Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kauhavan 11. kesäkuuta kokoustanut kasvatus- ja opetuslautakunta päätti sivistysjohtajan esityksen mukaisesti, että Kortesjärven yhtenäiskoulun 1.–9. luokat jatkavat LSK Business Parkin tiloissa, kunnes korvaavat tilat valmistuvat Kortesjärven yhtenäiskoulun alueelle, kuitenkin enintään kevätlukukauden 2020 loppuun saakka. Esiopetus ja aamu- ja iltapäivähoidon väki palaavat yhtenäiskoulun päädyn esiopetustiloihin korjauksen valmistuttua.

 2. Oma henkilöllisyystodistus riittää jatkossa toisen henkilön reseptilääkkeiden noutamiseen apteekista, kun on saanut sähköisen valtakirjan Suomi.fi-palvelussa. Uudistus helpottaa erityisesti lapsiperheiden ja puolison asioita hoitavien arkea.

 3. Sinilevätilanne rauhallinen

  Kansalaiset voivat ilmoittaa levähavainnoista Järviwikiin (www.jarviwiki.fi) tai leväpuhelimen numeroon 0295 027 990. Järviwikistä löytyvät ajankohtaiset tiedot sinileväesiintymistä.

 4. Hankkeen toteuttajat MTK, Suomen Kylät, ProAgria, CoReorient ja Pellervon taloustutkimus PTT sekä muut maaseututoimijat haluavat kehittää käytännön mallin maaseudun työnantajille tarvitsemiensa ammattilaisten löytämiseksi ja työntekijöille sopivan työpaikan löytämiseksi.

 5. Vuonna 2010 Härmän Kylpylä satsasi noin 6 miljoonaa euroa kylpylä-, ravintola- ja hyvinvointipalvelutiloihin ja nyt käynnistyvässä uudistuksessa kohennetaan niin ilmettä kuin tilojakin.

 6. Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi tänään kortesjärveläisen Janne Sankelon talousvaliokunnan jäseneksi. Talousvaliokunnan toimintaan kuuluvat kauppaa, teollisuutta, energiataloutta, elinkeinotoimintaa, kilpailua, kuluttajansuojaa, pankki- ja rahalaitoksia, yksityistä vakuutustoimintaa,…

 7. Julius Teposta tuli musiikintekijä

  Digitalisaatio mahdollistaa monipuolisia erilaisia tapoja luoda musiikkia. Kortesjärveläinen sähkörumpujen soittoa ja piirtämistä harrastavaa Julius Teppo on alkanut tuottamaan musikaalista sisältöä. Teppo on tällä hetkellä luonut Garageband nimisellä applikaatiolla musiikkia vuoden verran ja julkaisi ensimmäisen albuminsa noin kuukausi sitten.

 8. Peltojen hyvä kuivatus on pellon kasvukunnon perusasia, johon on viime vuosina kiinnitetty liian vähän huomiota. Aihetta on tutkittu runsaasti koti- ja ulkomailla, mutta kuivatuksen puutteet ovat yleisiä.

 9. Suunnitteletko perheen lemmikin ottamista mukaan mökkireissulle? Liikenneturva muistuttaa, että huolenpito ja turvallisuus ovat automatkalla tärkeitä sekä ihmisten että eläinten kannalta. Hyvin suunniteltu matka ja laadukas sekä hyvin kiinnitetty kuljetusväline mahdollistavat karvaisen ystävän turvallisen mukana kulkemisen.

 10. 11.6.2019 klo 23:51, hälytys vaarallisen aineen onnettomuudesta, Kauhava, Torpintie.