja taksifirma Mantelan liikenne osti tyhjillään olleen kiinteistön ja siirsi sinne Kortesjärven-kalustonsa.

 6. Härmän lukio: Tuomo Juho-Matias Tammela Kauhavan lukio: Petteri Paavola

 7. Uutta kauppaa oli odotettu vuosia

  Kortesjärven uusi S-market avasi ovensa aamukymmeneltä torstaina. Kyläläiset pitivät uutta, isompaa kauppaa toivottuna ja tarpeellisena.

 8. Kortesjärven S-market avaa huomenaamulla kello 10 uudessa paikassa, entisessä Suomelan kauppahuoneessa tien toisella puolella.

 9. Kortesjärven kappelineuvoston puheenjohtaja Heikki Kielisellä on luonnokset joko hirrestä tai moduuleista rakennettavalle uudelle seurakuntatalolle. Kauhavan seurakunta suhtautuu kuitenkin nihkeästi ajatukseen uudisrakennuksesta ja toivoisi, että Kortesjärvellä tyydyttäisiin käyttämään esimerkiksi kirkkoa ja Palojärven leirikeskusta seurakunnan kokoontumisiin.

 10. Aluetaidemuseosta vastuumuseoksi

  UUDISTETTU museolaki tulee voimaan vuoden vaihteessa, jolloin alueellinen vastuumuseojärjestelmä korvaa nykyisen maakuntamuseo- ja aluetaidemuseojärjestelmän. Nelimarkka-museolle on myönnetty Etelä-Pohjamaan alueellinen taidemuseotehtävä. Alueellisia vastuumuseoita on Suomessa 31.