Evijärvi

  1. Uusi päiväkoti rakennetaan massiivipuisena eli hirrestä. Massiivipuinen rakennus on hieman kalliimpi kuin toisena vaihtoehtona ollut pystyrunkoinen rakennus, mutta rakennuttamistoimikunnan mielestä massiivipuurakentaminen oli parempi vaihtoehto.

  2. 42. Kaustisen kamarimusiikkiviikon teemana on viulu, joka on ollut aina Kaustisella lähes kansallissoittimen asemassa. –Kaustislaisen viuluperinnön merkitystä ja vahvuutta osoittaa, että Suomi jättää esityksen kaustislaisen viulunsoiton lisäämiseksi Unescon maailman aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon vuonna 2021. Toinen osatekijä viulun valikoitumisessa vuoden teemaksi on Kamarimusiikkiviikon uutena taiteellisena johtajana aloittava viulutaiteilija, Sibelius-Akatemian viulumusiikin professori Kaija Saarikettu.

  3. "En minäkään mene parkkeeraamaan sähköautoani bensanjakajalle, mutta jotkut parkkeeraavat tahallaan polttomoottoriautojaan latureille", sanoo evijärveläinen Kristian Wetterstrand. "Se on ihan uskomatonta. Olikohan vossikkakuskit aikoinaan polttomoottoriautoja kohtaan samanlaisia?"

  4. ELY-keskus myönsi viime vuonna yrityksen kehittämisavustusta Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksille reilut 3,5 milj. euroa. Kaikkiaan kuluvalla EU-ohjelmakaudella (1.7.2014 lähtien) on kehittämisavustusta myönnetty maakunnan pk-yrityksille yhteensä yli 15 milj. euroa.

  5. Lions Club myönsi loppuvuodesta perinteisen Evijärvi-palkinnon urheilija Johanna Kujalalle.

  6. –Kun Suomen talvi on tällainen kuin tämä on, koulu ei aiemmin voinut laskea kaukalon varaan mitään. ”Joo, tuokaa luistimet, mutta katsotaan sitten, mikä on keli.” Nyt ne voivat sanoa, että ”Tuokaa luistimet, sillä varmasti luistellaan”, Antti Saari sanoo.

  7. Järvilakeuden kansalaisopiston suositun Muistoseurat-elokuvasarjan kolmas osa Haaveita ja harha-askelia sai ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa joulun jälkeen.

  8. Evijärveläisjuurinen sukututkija Markku Kupila on tehnyt melkoisen työn kokoamalla Evijärven sukututkijoiden sivuille tuhansien nimien mittaisia Excel-taulukoita Evijärven seurakunnan syntyneistä, vihityistä, kuolleista ja muuttaneista. Jatkossa sukututkijoita hyödyttävä tieto löytyy niistä helpommin kuin kirkonkirjoja selaamalla.

  9. Neljännet Ready 4 Life - messut järjestetään Alajärven monitoimihallilla 30. tammikuuta. Esillä ovat vanhaan tapaan alueen opiskeluvaihtoehdot, mutta nyt rinnalle on nostettu myös työpaikkojen ja yritysten tulevaisuuden työvoimatarpeiden esittelyt.

  10. EVIJÄRVEN vuoden viimeinen valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnan talousarvion vuodelle 2020 ja taloussuunnitelman vuosille 2020–22. Alkaneesta vuodesta tulee alijäämäinen. Evijärven tilikauden tulos on talousarvion mukaan 1 061 040 euroa miinuksella. Taloussuunnitelmaan 2020 kirjatut…