Kauhava + Kortesjärvi

 1. KAUHAVAN seurakunta on päättänyt vähentää henkilöstön määrää lähes seitsemällä henkilötyövuodella kesään 2021 mennessä. Luonnollista poistumaa kertyy kolmen henkilötyövuoden verran. Irtisanominen koskee neljää henkilöä. Tulevan kevään aikana tehdään päätöksiä…

 2. Ylikylän nuorisoseura on päättänyt perua valehtelun SM-kisat kevään osalta.

 3. Sateet ovat saaneet Etelä- ja Lounais-Suomen sekä Pohjanmaan jokien virtaamat kasvuun.

 4. All Digital Week -teemapäivä

  Maaliskuussa vietetään koko EU:n laajuista All Digital Week-teemaviikkoa, jonka tarkoituksena on kansalaisten digitaitojen kohentaminen, medialukutaidon kehittäminen ja digitalisaation hyötyjen ymmärtäminen.

 5. Irrallaan oleva tavara tai muu kuorma voi aiheuttaa mittavia vahinkoja onnettomuustilanteessa, mutta myös jo tavallista voimakkaammassa jarrutuksessa. Liikenneturva muistuttaa, että kuorman sidontaan kannattaa kiinnittää huomiota, kuljetti sitten raskaampaa kalustoa tai ihan tavallista henkilöautoa.

 6. KUNTALAIN vuonna 2013 voimaan tullut muutos velvoittaa kunnat yhtiöittämään kilpailuilla markkinoilla tapahtuvan toimintansa. Työterveyshuollon yhtiöittämisvelvoite astui voimaan viime vuoden alussa. Osa Järviseudun kunnista oli jo luopunut omasta työterveystoiminnasta. Vimpeli ostaa palvelut Terveystalolta, Evijärven ja Kauhavan palvelun tuottaa Härmämedi Oy. Alajärvi ja Lappajärvi ovat lähdössä Työterveys Botnian osakkaiksi. Alajärven osalta päätös on herättänyt myös kritiikkiä.

 7. ALAJÄRVEN monitoimihallissa 5. maaliskuuta pidetyssä seminaarissa perehdyttiin Euroopan komission ilmastonmuutosta ehkäisevien toimien tulevaisuuteen sekä esiteltiin EU-rahoituksella maakunnassa toteutettuja hankkeita. Samalla käynnistyi kolmiosainen EU Etelä-Pohjanmaalla -tapahtumasarja.

 8. KAUHAVAN sivistysjohtaja Markku Viitasaari esittää ensi tiistaina kokoontuvalle kasvatus- ja opetuslautakunnalle, että Kortesjärven yhtenäiskoulun 1.–9.-luokkalaiset siirretään syksyllä 2020 Nahkalan kouluun. Viitasaari ehdottaa, että kortesjärveläisoppilaat olisivat väistössä…

 9. VATPAKAN maastoissa kuhisee 7.-8. maaliskuuta, kun Järviseudun Rasti järjestää Alun Talvirastit. Avoimissa kansallisissa hiihtosuunnistuskisoissa ratkotaan KP:n, ÖID:n ja E-P:n aluemestaruudet sekä FSO:n Suomen mestaruudet. Ensimmäisenä päivänä hiihdetään keski- eli pikamatkat ja sunnuntaina pitkät matkat.

 10. Koko perheelle tarkoitetun ”Pim ja Pom — kolme klovnia ja kermakakku” -esityksen teemana on ystävyys. Syntymäpäivät eivät suju ihan suunnitelmien mukaan, sillä ensin katoaa päivänsankari ja kohta katoaa kakkukin.