Kauhava + Kortesjärvi

 1. PÄÄKIRJOITUS: Kuin käärmettä pyssyyn

  Viime viikon perjantaina se sitten tapahtui: sote-uudistus kaatui. Aika moni tätä varmasti osasi odottaa, sillä niin viime tinkaan uudistuksesta äänestäminen oli jätetty. Sen sijaan kariutumista seurannut hallituksen eroaminen tuli yllätyksenä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti, että tämä oli tässä.

 2. Haja-asutusalueiden jätevesien käsittely voi parantaa lähivesien kuntoa hämmästyttävän nopeasti. Kansainvälisessä VillageWaters-hankkeessa kehitetty verkkotyökalu auttaa kyläyhteisöjä valitsemaan sopivan jätevesien käsittelytavan.

 3. Seinäjoella valmisteltu jo vuoden ajan kokeilua, jossa tie- ja rakennushankkeista tuttua allianssi-toimintamallia testataan työllistymisen ja työllistämisen hyväksi. Kohderyhmänä pilotissa ovat Seinäjoella asuvat työmarkkinatukeen oikeutetut työnhakijat.

 4. Kauhavan kaupunginhallituksen maanantain päätöksiä

 5. Kuvia ja tulokset Ylikylän jääraveista lauantailta.

 6. TARINANKERTOJAT saavat mitellä jälleen osaamistaan lööperin puhumisessa Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralla maaliskuun lopussa. Jo 25. kerran järjestettävät valehtelun SM-kisat ovat 30. maaliskuuta kello 19. Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio ei valehtele kertoessaan, että…

 7. Puulaaki päättyi tasalukemiin

  Jääkiekkopuulaaki saatiin lauantaina päätökseen Kortesjärvellä, kun finaalissa asettuivat vastakkain HC Sivuluisu ja KJV Kings. Ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 6–6 (1–0, 1–3, 4–3). Sivuluisussa pelasivat maalivahti Ville Nieminen, Mikko Huhdanpää, Matias Salo, Jussi…

 8. Sähkölaitteesta tai -asennuksesta alkaneita tulipaloja oli vuonna 2018 yli 2500. Sähköpalojen suurin yksittäinen syy oli lieden valvomaton tai huolimaton käyttö. Sähköpaloissa menehtyi viime vuonna 11 ihmistä. Kuudessa kuolemantapauksessa palo alkoi sähköliedestä. Tiedot ovat peräisin Pelastustoimen PRONTO-rekisteristä. 

 9. Kotitalouksien jäteastioihin saa laittaa ainoastaan jätepusseja, jotka ovat tilavuudeltaan enintään 30 litraa. Väärinlajittelu johtaa käytännön ongelmiin biojätteen käsittelyssä.

 10. Kortesjärvellä järjestetään lauantaina 23. maaliskuuta moottorikelkkojen sprint-kilpailut.