Kauhava + Kortesjärvi

 1. VALTIONEUVOSTON raha-asiainvaliokunta käsitteli viime viikolla Kauhavan kaupungin investointilupa-hakemuksen uuden hyvinvointikeskuksen rakentamiseksi. Se puoltaa luvan myöntämistä. Päätöksen allekirjoittaa peruspalveluministeri Krista Kiuru. Lupa tarvitaan, koska hankkeen kustannusarvio on…

 2. VAIKKA sellaista ei haluaisi kokea, tai edes osaisi kuvitella omalle kohdalle, se voi sattua silti: onnettomuus tai kriisitilanne. Osaatko antaa ensiapua, jos kaverille sattuu jotain, tai toimia erilaisissa onnettomuus- tai vaaratilanteessa?

 3. Helsinkiläinen jalkaterapeutti Sasu Hyytiä kertoi Evijärvellä muun muassa vinkkejä jalkaterveyttä edistävän jalkineen ostoon.

 4. ”Järviseututalo on toinen kotimme”

  Pietarsaaren järviseutulaiset ry juhli viime viikolla 40-vuotista taivaltaan ja samalla Järviseututalon 30-vuotispäiviä.

 5. Liian paksu perhoseksi veti tuvan täyteen

  Ylikylän nuorisoseuran lavalla sai lauantaina ensi-iltansa Liian paksu perhoseksi. Eija-Irmeli Lahden Ylikylään sovittamassa tekstissä henkisen perheväkivallan murjoma Erni (Tuomo Autio) ja monet tragediat kestänyt Kaisu (Annukka Lamminpää) löytävät toisensa. Lamminpää veti miestään henkisesti ja fyysisesti voimakkaamman naisen roolin suurella sydämellä, ja katsojat nauroivat ja itkivät hänen kanssaan.

 6. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää rahaa yksityisteiden parantamiseen ja korjaamiseen kolmen pohjalaismaakunnan alueella eli Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Avustushakemusten määrä on vähentynyt viime aikoina ja ELY-keskus haluaakin herätellä kuntien teknistä toimea ja yksityistiekuntia, jotta ne laittaisivat hakemuksia tulemaan.

 7. Useampi kuin kaksi kolmesta Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta kertoo kohdanneensa ilman ajovaloja ajavan autoilijan pimeään aikaan. Joka kolmas kertoo joutuneensa vaaratilanteeseen muiden valottomuuden takia. Liikenneturva kannustaakin autoilijoita huolehtimaan siitä, että ajoneuvossa palaa aina asianmukaiset valot.

 8. Mainos

  Maarit Peltoniemen ura ja nousu parrasvaloihin starttasi Haaveiden laiva -levystä.

 9. KAUHAVAN kirkkoneuvosto päätti pitkän keskustelun jälkeen jättää pöydälle talousjohtaja Esa Rämäkön päätösesityksen siitä, että Kortesjärven seurakuntatalon käyttö lopetettaisiin 31.12.2020. Seurakunta on aiemmin päättänyt luopua vuonna 1972 rakennetusta, kauttaaltaan…

 10. Aisapari kysyi syyskuussa alueensa 13–29-vuotiaiden nuorten mielipiteitä maaseudulla asumisesta, harrastus- ja vaikutusmahdollisuuksista sekä siitä, mitä he kotiseudulleen erityisesti kaipaisivat. He saivat myös kertoa tulevaisuudensuunnitelmistaan.