Kauhava + Kortesjärvi

  1. Yrityspalvelukeskuksessa työskentelee yritys- ja rahoitusasiantuntijoita Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen ELY-keskuksista, Etelä-PohjanmaaTE-toimistosta sekä Business Finlandista. Yrityksiä tuetaan niin yrityksen perustamiseen, kasvuun, kehittämiseen kuin kansainvälistymiseenkin liittyvillä rahoitus- ja asiantuntijapalveluilla.

  2. Järviseudun museossa on koronasulun aikana jouduttu perumaan näyttelyitä ja tekemään lomautuksia.

  3. Kortesjärven Kitkan kuntoportaita alettiin vihdoin rakentaa kuun vaihteessa. Ne valmistuvat kesäkuun lopussa.

  4. Ylikylän nuorisoseuran puheenjohtaja ja Liian paksu perhoseksi -näytelmän tuottaja Joonas Autio toteaa, että teatteria tehdään Ylikylässä harrastajavoimin, omalla ajalla ja rakkaudesta lajiin, eikä siitä päästä hyötymään rahallisesti. Sen takia valtakunnallinen Vuoden teatteriteko -palkinto on suurinta mahdollista kunniaa, mitä hänen teatteriporukkansa voi osakseen saada.

  5. Yksityisen hoidon tukea saavien perheiden pitää ilmoittaa Kelaan, jos lapsen hoitojärjestelyt muuttuvat kesällä. Ilmoituksen voi tehdä helposti verkossa.

  6. Koronakriisi voi vaikeuttaa laskujen ja velkojen maksua, jos tulot vähenevät esimerkiksi lomautusten vuoksi. Alla on neljä asiaa, joihin kannattaa tutustua, jos raha-asiat alkavat ahdistaa. Tutustu myös vinkkeihin, jotka auttavat tarkastelemaan rahankäyttöä korona-aikaan.

  7. Kirjoittajat korostavat, että kuolleen puun määrä talousmetsissä ei ole riittävä lahopuuta tarvitsevan lajiston kannalta. Parannuskeinoina he ehdottavat kuolleen puun ja vanhojen puuyksilöiden nykyistä huomattavasti kattavampaa säästämistä hakkuissa, säästöpuuston ja kulotuksen lisäämistä sekä metsäsertifioinnin kehittämistä.

  8. Yli yhdeksän kymmenestä Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta autoilevasta kertoo jättävänsä riittävän sivusuuntaisen turvavälin ohittaessaan pyöräilijää. Kaksi kolmesta pyöräilijästä kuitenkin kokee, että ohi ajetaan liian liki. Liikenneturva painottaa turvavälin tärkeyttä pyöräilijää ohitettaessa. Riittävään etäisyyteen vaikuttavat myös oman ajoneuvon vauhti ja koko. 

  9. Poliisi tiedotti 4 - 8.5 2020 tapahtumista Pohjanmaan alueella.

  10. KORONATILANNE on koko Etelä-Pohjanmaalla rauhallinen, ja Suomen hallitus on alkanut palauttaa toimintoja kohti normaalia porrastetusti. Tämän vuoksi myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa on arvioitu, että tiettyjä toimintoja voidaan ryhtyä palauttamaan hallitusti kohti…