Evijärvi

 1. VATPAKAN maastoissa kuhisee 7.-8. maaliskuuta, kun Järviseudun Rasti järjestää Alun Talvirastit. Avoimissa kansallisissa hiihtosuunnistuskisoissa ratkotaan KP:n, ÖID:n ja E-P:n aluemestaruudet sekä FSO:n Suomen mestaruudet. Ensimmäisenä päivänä hiihdetään keski- eli pikamatkat ja sunnuntaina pitkät matkat.

 2. JPK yllätti Kuortaneen

  JÄÄKIEKON III divisioonan play off-sarja käynnistyi JPK:n osalta voittoisasti. Se voitti runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen Kuortaneen Kunnon perjantaina vieraissa 3–4 ja lauantaina kotona 2–1, ja jatkaa välieriin. JPK oli runkosarjan kuudes.

 3. Mainos

  Kivitippu järjestää lauantaina 22.2. Talviriehan ja kansainvälisen jäänveistotapahtuman, joka toteutetaan yhteistyössä Jäälinna ry:n kanssa. Jäälinnan vuoden 2020 jäänveistokiertueella on tapahtumia seitsemällä paikkakunnalla ja kiertue päättyy Lappajärvelle. Veistäjiksi on kutsuttu viisi kansainvälisen tason taiteilijaa, joista jokaisella on monia kansainvälisiä voittoja.

 4. Hälytys pienestä tieliikenneonnettomuudesta pe 21.2.2020 kello 14:47

 5. Evijärven paloasemalla järjestettiin viikonlopun mittainen kurssi, jonka tarkoituksena oli kouluttaa vetäjiä palokuntien nuoriso-osastoja varten.

 6. Oikaisu

  Uusimmassa Järviseudun Sanomissa kerrottiin virheellisesti, että Evijärven kunnanhallitus oli esittänyt kunnanvaltuustolle, että lupaa järven säännöstelymuutoksen haettaisiin aluehallintovirastolta. Todellisuudessa kunnanhallitus ei ottanut kantaa asiaan vaan jätti kokonaan valtuuston…

 7. JÄRVISEUDUN Omaishoitajat ja läheiset ry toteuttaa kevään aikana suuren määrän erilaista toimintaa. Lue myös yhdistyksen hallituksen uudistuneesta kokoonpanosta, toimistoharjoittelija Kirsi Sänkiahon kokemuksista sekä siitä, mitä omaishoidon ohjaajat ovat mieltä omaishoidon tuen määrästä.

 8. Kunnanvaltuuston vuoden ensimmäisen kokouksen asialistalla oli isoja investointeja sekä järven säännöstelyn muutosasia.

 9. Evijärveläinen Johanna Perkkalainen voitti tammikuussa kaksi MM-kultaa ja yhden pronssin veteraaniurheilijoiden hiihtosuunnistuksessa.

 10. Kaksineuvoisen yhtymähallitus on myöntänyt Kultainen lapio -kiertopalkintoa vuodesta 2013 alkaen. Sen saa henkilö, ryhmä tai joku muu taho, joka on aktiivisesti, pitkäjänteisesti ja laadukkaasti järjestänyt kulttuuri- ja taidetoimintaa sellaisia ihmisiä varten, jotka usein jäävät niiden ulkopuolelle.