Kauhava + Kortesjärvi

 1. "Myös kansainväliset eläkejärjestelmiä vertailleet tutkimukset ovat osoittaneet, että Suomen minimieläkkeet ovat useimpia OECD-maita matalammalla tasolla. Tulevalle perusturvauudistukselle on myös suuri tarve. Kansaneläkkeen indeksin leikkaaminen ja jäädyttäminen tulee pikimmiten perua. Lisäksi kansaneläkkeeseen täytyy tehdä riittävä tasokorotus", kiteyttää Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen liiton huolet.

 2. Vahingossa hopeasepäksi

  Lotta Kukkola ei vielä kouluaikoina uskonut, että saisi joskus hopeakorujen valmistamisesta leivän pöytään. Ei-käsintehdyt korut ja Kiinan kaupat tarjoavat paikallista hopeaseppää halvemman vaihtoehdon.

 3. Ratsastajat Kaisa Valonen ja Petra Ylikoski ovat kokeneet useita autoilijoiden välinpitämättömyydestä aiheutuneita vaaratilanteita.

 4. Kevättulvat jäivät pieniksi

  Lumien sulaminen on pohjalaismaakunnissa sujunut rauhallisesti melko suuresta lumimäärästä huolimatta. Yöpakkaset ja vähäiset sateet sekä lämpimien jaksojen väliin ajoittuneet pakkasjaksot hillitsivät sulamista. Etelä-Pohjanmaan jokien virtaamat ovat pysyneet pitkään melko suurina, mutta eivät yltäneet keskimääräisten tulvavirtaamien tasolle. Myös jääpatojen kanssa päästiin helpolla, koska jäät pääosin haurastuivat ja sulivat aurinkoisina päivinä paikoilleen.

 5. Kevääseen kuuluva pyöräilyn lisääntyminen tuo vilskettä ja monilla eri nopeuksilla liikkuvia kulkijoita erityisesti yhdistetyille pyöräteille ja jalkakäytäville.Muiden liikkujien on huomioitava näkövammaiset ja vältettävä vaikeasti ennakoitavaa käyttäytymistä.

 6. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta tuli kiirastorstaina 18.4.2019 kello 20:24.

 7. Ohita pyöräilijä harkiten

  Kaksipyöräisten määrä kasvaa liikenteessä kevään edetessä. Liikenneturva muistuttaa, että rauhallinen toiminta ja turvavälien säilyttäminen on ensisijaisen tärkeitä pyöräilijää ohitettaessa. Ohitus tulee tehdä vain silloin, kun se on turvallista.

 8. Maastopalo Pietarsaaressa

  Hälytys keskisuuresta maastopalosta tuli tiistaina 16.4.2019 kello 13:34.

 9. Järviseudun alueen kansanedustajista Antti Kurvinen (kesk.) uusi mandaattinsa, Janne Sankelo (kok.) palasi Arkadianmäelle ja Reijo Hongisto (sin.) puolestaan putosi eduskunnasta. Sankelo kävi jälleen tiukan kisan vaasalaisen Susanna Kosken (kok.) kanssa, joka pudotti edellisissä eduskuntavaaleissa Sankelon vai muutamalla kymmenellä äänellä.

 10. Windfellows oy aikoo rakentaa neljä tuulivoimalaa Suolinevalle, Evijärven rajan tuntumaan — siitä huolimatta, että tuulivoiman vastustajat ehtivät valtuuston viimekesäisen päätöksen jälkeen jo huokaista helpotuksesta, ettei lisää myllyjä enää tule. Yritys sai rakentamiseen luvan kaupungilta helmikuussa. Parikymmentä alueen rajanaapuria Jari Laukkosen johdolla valitti maaliskuussa kaupungin päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen. Windfellowsin Osmo Kokko pitää valitusta aiheettomana.