Kauhava + Kortesjärvi

 1. Elokuussa 2021 käyttöönotettava opetussuunnitelma muuttaa lukiokurssit opintopisteiksi ja antaa mahdollisuudet oppiaineiden väliselle aiempaa kiinteämmälle yhteistyölle.

 2. Liki 600-sivuinen tiiliskivi "Suomen jääkärit — Itsenäisyytemme kärkijoukko" kokoaa yksiin kansiin myös vähemmän tunnettua jääkärihistoriaa. Se kertoo muun muassa, kuinka jääkärien voidaan katsoa rakentaneen Suomen maanpuolustuksen eli puolustusvoimat, rajavartiolaitoksen ja suojeluskuntajärjestön.

 3. POHJANMAAN Vapepan Härmänmaan paikallistoimikunta järjestää Kortesjärven palvelutoimistolla maanantaina 9. joulukuuta kello 18 kaikille avoimen, vapaamuotoisen infotilaisuuden, jossa on tarkoitus kartoittaa alueen Vapepa-toiminnan nykytilaa ja kehityskohteita.

 4. Joukko yrityksiä ja yrittäjiä julkaisi marraskuussa keväästä asti kehittelemänsä facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu maakuntien reuna-alueiden pienten kuntien ja kaupunkien yritysten näyteikkunaksi. Sen syvempi tavoite on lisätä yhteistyötä yli kuntarajojen ja varmistaa palveluiden säilyminen sen sijaan että ne valuisivat maakuntakeskuksiin.

 5. "Ihana, rakas ja tunteellinen projekti on takana, ja saatiin päättää se loppuunmyydylle yleisölle", Liian paksu perhoseksi -näytelmän pääosan esittäjä Annukka Lamminpää huokaa. "Olo on tyhjä, sillä tämä on kuitenkin ollut niin suuri osa kulunutta vuotta, aina tammikuusta lähtien."

 6. Haitaripoljentoon nojaavaa tanssimusiikkia soittava Komiat valittiin marraskuussa vuoden tanssiorkesteriksi musiikkituotantoyhtiö Gramofonin äänestyksessä. Pohjanmaan lakeuksilta ja Varsinais-Suomen Pyhäjärven ympäriltä kotoisin olevat muusikot jättivät taakseen sellaisia nimiä kuin Finlanders ja Amore.

 7. Maksu perittäisiin sairaanhoidollisista sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan käynneistä, kuten haavanhoidot, ompeleiden poistot, korvahuuhtelu, injektiot ja matkailijoiden rokotukset, itsenäisistä vastaanottokäynneistä, kuten päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto, sekä diabeteshoitajan tai astmahoitajan kaltaisen asiantuntijahoitajan vastaanotoista.

 8. Pääjuhlaa vietetään Härmän kylpylässä itsenäisyyspäivänä perjantaina. Jo edellispäivänä juhlinta aloitetaan Ylihärmän kirkonkylän koululla ja nuorten Kauhava 10 -gaalassa Hela-ravintolassa.

 9. Kauhavan 19. marraskuuta kokoontunut kirkkoneuvosto päätti, että kanttorit tarvitsee jatkossa vetää harvempia seurakunnan musiikkiryhmiä.

 10. Äänestä Special Luciaa

  Vuoden 2019 Special Lucia valitaan joulukuun 11. päivä. Äänestä suosikkiasi viidestä ehdokkaasta.