Evijärvi

 1. Sähköpotkulautailun ABC

  Onnettomuusuutisoinnit meiltä ja maailmalta ovat herättäneet huolta sähköpotkulaudoilla kulkemisen turvallisuudesta. Liikenneturva kertaa pelisääntöjä: laitteilla kuljetaan samoilla liikennesäännöillä kuin pyörällä.

 2. Alajärvellä sinilevää

  Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa levätilannetta 27 virallisella havaintopaikalla Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa leväseurantapuhelimen numeroon 0295 027 990. Havaintoja voi myös tallentaa itse Järvi-Meriwikiin www.jarviwiki.fi.

 3. Evijärven urheilukalastajien järjestämät viikoittaiset onkikilpailut alkoivat tavalliseen tapaan heti koulujen päätyttyä. Tällä viikolla paikaksi vaihtuu Jokisilta.

 4. Vasikka-ahon markkinat järjestetään sunnuntaina 36. kerran.

 5. Evijärven seurakuntatalolla huutokaupataan lauantaina kosteusvaurioisen, purkutuomion saaneen rakennuksen irtaimistoa. Susanna Kultalahti kritisoi viime viikolla Järviseudun Sanomien mielipideosastolla homeisten tavaroiden myymistä vastuuttomaksi, vaaralliseksi ja vastenmieliseksi. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Paula Puotinen ihmettelee mielipidekirjoitusta.

 6. 20-vuotisjuhlavuotenaan Aisaparin erityispainopisteenä ovat nuoret. Aisaparin toimialueella nuorisojaosto aloitti toimintansa kesäkuussa. Kauhavalla järjestäytymiskokouksessa jaosto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi vimpeliläisen Katariina Arpalan. Somevastaavaksi valittiin lapualainen…

 7. Kaikki Evijärvi-viikon kuvat

  Evijärvellä vietettiin kesä-heinäkuun vaihteessa "itseään pidempää" Evijärvi-viikkoa. Kahden viikon mittaisen, koko kunnan yhteisen kesäisen tapahtumasikermän ohjelmassa oli muun muassa konsertteja, liikuntaa, taidetta ja historiaa. Evijärvi-viikko on järjestetty edelliskerran…

 8. Vaimokulta ja armas anoppi on mahdollista käydä katsomassa Väinöntalon kesäteatterissa vielä parin viikon ajan.

 9. On kulunut 60 vuotta siitä, kun Evijärven ”mainehikkaat hiihtäjät” osoittivat voimansa maakuntaviestissä voittamalla Vaasa-lehden lahjoittaman kultakruunukiertopalkinnon lopullisesti omakseen. Tuota palaa evijärveläistä hiihtohistoriaa juhlittiin yhdessä koulukeskuksessa perjantaina.

 10. Työpaikkojen jäätyä kotiseudulta löytymättä, toimeliaat järviseutulaiset ovat vuosien saatossa lähteneet suurempiin keskuksiin töiden perässä. Pietarsaaren suuntaan työperäinen muuttoliike oli vilkkainta 1950-luvusta 1960-lukuun. Pietarsaaren Järviseutulaiset ry:n kaupunkiin muuttaneille järviseutulaisille rakennuttama Järviseututalo on edelleen kaupungissa pystyssä ja aktiivisessa käytössä.