Evijärvi

 1. STEA julkaisi avustusehdotuksensa 5. joulukuuta. Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyy veikkausvaroista jaettavat summat myöhemmin.

 2. Mainos

  Muista hyödyntää Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJAN edut. Tarjoamme kestotilaajille joka kuukausi 1-3 etua. Nyt, jos koskaan, kannattaa olla Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJA!

 3. Tällä hetkellä on jo sovittuina muutamia koulutuksia ja tapahtumia Härmänmaan paikallistoimikunnan alueelle. Lappajärvellä pidetään 22. tammikuuta infotilaisuus, ja myöhemmin, 25. huhtikuuta, järjestetään etsinnän peruskurssi. Lapualla taas on ensi syksynä 72h-kouluttajakurssi ja etsinnän peruskurssi.

 4. Muistoseurat-elokuvasarja on ehtinyt jo kolmanteen osaansa. Uusin, Haaveita ja harha-askelia -niminen elokuva saa ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa perjantaina 27. joulukuuta. Elokuvasta on joulukuun aikana alkanut tihkua tietoa sosiaaliseen mediaan joulukalenterin omaisesti. Myös traileri julkaistiin kuun alussa.

 5. Etelä-Pohjanmaan eläkeliittopiirin puheenjohtajana vuoden verran viettänyt Esko Ahonen totesi Evijärvellä, että Suomi tulee 20 vuoden kuluttua olemaan Euroopan kolmanneksi ikääntynein kansakunta. Samaan aikaan kuitenkin eläkeläisten tulot eli eläkejärjestelmä ei pysy elintason mukana.

 6. Pitkänsalon kyläläiset ovat valittaneet turkistarhojen kärpäsongelmasta säännöllisesti sekä kuntaan että ely-keskukseen, viimeksi syksyllä

 7. Heikki Valijoki muistutti itsenäisyyspäivänä, että Suomen sotakorvaukset maksettiin työläisten selkänahasta. Sotaveteraanien lisäksi myös he ansaitsevat tulla muistetuiksi.

 8. Kraatterijärven toimijat ry palkitsi ensimmäisen kerran vuoden yrityksen. Tunnustuksen sai Punaisen Tuvan Viinitila Alajärveltä.

 9. 9. JOULUKUUTA alkaen Etelä-Pohjanmaalla palvelee Päivystysapu 116 117 -puhelinpalvelunumero. Maksuttomaan numeroon voi soittaa ympäri vuorokauden, jos on kysyttävää sosiaali- ja terveyspalveluita koskevista asioista.

 10. EVIJÄRVEN rakennusmestari Juha Sadeharju kertoo, että tekojäälle päästään luistelemaan pian. –Meistä riippumattomista syistä jäädytyskontin saapuminen on viivästynyt. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kontti saadaan tänne ensi viikon aikana. Samalla kaivetaan ja rakennetaan…