Evijärvi

 1. Evijärven pyöräilykampanja alkaa 1. toukokuuta ja päättyy 30.9. Kampanjan päätteeksi arvotaan polkupyörä kaikkien vihkoihin nimensä kirjoittaneiden kesken. Lisäksi kuukausittain arvotaan pienempiä voittoja. Liikunta-/pyöräilyvihkot sijaitsevat seuraavissa paikoissa:…

 2. Geologian tutkimuskeskus (GTK) tutkii Evijärven, Kaustisen, Kruunupyyn, Pedersören ja Vetelin alueella kallioperää osana valtakunnallista akkumineraalien esiintymistä selvittävää projektia.

 3. Lämmintä ruokaa ja pesutilat

  Yksi paikka, joka on pitänyt ovensa auki aamusta iltaan pandemiasta huolimatta, on Mäntyhovin liikenneasema Evijärvellä.

 4. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva uusi tieliikennelaki vaikuttaa myös tiemerkintöihin. Näkyvimmät tiemerkintöjen muutokset koskevat sulkuviivojen ja -alueiden värimuutosta. Myös pyörätienjatkeen merkinnät ja väistämisvelvollisuussääntö muuttuvat.

 5. Viimeisten viikkojen aikana on TE-toimistoihin tullut runsaasti uusia asiakkaita, myös monia sellaisia, joille TE-toimiston monipuoliset palvelut ovat kenties aivan uusia. Asiakkailla on toki huoli tulevaisuudestaan, mutta myös ehkä yllättäen lisääntynyttä vapaa-aikaa, jonka he voisivat käyttää hyödyksi kehittäen taitojaan tulevaa varten. Myös lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamistaan.

 6. Metsäteollisuusyritysten raakapuun käyttö kääntyi laskuun vuonna 2019. Kokonaiskäyttö väheni edellisvuodesta kolme prosenttia 71 miljoonaan kuutiometriin. Kotimaisen raakapuun käyttö supistui edellisvuoden ennätyslukemista viisi prosenttia, kun taas tuontipuun kulutus kasvoi. Lähes puolet raakapuusta meni sellun valmistukseen.

 7. Uusi tieliikennelaki astuu voimaan 1.6.2020. Pyöräilyä koskeviin sääntöihin tulee muutoksia, jotka tekevät liikenneympäristöstä turvallisemman pyöräilijöille. Uudet liikennemerkit ja säännöt vaativat tarkkaavaisuutta ja opettelua kaikilta tienkäyttäjiltä, jotta siirtymä sujuu turvallisesti.

 8. Maastopalo Evijärvellä

  Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta Evijrvellä perjantaina 24.4.2020 kello 13:18.

 9. Pyöräilysesonki on kevään myötä alkanut, ja moni kuljettaa myös lapsia fillarin kyydissä. Silloin tärkeintä on pitää lapsen turvallisuus etusijalla kaikissa tilanteissa. Liikenneturvan tuore video kertaa tärkeimmät asiat lapsen turvallisessa kuljettamisessa pyörällä.

 10. SUOMEN hallitus teki viime viikolla vahvan linjauksen siitä, ettei kesä-heinäkuussa järjestetä isoja, yli 500 hengen yleisötapahtumia. Käytännössä Aluehallintovirastot toteuttavat kiellon kuukausi kerrallaan. Sen seurauksena Evijärven yrittäjät ilmoittivat keskiviikkona, että…