Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kantorahatulot nousivat 2,66 miljardiin euroon vuonna 2018. Edellisvuoteen nähden tulot nousivat reaalisesti 12 prosenttia ja olivat lähes neljäsosan suuremmat kuin viiden edeltäneen vuoden keskiarvo, kertoo Luonnonvarakeskuksen (Luke) kantorahatilasto.

 2. Kesäkuun aikana purettava vuonna 1953 rakennettu Kortesjärven pappila ehti 70-vuotisen aikakautensa aikana toimimaan hyvin monessa erilaisessa tarkoituksessa. Rakennusta hyödynnettiin muun muassa erilaisten tapahtumien keskipisteenä. Tämän lisäksi se toimi tärkeänä kyläläisten kohtaamispaikkana.

 3. Pakkaa auto oikein mökkireissulle

  Mökille voi olla tarvetta viedä kesää varten kaikenlaista tavaraa grillitarpeista työkaluihin. Liikenneturva ohjeistaa aloittamaan juhannuksen sujuvasti käyttämällä hetken auton pakkaamisen suunnitteluun. Painavimmat tavarat on syytä laittaa tavaratilassa alimmaisiksi ja irtaimen pysyminen paikallaan varmistaa kunnon kiinnityksin.

 4. Idylliset lakeus- ja peltomaisemat, Ähtärin eläinpuisto pandoineen sekä eteläpohjalainen yrittäjähenkisyys nousivat yleisimmin esille, kun satunnaiset matkailijat eri puolelta Suomea kertoivat, millaisia positiivisia asioita heille tulee mieleen Etelä-Pohjanmaasta matkailualueena.

 5. Kurvisen mukaan pohjalaismaakuntien osalta lisämäärärahat ovat erityisen positiivisia. Pääradan kehittäminen Helsingistä Ouluun on yhä tärkeää.

 6. Kukinnan perusteella mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen, puolukkasadosta keskimääräistä runsaampi. Satonäkymät tarkentuvat sitä mukaa kun raakilehavaintoja kertyy.

 7. Useampi kuin joka kahdeksas Liikenneturvan kyselyyn vastanneesta kuljettajasta kertoo joutuneensa vaaratilanteeseen, kun on lähtenyt ajamaan liian väsyneenä. Väsymys koetaan myös haastavaksi ajoseuraksi. Etenkin kesällä väsymys näkyy onnettomuuksissa. Riittävät yöunet ovat myös liikenneturvallisuusteko.

 8. Komiat-orkesterin kesä on hyvässä vauhdissa. Tiistaina yhtyeen keikkakalenterissa oli visiitti Kortesjärven Saarijärvellä Rantamajalla ja seuravaksi orkesterin on tarkoitus esiintyä juhannusaattona Lapualla Tiistenjoen Luhurikan kesälavalla.

 9. Kansainvälinen FinEst-bändileiri järjestettiin 17.-18.6. Alahärmässä. Varsinaisella leirillä kahden päivän aikana soittajat opettelivat kaksi suomenkielistä, yhden englanninkielisen ja yhden virolaisen kappaleen. Leirille oli ilmoittautunut yli 50 lasta Virosta sekä Suomesta.

 10. Kauhavalla vietettiin kesäviikonloppua, jolloin tarjontaa oli aina PuukkoBluesista Kiihdytysajoihin. Kauhavalaisten keskuudessa omien kesätapahtumien järjestäminen koetaan tärkeänä. Myös uudet ideat toivotetaan tervetulleiksi.