Evijärvi

 1. Rani Park avattiin Evijärvellä

  Evijärvellä koulukeskuksen viereen rakennetulle liikuntaleikkipuistolle järjestettiin avajaistilaisuus sunnuntaina 11.8. Puiston toivotaan lisäävän nuorten arkiliikuntaa ja auttavan nuoria liikunnan löytämisessä uudelleen.

 2. Hallitustenvälisen ilmastopaneeli IPCC:n tuoreen raportin mukaan ennennäkemättömän nopeasti lisääntynyt maankäyttö on kiihdyttänyt osaltaan ilmaston lämpenemistä, aavikoitumista ja maaperän köyhtymistä viime vuosikymmeninä.

 3. Hälytysajoneuvojen kohtaaminen on lähes kaikille tuttu tilanne liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että ennakoimalla ja valppaasti toimimalla jokainen voi auttaa auttajia ehtimään ajoissa määränpäähänsä. Esteettömän kulun hälytysajossa olevalle ajoneuvolle voi varmistaa muodostamalla ns. pelastuskujan.

 4. Sepelkyyhkyn metsästys alkaa 10.8. Sepelkyyhky on yleinen lähes koko maassa ja sen kanta kestää hyvin metsästystä. Samalla alkaa hanhien metsästys pelloilta: Merihanhen rannikolla ja kanadanhanhen koko maassa. Peltojen ulkopuolella meri- ja kanadanhanhen metsästys alkaa samaan aikaan muiden vesilintujen kanssa 20.8.2019 klo 12.

 5. Pintavedet ovat ajankohtaan nähden viileitä. Esimerkiksi Lappajärven Halkosaaren mittauspisteellä pintaveden lämpötila on noin 16 astetta, eli pari astetta tavanomaista alempi.

 6. Turvallinen koulutie

  Koulut alkavat taas joten teille ja kaduille ilmestyy erikokoisia ja -ikäisiä koululaisia. Autoilijoiden kannattaa muistaa, että lapset liikkuvat siellä jossain, vaikka ne eivät aina näy. Poliisi valvoo tuttuun tapaan liikennettä erityisesti koulujen läheisyydessä lähiviikkoina.

 7. Evijärvellä toimi vuosituhannen vaihtumista ennen paikallinen televisiokanava nimeltä EvijärviTV. Kanavalla esitettiin suoria lähetyksiä aina maakuntahiihdoista valtuuston kokouksiin. Televisiotuotantoon aikoinaan käytetty laitteisto sijaitsee tällä hetkellä Evijärven kunnantalon alakerrassa.

 8. JÄRVISEUTULAISURHEILIJAT toivat viikonloppuna Lappeenrannassa käydyistä Kalevan kisoista kolme mitalia.

 9. Hälytys raideliikenneonnettomuudesta torstaina 1.8.2019 kello 08:54

 10. Torstaina iltapäivällä Lappeenrannassa käynnistyvissä Kalevan kisoissa yleisurheilun SM-mitaleita tavoittelee moni järviseutulainen urheilija.