Evijärvi

 1. Laulu raikasi Järviseututalolla

  Laulu raikasi Pietarsaaren järviseutulaisten vuotuisessa kesätapahtumassa Järviseututalolla viime viikolla. Tapahtuma järjestettiin kaupungin Jaakon päivät -festivaaliviikon yhteydessä.

 2. Nappulakisoja Evijärvellä

  Paikalliset Silja Line -seurakisat houkuttelevat lapsia ja nuoria yleisurheilun pariin yli 500 eri paikkakunnalla Suomessa kesän aikana. Evijärven seurakisoissa oli maanantaina lajiopetusta ja kisailua korkeudessa, pituudessa, kuulassa ja 400 metrillä 5–15-vuotiaille.

 3. Sinilevää pohjalaisjärvissä

  Sääennusteet enteilevät sinilevien runsastumista tai tilanteen pysymistä nykyisen kaltaisena.

 4. Puolivuotistilastoissa on näkyvissä selvää laskua tietyissä rikoslajeissa mutta myös nousua muissa. Kokonaisrikollisuudessa (pois lukien liikennerikokset) pitkään jatkunut positiivinen trendi jatkuu vaikka laskua on ainoastaan 0,25 %.

 5. Vasikka-aholle frisbeegolfaamaan

  Vasikka-aholla asuva Jorma Tolonen rakensi heinäkuun alussa pihalleen frisbeegolfkentän, joka on lajista kiinnostuneiden vapaassa käytössä.

 6. Evijärveläiset pyöräilijät pettyivät kantatie 63:n Evijärven ja Kaustisen välisen osuuden levennykseen, jossa heidän mukaansa ajateltiin vain autoilijoiden turvallisuutta.

 7. Huuhkaja putosi tiistaina Evijärvellä noin kolme metriä syvään lietesäiliöön.

 8. Evijärven kunnan vapaa-aika- ja liikunnanohjaajaksi valittiin liikuntaneuvoja ja liikunnanohjaaja (AMK) Mika Koskela.

 9. Metsätuholaisia Järviseudulla

  Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on havaittu ruskomäntypistiäisen toukkia, hirvituhoja ja versosurmaa.

 10. Pesäpuu kelpaisi päiväkodiksi

  Päiväkoti Tuulentupa on väistössä Pesäpuussa, mutta se kelpaisi myös pysyväksi ratkaisuksi.