Evijärvi

 1. Hyönteisiä on viime vuosina yritetty markkinoida yhdeksi maailman ruoantuotannon pelastajista.

 2. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu juhli 25 toimintavuottaan aamiaistilaisuuden merkeissä Alvariinissa keskiviikkona. Kolmen kunnan ja 21 yrityksen nykyään omistama yhtiö kehittää seutua parantamalla yritysten toimintaympäristöä sekä järjestämällä yritysneuvontaa ja kehityshankkeita.

 3. Sairaalapastori on keskustelukumppani vakavasti sairaille potilaille ja omaisille vaikeina hetkinä. Ei lääketieteen vaan sielunhoidon ammattilainen.

 4. Tukea nuorille hoivaajille

  Lain mukaan alle 18-vuotias ei voi olla omaishoitaja. Kuitenkin jopa 20 000 suomalaista nuorta on tilanteessa, jossa joutuu huolehtimaan jollakin tavalla läheisestään, esimerkiksi vanhemmastaan tai isovanhemmastaan. -Arvio on kuitenkin vain jäävuoren huippu, uskoo syyskuussa Järviseudun Omaishoitajat ja läheiset-yhdistyksen työntekijänä aloittanut Riikka Jaakonaho.

 5. Urheilun aloittaminen ei katso ikää

  Evijärveläinen Aimo Järvelä, 77, on viime vuosina kerännyt suomenennätyksiä ikämiesten sisäsoudussa. Sitä edelsi kuitenkin 30 vuoden tauko kuntoilusta.

 6. Pietarsaaressa tapahtui vakava väkivallanteko, silminnäkijähavaintoja kaivataan.

 7. Aistielämyksiä teatterissa

  Vauvateatterissa merkittävässä roolissa ovat erilaiset aistielämykset.

 8. Evijärveläislähtöiseltä kirjailijalta Christian Rönnbackalta ilmestyy 25. päivä tietokirja Viskiretki: Suomalaisen viskin jäljillä.

 9. Frisbeegolfrata avattiin virallisesti

  Evijärven Nissinkankaan frisbeegolfradan avajaisia juhlittiin virallisesti lauantaina.

 10. Uimahallista tuli odotettuakin suositumpi

  Alajärven uimahallin viisi ensimmäistä vuotta ovat olleet vilkkaita.