Kauhava + Kortesjärvi

  1. KauhaValhalla-pelitapahtumassa kilpailuhenkisille pelaajille on luvassa turnauksia PC:llä CS:GO:ssa, Overwatchissa sekä Fortnitessä. Konsoleilla puolestaan selvitetään paras NHL20- ja Super Smash Bros-pelaaja. Vähemmän kilpailuhenkiset pääsevät kokemaan nostalgiaa retropelinurkkauksessa, ja tarjolla on myös virtuaalitodellisuutta VR-lasien muodossa.

  2. KORTESJÄRVEN nuorisotiloilla palvelutoimiston kellarissa pidettiin 13. joulukuuta viimeinen ilta. Toiminta jatkuu maanantaista 13. tammikuuta eteenpäin uudessa paikassa, yhtenäiskoulun puukoulun puoleisen päädyn toisessa kerroksessa. Kaikille avoimia avajaisia vietetään siellä kuitenkin jo…

  3. Satusirkus-kiertue tuo tammi- ja helmikuussa sirkuksen magiaa Kauhavan kirjastoihin. Kirjastoihin pystytetään pieni sirkusteltta, ja asiakkaille tarjotaan monipuolista sirkusaiheista lastenkulttuuria ilman pääsymaksuja.

  4. Järvilakeuden kansalaisopiston suositun Muistoseurat-elokuvasarjan kolmas osa Haaveita ja harha-askelia sai ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa joulun jälkeen.

  5. Kinkkusulaa-futsalpuulaakia on järjestetty Kortesjärven liikuntatalolla jo vuodesta 2001 lähtien.

  6. TÄSTÄ maapallosta ei paljon lapsille jää, jos tämä kulutushysteria jatkuu, toteaa Romukioskin toimitusjohtaja Satu Hallinen. Suomalaisissa pihoissa ja autotalleissa lojuu käyttämättömänä valtava määrä erilaisia metalleja, akkuja ja muita hyödynnettäviä materiaaleja. –Nurkkien siivouksesta hyötyisi moni: vaimo on tyytyväinen siivouksesta, siivoaja saa liikuntaa ja rahaa tehden samalla ympäristöteon.

  7. Neljännet Ready 4 Life - messut järjestetään Alajärven monitoimihallilla 30. tammikuuta. Esillä ovat vanhaan tapaan alueen opiskeluvaihtoehdot, mutta nyt rinnalle on nostettu myös työpaikkojen ja yritysten tulevaisuuden työvoimatarpeiden esittelyt.

  8. Tasavallan presidentti myönsi perinteiseen tapaan arvonimiä.

  9. KESÄLLÄ toisen kerran järjestettävän Sivuluisurockin esiintyjiä on julkistettu. Tunnetuin esiintyjistä lienee lappajärveläislähtöisen Timo Kotipellon kipparoima, maailmanlaajuisesti tunnettu power metal -yhtye Stratovarius. Sen lisäksi kortesjärveläislavalle nousevat Muska,…

  10. STEA julkaisi avustusehdotuksensa 5. joulukuuta. Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyy veikkausvaroista jaettavat summat myöhemmin.