Kauhava + Kortesjärvi

 1. KAUHAVAN kaupunginjohtajan jatkopaikan juuri saanut Markku Lumio on hakenut Seinäjoen kaupunginjohtajaksi. Hakijoita oli 17. Heistä 11, Lumio mukaan lukien, on kutsuttu haastatteluun. Lumio on aiemmin sanonut toivoneensa Kauhavalle pidempää, eläkeikään asti yltänyttä pestiä, jota hän…

 2. KAUHAVAN kaupunginhallitus päätti maanantaina myydä Kortesjärven tyhjillään olevan päiväkotirakennuksen Juosvil Oy:lle eli Ville Niemiselle, Jussi Tuomaalalle ja Tenyo Teneville. Yksitoista tarjoajaa jätti päiväkodista huutokaupassa 104 tarjousta. Pub Sivuluisua pyörittävän kolmikon…

 3. Mainos

  Kivitippu järjestää lauantaina 22.2. Talviriehan ja kansainvälisen jäänveistotapahtuman, joka toteutetaan yhteistyössä Jäälinna ry:n kanssa. Jäälinnan vuoden 2020 jäänveistokiertueella on tapahtumia seitsemällä paikkakunnalla ja kiertue päättyy Lappajärvelle. Veistäjiksi on kutsuttu viisi kansainvälisen tason taiteilijaa, joista jokaisella on monia kansainvälisiä voittoja.

 4. Kaupungin tekninen johtaja Antti Hakola sanoi lehdistöaamiaisella, että todennäköisesti vanha liikuntatalo pyritään pitämään käytössä koulun rakennustöiden aikana. "Sen käyttöaste on niin kova, että ainakin yritetään tehdä niin. Mutta se on suunnittelijan pöydällä nyt, että onnistuuko sellainen järjestely."

 5. Hyviä uutisia Kauhavalta

  Kun Kauhavan imagoa brändätään uudelleen, sen edustajat halusivat samalla esitellä lehdistöllekin, mitä kaikkea positiivista kaupungissa tapahtuu tänä vuonna.

 6. Neljäs–kuudesluokkalaiset pitivät pikkuyrittäjien messut, jossa he saivat kokeilla myydä itse valmistamiaan tuotteita. Yläasteen oppilaille kerrottiin tietoa kesätöiden hakemisesta sekä toisen asteen opiskelumahdollisuuksista ja sen jälkeisestä työllistymisestä.

 7. Saitko puhelun, jossa pyydettiin tunnuslukujasi tai salasanaasi? Entä miten tunnistat luotettavan nettikaupan? Kuluttajaliiton projektikoordinaattori Jaana Savolainen kertoi Kortesjärven nuorisoseuralla viime viikolla, kuinka lankeamista esimerkiksi tilausansoihin ja nettikauppahuijauksiin tai tietojenkalasteluyrityksiin voi välttää. Hän neuvoi myös kuinka toimia, jos joutuu huijauksen uhriksi.

 8. Kulttuuria nelosluokkalaisille

  Kaikille Kauhavan alueen neljäsluokkalaisille tarjotaan helmikuussa kulttuuria tekemällä ja kokemalla.

 9. Kauhavan kirkkoneuvosto on viimein kokouksessaan 4. helmikuuta päättänyt, että Kortesjärven seurakuntatalon käyttö seurakunnan tilaisuuksien pitopaikkana lopetetaan 31. joulukuuta 2020. Kortesjärven kappeliseurakunnan isommat tilaisuudet päätettiin järjestää jatkossa kirkossa. Muistotilaisuuksia varten kortesjärveläisille tarjotaan Kauhavan seurakunnan muita tiloja. Kortesjärveläisten toivoman uuden seurakuntatalon suhteen kirkkoherra ei ole optimistinen.

 10. Pari kuukautta sitten Risto Vesakoski sai käsiinsä melkoisen aarteen. Hänen isänsä Toivo Vesakosken talvisodan ja jatkosodan aikaiset matkapäiväkirjat löytyivät Toivon jäämistöstä Kortesjärven Fräntilästä.