Kauhava + Kortesjärvi

 1. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus harventaa bussiliikenteen vuoroja koronaviruksen vuoksi ensi maanantaista 23.3.2020 alkaen (Pohjalaismaakunnat)

 2. Poliisi valvoo kokoontumisrajoituksia muiden tehtäviensä ohessa, jokaisen on nyt syytä ymmärtää vastuu toimistaan.

 3. Alueellamme on otettu vakavasti Valtioneuvoston suositukset yhteisistä kokoontumisista ja tapahtumia on runsaasti peruttu.

 4. Sivistysjohtaja Markku Viitasaaren esitys siitä, että kortesjärveläisoppilaat siirrettäisiin syksyllä Nahkalan kouluun, kaatui kasvatus- ja opetuslautakunnan viimeviikkoisessa kokouksessa äänin 1–8 (2 tyhjää). Oppilaat pidetään siis ainakin toistaiseksi entisellä lentosotakoululla. Viitasaari kuitenkin huomauttaa, ettei hyväksytyssä päätöksessä sanota, kuinka pitkäksi aikaa lentosotakoululle jäädään.

 5. Kauhavan kaupunki toimii vastuullisesti ja pyrkii omalla toiminnallaan tekemään kaikkensa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Kauhava seuraa THL:n ja muiden viranomaisten suosituksia ja määräyksiä.

 6. "Historian voidaan sanoa olevan sitä mitä kymmenen prosenttia ihmisistä sai aikaan sillä välin, kun kaikki muut uurastivat pellolla ja muissa töissä. Entisajan elämä oli erittäin kovaa ja kitkaista, ja vasta teollinen vallankumous muutti sen. Tämän hankkeen tuotokset antavat estradin sille menneiden sukupolvien arkiselle työlle, mikä harvoin nostetaan jalustalle", ohjaaja ja käsikirjoittaja Jussi Försti sanoo.

 7. Valtaosa Liikenneturvan kyselyyn vastanneista suomalaisista uskoo, että sopiva turvaväli tiedetään, mutta käytännössä jätetään noudattamatta. Liikenneturva muistuttaa, että turvaväliä pitämällä kuljettaja parantaa toimintamahdollisuuksiaan myös yllättävissä tilanteissa - ja parhaimmillaan välttää niiden synnyn kokonaan.

 8. Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri tiedotti asiasta torstaina 12.3.2020

 9. AISAPARIN rahoittama ja Jpyp:n hallinnoima seitsemän kunnan Työ etsii tekijäänsä -hanke esittäytyi Vimpelin Yrittäjien aamiaistilaisuudessa ravintola Välilaskussa viime keskiviikkona. Hankevetäjä Maria Yli-Sikkilä kertoi hankkeen varsinaisten toimenpiteiden käynnistyvän tämän vuoden aikana.

 10. Mainos

  Edit. 13.3.2020 TAPAHTUMA PERUTTU! Toimintansa aikana yhdistys on saanut varauksettoman tuen eteläpohjalaisilta kunnilta, kaupungeilta, seurakunnilta sekä eri maanpuolustusjärjestöiltä ja kyläyhdistyksiltä. Veteraaniyhdistysten kanssa on toteutettu yhteistyössä lukuisia tapahtumia.