Kauhava + Kortesjärvi

 1. Kulttuuria nelosluokkalaisille

  Kaikille Kauhavan alueen neljäsluokkalaisille tarjotaan helmikuussa kulttuuria tekemällä ja kokemalla.

 2. Kauhavan kirkkoneuvosto on viimein kokouksessaan 4. helmikuuta päättänyt, että Kortesjärven seurakuntatalon käyttö seurakunnan tilaisuuksien pitopaikkana lopetetaan 31. joulukuuta 2020. Kortesjärven kappeliseurakunnan isommat tilaisuudet päätettiin järjestää jatkossa kirkossa. Muistotilaisuuksia varten kortesjärveläisille tarjotaan Kauhavan seurakunnan muita tiloja. Kortesjärveläisten toivoman uuden seurakuntatalon suhteen kirkkoherra ei ole optimistinen.

 3. Pari kuukautta sitten Risto Vesakoski sai käsiinsä melkoisen aarteen. Hänen isänsä Toivo Vesakosken talvisodan ja jatkosodan aikaiset matkapäiväkirjat löytyivät Toivon jäämistöstä Kortesjärven Fräntilästä.

 4. Lakeusmessut lähestyvät

  "Asfalttipinta-alaa on neljä ja puoli hehtaaria, hallitilaa 6 000 neliötä ja vielä noin kymmenen hehtaaria työnäytösalueita", Lakeusmessut oy:n toimitusjohtaja Seppo Riihimäki luettelee tyytyväisenä. "Kuutisenkymmentä prosenttia kaikista osastoista on jo varattu. Näytteilleasettajat ovat lähteneet mukaan tosi hyvin."

 5. KORTESJÄRVEN musiikinystävät ry sai viime viikolla lahjoituksena käytetyn viulun. Puheenjohtaja Lea Mäkisuvio kertoo, että soittimia lahjoitetaan yhdistykselle harvoin, mutta kaikenlaiset soitinlahjoitukset ovat heille hyvin tärkeitä. Ne menevät yhdistyksen pitämään soitinpankkiin,…

 6. Kauhavan maanantain kaupunginvaltuusto päätti pitkään asiasta keskusteltuaan hallituksen esityksen mukaisesti, että Markku Lumio saa jatkaa kaupunginjohtajana vuoden 2022 loppuun asti.

 7. JÄÄRAVEJA ei järjestetä tänä vuonna, Hanna Autio Kortesjärven hevosjalostusyhdistyksestä kertoo. Syynä ei ole keli, vaan järjestäjien tahto. –Jo ennen kuin tiedettiin, millainen talvi tulee, oltiin tehty päätös pitää välivuosi, hän sanoo. –Sen sijaan me järjestetään nyt…

 8. Sivuluisu laajentaa

  Kortesjärveläinen Pub Sivuluisu laajentaa tänä vuonna sekä toimintaansa että fyysisiä tilojaan.

 9. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vieraili perjantaina Sarka-messujen yhteydessä Ylihärmässä kuulemassa eteläpohjalaisten turkistarhaajien tuntemuksia.

 10. Evijärven kunnantalolla kuultiin viime viikolla tietoutta kotiseutuperinteen tallentamisesta. Sitä oli jakamassa arkiston- ja museonhoitaja Maria-Elisa Marjusaari. Hänen työpaikkansa on Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa toimiva Kansanmusiikki-instituutti. Vuonna 1974 Kaustiselle perustettu Kansanmusiikki-instituutti on suomalaisen kansanmusiikin ja -tanssin tietopankki ja maamme suurin kansanmusiikin julkaisija.