Evijärvi

 1. Kuka hyvänsä voi ideoida mitä tahansa

  Monesta paikallisesta hankkeesta tuttu Leader Aisapari ry täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

 2. Poliisin viime viikolla suorittamassa raskaan liikenteen valvonnassa todettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia 246 kappaletta, epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 14 tapauksessa ja seuraamuksia epäkuntoisuuksista kirjattiin 53 kappaletta.

 3. Kettusaarihiihdon voitto Pietarsaareen

  Kettusaarihiihdon voitti lauantaina ylivoimaisella parin minuutin erolla seuraavaan 28-vuotias pietarsaarelainen Viljam Knif. Hän otti heti lähdössä reilusti etumatkaa muihin ja piti sen kaikki kolme kierrosta 15 kilometrin matkalla.

 4. –Lauteilla istuminenhan on sama kuin menisi Mäntyhovin parlamenttipöytään istumaan: Jos et tiedä jotain asiaa, niin siellä saat tietää. Sinut pudotetaan maan pinnalle.

 5. LAPPAJÄRVEN Veikkoja edustava Selma Saarinen voitti sunnuntaina 19-vuotiaiden pituuden suomenmestaruuden. Hänen toiseksi viimeinen hyppynsä ylsi henkilökohtaiseen ennätykseen 589. Yleisurheilun alle U17–U22 SM-hallikisat pidettiin Joensuussa 22.–24. helmikuuta.

 6. Kasvu, uudistuminen ja kansainvälistyminen kiinnostivat viime vuonna eteläpohjalaisia yrityksiä. Näiden tavoitteiden vauhdittamiseksi ELY-keskus myönsi rahoitusta 10 miljoonaa euroa alueen yrityksille. 

 7. Suomalaiset johtavat kokit ja keittiömestarit vaativat Ruokavirastoa sallimaan kaikkien kotimaisten eläinten ruhonosien käytön ruoanvalmistuksessa. Tällä hetkellä Suomen omat viranomaismääräykset käytännössä estävät ammattikeittiöissä monien maukkaiden ja perinteisten osien käytön, vaikka ne ovat tilattavissa muista EU-maista.

 8. POHJANMAAN NÄKÖVAMMAISET RY julkaisee cd-tallenteena ääneen luettuja sanoma- ja paikallislehtiä näkövammaisille. Yksi näistä lehdistä on Järviseudun Sanomat. Nyt Järviseudun Sanomat lahjoittaa äänitallenteensa viikoittain seitsemään vanhusten asumispalveluyksikköön päälevikkialueensa kunnissa.

 9. Pietarsaaressa kävelykadulla tapahtuneesta tapon yrityksestä on vangittu vuonna 1996 syntynyt mieshenkilö.

 10. Johanna Kujala kävi tammikuussa Alavetelissä ensimmäisissä kansallisissa hiihtokilpailuissaan 20 vuoteen.