Kauhava + Kortesjärvi

 1. Mainos

  Kivitipussa tapahtuu markkinapäivänä monenlaista.

 2. 20-vuotisjuhlavuotenaan Aisaparin erityispainopisteenä ovat nuoret. Aisaparin toimialueella nuorisojaosto aloitti toimintansa kesäkuussa. Kauhavalla järjestäytymiskokouksessa jaosto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi vimpeliläisen Katariina Arpalan. Somevastaavaksi valittiin lapualainen…

 3. Lomailuun virikkeitä museovierailuilla

  Kesä on otollista aikaa käydä vierailemassa museoissa niin kotiseudulla kuin myös kauempanakin. Kortesjärvellä museot houkuttelevat näyttelyillään lomailevia ohikulkijoita pysähtymään pitäjään ja tutustumaan alueen paikallishistoriaan.

 4. Alahärmässä sijaitsevassa Onnelan kesäteatterissa nähtiin tänä kesänä kaksi erilaista kesäteatterinäytelmää. Kauhavan kaupunginosien harrastelijanäyttelijöiden yhteisessä ponnistuksessa mukana oli tänä vuonna kokeneempien konkarien lisäksi myös useampia ensikertalaisia.

 5. Viinikassa mansikka pian parhaimmillaan

  Kesän edetessä mansikkasadon kypsyminen alkaa lähestymään myös Pohjanmaan leveyspiireillä. Kauhavalaisella Annin Marjatarhalla ollaan valmiina tuleviin huippuviikkoihin.

 6. Heinäkuussa Salon turvenevalla traktorit kulkevat ahkerasti suolla pitkiä päiviä. Kortesjärveläinen Mantelan turve tarjoaa tänäkin kesänä kesätyöpaikan kahdellekymmenelle työntekijälle.

 7. Seuraavat herättäjäjuhlat järjestetään Kauhavan lentokentän alueella ensi vuonna, 3.–5. heinäkuuta 2020. Kyseessä on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suurimmista hengellisistä kesäjuhlista. Niitä on järjestetty jo vuodesta 1893, joka vuosi eri paikkakunnalla. Juhlat…

 8. Kortesjärveläistaustainen Aleksi Laukkonen on luonut musiikit tänä vuonna Nokian kesäteatterille Vuoksen laulu nimiseen näytelmään. Sävellykset ovat saaneet Pirkanmaalla erinomaisen vastaanoton. Musiikkiprojekti käsitti yhteensä yhdeksän kappaletta.

 9. Kortesjärvellä Ylikylän kyläyhdistys on toiminut jo kaksikymmentä vuotta Ylikylän alueellisen viihtyvyyden ja toimivuuden edistämisen puolesta. Uusimpana projektina yhdistyksellä on ollut Kortesjärven rannan rakennusten kunnostaminen, kohentaminen ja ylläpitäminen. Tänä kesänä yhdistys on myös sijoittanut Palojärventien varrella sijaitsevalle laavulle vihon. Laavulle pyöräilleiden ja siihen nimensä ikuistaneiden kesken arvotaan palkinto elokuun lopussa.

 10. Vaiettu Porkholman lento-onnettomuus

  Saksalainen kuljetuskone putosi Kortesjärven Porkholmaan vuonna 1942. Sota-ajan vuoksi tapahtumista jouduttiin sensuurin nimissä vaikenemaan, eikä onnettomuudesta koskaan uutisoitu. Tällä hetkellä onnettomuuspaikalla sijaitsee metallinen muistomerkki.