Evijärvi

 1. Perjantai-iltana oli yrittäjien perinteinen joulunavaus, ja lauantaina kunta ja yrittäjät viettivät nuorisoseuralla pikkujouluja, joissa kukitettiin vuoden yritys, 40 vuotta täyttäneitä firmoja sekä väistyvä puheenjohtaja Seija Rankinen.

 2. Evijärveläinen kulttuuri- ja kotiseutumies Heikki Valijoki täytti marraskuussa 80 vuotta.

 3. POHJANMAAN Vapepan Härmänmaan paikallistoimikunta järjestää Kortesjärven palvelutoimistolla maanantaina 9. joulukuuta kello 18 kaikille avoimen, vapaamuotoisen infotilaisuuden, jossa on tarkoitus kartoittaa alueen Vapepa-toiminnan nykytilaa ja kehityskohteita.

 4. Joukko yrityksiä ja yrittäjiä julkaisi marraskuussa keväästä asti kehittelemänsä facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu maakuntien reuna-alueiden pienten kuntien ja kaupunkien yritysten näyteikkunaksi. Sen syvempi tavoite on lisätä yhteistyötä yli kuntarajojen ja varmistaa palveluiden säilyminen sen sijaan että ne valuisivat maakuntakeskuksiin.

 5. Apurahoja kahdeksalle

  Järviseutu-säätiön apurahat olivat haettavana elo–syyskuun ajan. Hakemuksia saapui hakuaikana yhteensä kahdeksan, ja hallitus käsitteli hakemukset vuosikokouksessaan 4. marraskuuta. Apuraha myönnettiin kuudelle hakijalle. Apurahat jaettiin Antinpäivän juhlan yhteydessä viime keskiviikkona.

 6. Konsertti pidetään Evijärven kirkossa 3. joulukuuta kello 19 alkaen

 7. VALOKUVAAJA ja nuoriso-ohjaaja Valtteri Salo toteutti viime lukuvuonna järviseutulaisten, alakoulun 5.-6. -luokkalaisten kanssa Minun Järviseutuni -valokuvausprojektin. Sen satoa on nähtävillä vuodenvaihteen yli Alajärven ja Vimpelin kirjastoissa digitaalisessa näyttelyssä, jossa parasta kuvaa voi äänestää.

 8. Valinta osui viimein Granvikeihin, sillä heidän yrityksensä täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta. Perinteinen perheyritys on myös merkittävä työllistäjä Evijärvellä.

 9. Evijärven lukion ylioppilaat

  Evijärven lukiosta valkolakin saa tänä syksynä kaksi ylioppilasta.

 10. Joulu alkoi Evijärven keskustan liikkeissä jo perjantai-iltana. Yrittäjät valaisivat kylänraitin jouluvaloin ja lyhdyin ja monet liikkeet olivat auki tavallista myöhempään. Tarjolla oli joulupuuroa ja karkkia, ja pukki kuunteli lasten lahjatoiveita.