Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kortesjärvelle rakennettu ulkokuntolaitteilla varustettu liikuntapaikka on löytänyt käyttäjänsä kuluneen kesän aikana. Voimailupaikka mahdollistaa kuntosaliharjoittelun raittiissa ulkoilmassa sisätilojen sijasta.

 2. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto tiedottaa, että kesän viileä sää on myöhästyttänyt pensasmarjojen satoa. Poikkeuksellisen pilviset säät ja kylmät yöt heinäkuussa ovat hidastaneet myös kasvutunneleissa tuotettavan vadelman kypsymistä. Marjakausi jatkuu tänä vuonna koko maassa pitkälle syyskuuhun asti.

 3. Paikalliselokuvan Muistoseurat 3 kuvauksia järjestettiin sunnuntaina Kortesjärvellä Pub Sivuluisun tiloissa. Kuvaukset ovat kohta purkissa ja elokuvan on tarkoitus päästä valkokankaalle vuodenvaihteessa.

 4. Hallitustenvälisen ilmastopaneeli IPCC:n tuoreen raportin mukaan ennennäkemättömän nopeasti lisääntynyt maankäyttö on kiihdyttänyt osaltaan ilmaston lämpenemistä, aavikoitumista ja maaperän köyhtymistä viime vuosikymmeninä.

 5. Hälytysajoneuvojen kohtaaminen on lähes kaikille tuttu tilanne liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että ennakoimalla ja valppaasti toimimalla jokainen voi auttaa auttajia ehtimään ajoissa määränpäähänsä. Esteettömän kulun hälytysajossa olevalle ajoneuvolle voi varmistaa muodostamalla ns. pelastuskujan.

 6. Viesti meni menojaan toisella puoliajalla

  Perjantai-iltana Kortesjärven keskuskentällä pelattiin kuudennen divisioonan yläloppusarjaa, kun KJV/Kanu haastoi Vähänkyrön Viestin kotikentällään. Molemmat joukkueet lähtivät ottelusta hakemaan syyskierroksen avausvoittoaan. Tasainen kamppailu kääntyi lopulta toisella puoliajalla vähäkyröläisten eduksi.

 7. Sepelkyyhkyn metsästys alkaa 10.8. Sepelkyyhky on yleinen lähes koko maassa ja sen kanta kestää hyvin metsästystä. Samalla alkaa hanhien metsästys pelloilta: Merihanhen rannikolla ja kanadanhanhen koko maassa. Peltojen ulkopuolella meri- ja kanadanhanhen metsästys alkaa samaan aikaan muiden vesilintujen kanssa 20.8.2019 klo 12.

 8. Kortesjärven Saarijärvellä sijaitsevalla Rantamajalla järjestettiin Bugg-tanssikurssi. Valtakunnallisesti kiertävän tanssikurssikiertue saapui Kortesjärvelle ensimmäistä kertaa historiassaan.

 9. Pintavedet ovat ajankohtaan nähden viileitä. Esimerkiksi Lappajärven Halkosaaren mittauspisteellä pintaveden lämpötila on noin 16 astetta, eli pari astetta tavanomaista alempi.

 10. Koulunkäynti alkoi Kauhavan Lentosotakoululla. Koulujen alkaminen lisää nuorten liikkujien määrää liikenteessä huomattavasti ja se edellyttää tielläliikkujilta korostettua tarkkaavaisuutta. Kortesjärven yhtenäiskoulun ensimmäisen luokkansa aloittavat koululaiset saivat päivän aikana Lions Club Kortesjärven sekä Avain Säästöpankin lahjoittamat kypärät.