Evijärvi

 1. Liikenneturva on kehittänyt digitaalisen oppimisympäristön turvallisen pyöräilyn opiskeluun. Filla&Rilla on suunniteltu osaksi alakouluissa tehtävää liikennekasvatusta, mutta ilmainen ja selainpohjainen oppimisympäristö tarjoaa kenelle vaan hauskan ja innostavan tavan kerrata turvallista pyöräilyä.

 2. Etelä-Pohjanmaalla on ollut pitkään maan toiseksi alhaisin työttömyysaste, mutta toisaalta nuorten työttömyys on taas korkeampaa kuin maassa keskimäärin. Yritysten kokemissa rekrytointiongelmissa olemme valtakunnan kärjessä.

 3. Kaksi peräkkäistä kuivaa kesää on laskenut pohjavesien pintoja kesäaikaista keskiarvoa alemmas. Lyhyet sadekuurot ovat imeytyneet suoraan kuivaan maaperään, eivätkä ne ole näkyneet pohjavesissä. Evijärven omat pohjavesivarannot pysyvät matalalla vielä pitkään, vaikka sateita tulisikin, kerrotaan Evijärven vesihuoltolaitoksen tiedotteessa.

 4. Valtiovarainministeri, keskustan Mika Lintilä vastaili perjantaina Kauhavan kaupunginkirjastolla tunnin ajan yleisökysymyksiin hallitusohjelmasta.

 5. Venetsialaisissa Evijärven uittokämpällä paljastettiin lauantaina uittomiesaiheinen patsas ja esiteltiin tukkilaistaitoja.

 6. Mainos

  Tule mukaan jännittävään tarinailtaan! Voit kuunnella ja kertoa itsekin omia tarinoita. Isäntänä toimii Martti Joutsen.

 7. Liput nousevat salkoon tämän viikon lauantaina Suomen luonnon päivän kunniaksi. Vuodesta 2013 asti vietetty juhlapäivä on tuonut luonnon juhlan osaksi vuodenkiertoa! Tänäkin vuonna Suomen luonnon päivä täyttyy tapahtumista ja retkeilevistä ihmisistä, joiden eväsreput pullistelevat mustikkapiirakoita.

 8. lotulitteet ovat monella osa mökkeily- ja veneilykauden päättävien venetsialaisten juhlintaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että suojalasit suojaavat tehokkaasti silmävammoilta myös elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävissä venetsialaisissa. Ilotulitteiden mahdolliset käyttörajoitukset kannattaa varmistaa alueellisilta pelastuslaitoksilta.

 9. Koulutyön alkamisen yhteydessä arki alkaa rullaamaan myös paikallisilla 4H-yhdistyksillä. Evijärven 4H-yhdistyksen suunnitelmana on jatkaa tulevan vuoden aikana laadukkaan toiminnan järjestämistä.

 10. Ähtäriläisen, Evijärvellä syntyneen ja kasvaneen kirjailija Armi Toivolan uusi lastenkirja Peikkomainen kesäseikkailu tuli painosta heinäkuun lopulla. Se on hänen toinen lastenkirjansa ja kaikkiaan hänen seitsemäs kirjansa.