Evijärvi

 1. Työllisyystilanteessa on tapahtunut nopea käänne heikompaan. Koronaviruksen leviämisen hidastamiseen tähtäävät toimet heijastuvat erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna.

 2. Järviseudun Sanomat on perustanut yhteistyössä Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien kanssa kesäasukasrekisterin. Tavoitteena on luoda tehokas viestintäverkosto kuntatiedotusta varten. Rekisterin toteuttajana on Järviseudun Sanomat. Mukana olevat kunnat toivottavat mukaan yhteistyöhön myös muut Järviseudun kunnat.

 3. Käytännössä MLL aikoo antaa pientä avustusta sellaisen perheiden ruokakuluihin, joiden talous on tiukilla esimerkiksi lomautusten tai sairastelujen vuoksi, yhdistyksen sihteeri Elina Paalanen sanoo.

 4. Koska ikäihmisiä on ohjeistettu olemaan covid-19-pandemian vuoksi karanteenissa kotonaan, kuntayhtymä Kaksineuvoisessa aloitettiin huhtikuussa ”Kuinka voit?” -puhelut yli 70-vuotiaille evijärveläisille ja kauhavalaisille.

 5. Aimo Sironen korostaa, että hankkeen kokoluokan huomioon ottaen rakennustyöt ovat sujuneet hyvin. ”Tarkennuksia, päivityksiä, muutoksia ja yllätyksiä” eli rakennusbudjetin ulkopuolisia lisäkustannuksia on silti tullut 40 000 euron verran.

 6. Tukihaku yksinyrittäjille

  EVIJÄRVEN ja Kauhavan kunnat avaavat tukihaun yksinyrittäjiä varten tällä viikolla. Kyseessä on 2 000 euron suuruinen kertakorvaus, jolla katetaan elinkeinon harjoittamisesta johtuvia menoja. Se haetaan kunnalta. Avustusta myönnetään päätoimisille yksinyrittäjille, joiden…

 7. Särkijärven lenkin lisäksi ehdotettiin myös Särkkärin polkua sekä Kallenkarinkierrosta, Kallenkierrosta ja Kallen lenkkiä. Kalle-nimi tulee Kalle Aarne Vainionpäästä (s. 4.8.1910, k. 12.11.1959). Kesät järven karilla erakkona asunut Vainionpää (ent. Pykäri) tunnettiin Särkikylässä erikoisena miehenä.

 8. Hankkeen tavoitteena on selvittää, millainen on hyvä ja toimiva vesihuolto vuonna 2050 ja millaisilla toimilla siihen päästään. Hanke on alkanut vuoden 2020 alussa ja valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

 9. Oman terveydentilan vaikutus ajamisen turvallisuuteen on huolettanut joka neljättä Liikenneturvan kyselyyn vastannutta kuljettajaa. Hetkellisesti ajokunto voi heikentyä flunssan, lääkkeiden, alkoholin, väsymyksen tai voimakkaiden tunnetilojen takia. Myös esimerkiksi koronan aiheuttama matala mieli ja stressi voivat vaikuttaa ajokuntoon. Liikenneturva muistuttaa, että autoa ei pidä lähteä ajamaan, jos olo tuntuu normaalista poikkeavalta, väsyneeltä tai tokkuraiselta. Ajokunnon tarkkailu on hyvä tapa jokaiselle kuljettajalle.

 10. Poikkeusolot muuttavat perinteistä pääsiäisen viettoa ja Pohjanmaan poliisi haluaa muistuttaa annetuista suosituksista ja hallituksen antamista ohjeista.