Kauhava + Kortesjärvi

  1. SUOMEN hallitus ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat ohjeistaneet yli 70-vuotiaita henkilöitä olemaan koronan vuoksi karanteeninomaisissa olosuhteissa ja siten suojaamaan itseään tautitartunnalta. Tähän liittyen kuntayhtymä Kaksineuvoinen aloittaa tämän viikon aikana ”Kuinka voit?”…

  2. Ympäristöministeriö on osoittanut ELY-keskusten kulttuuriympäristön hoitoavustuksiin vuodelle 2020 yhteensä 1,5 milj. euroa, mikä on lähes kaksinkertainen avustussumma vuoteen 2019 nähden. Tästä summasta on osoitettu 151 000 euroa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelle, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat.

  3. Leudon talven vuoksi myös routaa esiintyy poikkeuksellisen vähän. Roudan syvyys on noin 5–15 cm, joka on 15–20 cm ajankohdan keskiarvoja vähemmän.

  4. KAUHAVAN kaupungin yt-neuvottelut alkoivat viime viikolla. Niiden tavoitteena on säästää tämän vuoden henkilöstömenoista 300 000 euroa. Yt-neuvottelut koskevat kaupungin kaikkia toimialoja ja alustavan arvion mukaan noin 65–75 henkilötyövuotta. Säästötavoitteen saavuttaminen…

  5. Kortesjärven S-marketissa ei omia kotiinkuljetus- tai muita palveluita pystytä tarjoamaan, marketpäällikkö Niko Kinnunen pahoittelee. Kaupungin aloittama kauppakassipalvelu toimii kuitenkin hänen mukaansa hänen kaupassaankin, koska kaupunki huolehtii keräilystä ja kuljetuksesta.

  6. Myös Kauhavan kaupunki otti viime viikolla käyttöön oman kauppakassipalvelunsa ikäihmisiä varten. Käytännössä kyseessä on palvelunumero, jossa ikäihmisiä neuvotaan kotiinkuljetus- ja asiointipalveluita tarjoavien yrityksien palveluiden äärelle. Samalla heitä opastetaan tilauksien teossa. Jos yksityisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, asiointiapua on mahdollista saada myös kaupungin työntekijöiltä.

  7. Kuntayhtymän johtaja Piia Kujala kertoo, että sivuterveysasemilta on siirretty sairaanhoitajia kotihoidon avuksi.

  8. Museointendentti Hanna Rieck-Takala kertoo, että jääkäriseminaarin uudesta ajankohdasta ei ole vielä päätetty.

  9. Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

  10. Puupellettejä tuotettiin Suomessa vuonna 2019 kaikkiaan 363 000 tonnia, ja määrä supistui edellisvuodesta kuusi prosenttia. Puupellettien tuonti Suomeen nousi suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin, kun taas vientimäärä oli tilastohistorian pienin.