Evijärvi

 1. ETELÄ-POHJANMAAN maakuntahallitus on avannut kehittämisapurahojen haun. Kulttuurilautakunta kohdistaa haun Covid-19:n vaikutuksista kärsineille kulttuuritoimijoille. Kulttuurin apurahoja voivat hakea Etelä-Pohjanmaan alueella toimivat kulttuuritoimintaa ammattimaisesti toteuttavat…

 2. Tällä hetkellä TE-toimistoon ilmoittautuu valtava määrä joko määräaikaisesti tai toistaiseksi lomautettuja henkilöitä, joiden joukosta voisi löytyä työvoimaa tilapäisesti. Suuri osa nuorista on myös jäänyt ilman kesätyöpaikkaa koska esim. palvelualoilla työvoiman tarve väheni dramaattisesti.

 3. Veneenlaskusesonki on alkamassa ja moni vesille aikova puurtaa jo paattinsa kimpussa. Ennen vesillelaskua pitää suunnitella ennakkoon veneen turvallinen kuljettaminen trailerilla. Poikkeustilan aikana huviveneilyä pyydetään välttämään. Mutta kun sen aika koittaa, on turvallisesti toimittava myös laiturista lähtiessä. Tästä muistuttaa suomalaisia jo 30 vuotta täyttävä Viisaasti vesillä -kampanja.

 4. Etelä-Pohjanmaan kuntajohtajat vetoavat ihmisiin, että kyläilyt jätettäisiin pääsiäisen osalta koronaviruksen vuoksi. Alueella epidemian tilanne on vielä rauhallinen, ja sen toivotaan jatkuvan samanlaisena mahdollisimman pitkään.

 5. Lihavuus on kasvava ongelma Suomessa ja myös iso bisnes. Cambrigde Valmentajista on maassa pulaa, ja heidän luokseen ajetaan pitkiäkin matkoja, esimerkiksi Alajärvelle. Samalla hyödynnetään paikkakunnan muita asiointimahdollisuuksia.

 6. Pääsiäisen lammasherkku kannattaa valmistaa kotimaisesta lampaasta. Mämmin tekoon voi ottaa oppia Maa- ja kotitalousnaisten Mämmi-livestä.

 7. Kesän näytelmä peruttu

  Myös Evijärven harrastajateatteri tiedotti viime viikolla, että heidän kesän näytelmänsä jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Seuraavan kerran heidät nähdään lavalla vasta kesällä 2021.

 8. Pitkospuita alettiin rakentaa 20. maaliskuuta, ja tuota pätkää lukuun ottamatta valmista tuli jo kuun viimeisenä päivänä. Antti Saari ja Mika Koskela kunnan liikuntatoimesta olivat olleet itse rakennustöissä jokainen arkipäivä ja yhtenä lauantaina. Heidän lisäkseen talkoolaisia oli useita.

 9. Kunnanhallitus päätti jakaa tänä keväänä kylien kehittämisrahaa yhteensä 13 233,5 euroa. Tavallisesti loput kehittämisrahaan tälle vuodelle varatut 16 700 euroa olisi jaettu syksyn hakukierroksella, mutta Markus Kattilakoski ehdotuksesta ne käytetään mieluummin riskiryhmien asiointipalveluiden, päivittäistarpeiden saatavuuden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden turvaamiseen.

 10. Muistiliiton Muistineuvo-tukipuhelin antaa muistisairauksiin liittyvää neuvontaa sairastuneille ja läheisille. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia puhelin laajentaa aukioloaikojaan.