Kauhava + Kortesjärvi

 1. Koulun raportti maaliskuussa

  KAUHAVAN kaupunki on tilannut kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset Kortesjärven koulukeskukseen, pohjautuen aiemmin tehtyyn riskiarvioon ja tutkimussuunnitelmaan. Tutkimus koskee koko rakennusta ja liikuntataloa. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää koulurakennuksen kunto sekä…

 2. Maajoukkueleirillä Kuortaneella

  KJV:ssakin pelaavien Eerika Koivuniemen ja Oona Rasinperän, 15, sekä Iida Pölläsen, 13, toissa viikko kului jälleen Kuortaneen urheiluopistolla. He ovat jo vuoden ajan osallistuneet tyttöjen maajoukkueleireille.

 3. Lumenluonnin Sibelius

  –Olen sanonut, että kun yhdenkin kaatumisen saisi estettyä, ei talven hiekoitus maksaisi mitään, sanoo Matti Viitala, 71, joka on aurannut ja hiekoittanut Kortesjärven katuja viidenkymmenen vuoden ajan.

 4. Partiolaisten yöretki Kitkalla

  Kitkalla oli helmikuussa Markki-partion, Härmän tähystäjien ja Ylihärmän partiolaisten yhteinen HIMA19-yöretki.

 5. KAUHAVAN kaupunki tarjoaa tänäkin vuonna kauhavalaisille yrityksille ja yhdistyksille tukea nuorten työllistämiseen kesällä 2019. Tuki on tarkoitettu Kauhavalla toimiville yksityisille työnantajille, yhdistyksille ja alle 50 henkilöä työllistäville yrityksille nuorten työnsaannin…

 6. Kasvu, uudistuminen ja kansainvälistyminen kiinnostivat viime vuonna eteläpohjalaisia yrityksiä. Näiden tavoitteiden vauhdittamiseksi ELY-keskus myönsi rahoitusta 10 miljoonaa euroa alueen yrityksille. 

 7. Suomalaiset johtavat kokit ja keittiömestarit vaativat Ruokavirastoa sallimaan kaikkien kotimaisten eläinten ruhonosien käytön ruoanvalmistuksessa. Tällä hetkellä Suomen omat viranomaismääräykset käytännössä estävät ammattikeittiöissä monien maukkaiden ja perinteisten osien käytön, vaikka ne ovat tilattavissa muista EU-maista.

 8. POHJANMAAN NÄKÖVAMMAISET RY julkaisee cd-tallenteena ääneen luettuja sanoma- ja paikallislehtiä näkövammaisille. Yksi näistä lehdistä on Järviseudun Sanomat. Nyt Järviseudun Sanomat lahjoittaa äänitallenteensa viikoittain seitsemään vanhusten asumispalveluyksikköön päälevikkialueensa kunnissa.

 9. Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti muun muassa sukkahousuja kauppaavasta varkaasta tiistaina 19. helmikuuta.

 10. Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2019. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.